|
![]() |
#1 |
Mutant Year Zero
Datum registracije: Nov 2004
|
Spajanje optikanera i diska
Kako spojiti pravilno kablove 1 ide hard disk, 1 DVDRW, i 1 DVD ROM a da mogu snimati on the fly?Kojom brzinom snimati on the fly? Znate ono- slave master i te fore. Jel svejedno koji je uređaj na kraju kabla ili na početku? Nisam prije imal 2 optička pogona pa sam zaboravil kak se točno spaja :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
1. master HDD slave dvd-rom 2. master dvd-rw nekih pravila nemash. ako postoje dva uredjaja, uvijek ih je dobro staviti na odvojene kablove. a sada se to vishe ne mozhe. shto se tiche i on the fly i bilo kojeg drugog snimanja, uvijek snimam sa 8x. imam vremena, a podaci su dragocjeni. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
8x on the fly sa DVD ROMA-a moze samo sa jako brzim DVD citacem
__________________ |
![]() |
#5 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
e ekipo imam i ja jedno slicno pitanje. zasad imam HDD WD 40 GB i DVD RW. HDD je na primary master naravno. e sad za par dana od lika s foruma ![]() i di da stavim DVD RW ? za sad je na secundary master |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
AKA Vitez
Datum registracije: Jan 2006
|
Na primary slave novi HDD, na secondary master DVDRW (bar tako ja drzim godinama).
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne miješajte na isti kabl hardove i optiku. U pravilu, optika ide na drugi IDE konektor (prža uvijek kao master) a hardovi na prvi IDE kanal. Ako su na istom kabelu optika i hard brzina transfera podataka je maksimalno brzina sporijeg uređaja. Hardovi su na ATA 100/133 standardu, optika na 33/66 pa je jasno što nije OK. Mislim, nije neka ogromna razlika ali ako se to može izbjeći... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tako je, jedan kanal će bez problema podnijet on-the-fly snimanje, a što se tiče brzine - snimaj na 4x jer nema baš puno DVD-ROM-ova koji na početku mogu brže čitat...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|