|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() U zadnje vrijeme se komp poceo cesto rusiti i prvo sam sumnjao na HDD (bed sectore) i RAM ali sve je prolazilo OK. Onda sam pokrenuo S&M i CPU test je prosao OK ali kada je dosao na red mem test komp se restartao. Slijedeci put sam odlucio pratiti voltaze s uGuru i nemalo sam se iznenadio: kada krene mem test voltaza s 3.3V raila padne odmah s 3.34V na 2.98V! Isto se dogadja kada s ATI Tool-om krenes ''grijat'' grafu ![]() Inace konfa je AN7, TbredB@2GHz, 2x256 DDR333, DVD-RW, 60GB HDD, GF4 TI 64MB i Tagan! Napajanje je staro 6 mjeseci i kupljeno je u Linksu. Mislim da imam razloga za reklamaciju iako mi je tip tamo rakao da je na njihovoj konfiguraciji prosao 6h prime95 i kako je problem u nekompatibilnosti neke komponente!:confused: Nakon pola godine stabilnog rada, mos' mislit!!! : Machineg Molio bih vase misljenje u vezi ovoga problema. Hvala unaprijed ![]()
![]() |
#2 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Well I ain`t no expert...ali iz svog dosadšnjeg iskustva sam izvukao sljedeću pouku: "kad ne znaš što te na kompu hebe, kupi jače/bolje napajanje" ![]() Napajanje je komponenta koja mi je pojela najviše živaca. A kad se sjetiš da pristojno napajanje možeš dobiti već za 250-300 kn, skužiš da se ne isplati tu štedit lovu. Sa svojim trenutnim sam jako zadovoljan, tiho je i šljaka ok...ali ipak planiram kao svoju sljedeću investiciju bolje napajanje. Kako dečki rekoše Hiper 480W type R, oko 700kn, ako se ne varam ![]() Naravno i UPS je jako korisna stvar. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
A tagan nije kvalitetan ![]() Krivca bi najprije tražio u ploči a tek onda negdje drugdje ![]() Jesi mjerio multimetrom napone?
![]() |
#4 |
Premium
|
Nisam mjerio multimetrom. Tagan je kvalitetan ali ocito onaj od 450kn na vise. ![]() Ploca je mladja od godinu dana i do sada nije bilo problema. Da probam s drugim napajanjem?
![]() |
#6 |
M.U.P.
|
Ja bi reko da ti se zblesiro uguru pa da daje kriva očitanja
![]() |
#8 |
M.U.P.
|
Imaš u biosu postavke da se gasi/resetira ako je 3.3v +12v pre viskoko/nisko?
![]() |
#10 |
Premium
|
Ako vas zanima kako je zavrsila trakavica u Linksu oko Tagana sluzbeni zakljucak servisera jest da je moddani TiaTacov Bios ''krivac'' sto je napajnje otislo!!! : suicide Naravno oni ne priznaju u tom slucaju reklamaciju jer je moddana komponenta u racunalu!: bonker2 Savjet: Ako imate komponentu koju mislite nositi na reklamaciju u Links pobrinite se da je GOTOVA i da je nitko na svijetu ne moze uskrsnuti! : giljotin E da, zaboravih najvaznije: Pravite se potpuni idiot za racunala i uopce ne ulazite u bilo kakvu raspravu! : stoopid Uzivajte i nadam se da necete morati do njih uskoro ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
A kako su oni znali koji je bios gore ako je ploca umrla ili nije ? pojasni malo ...
![]() |
#12 |
Premium
|
Ploca nije umrla! Ali je bila na najboljem putu s ovim napajanjem. Napajnje je bilo ocajno na 3.3V railu. Kada pokrenes S&M power supply test komp se nakon nekoliko min samo restarta. Voltaza je padala ispod 3V!!! Ekipa mi je tamo srala da senzor laze a ja njima velim zasto nije lagao prije pola godine kada je pokazivao na istom testu pad od nekih 0.1V max? Odgovor je da oni to ne mogu potvrditi da je tako bilo, tj. ukratko - da LAZEM!!! ![]() Nakon toga sam im platio 146kn za njihov ''trud'', pokupio komp i rekao ekipi da mene vise nece vidjeti tamo. : hello2 : Dok ti uzimaju lovu sve je lijepo i svi su nasmijseni ali kada dodje do sranja (da se razumijemo ovo nije bio jedini Tagan na reklamaciji kojeg sam tamo vidio!) - figa : nono :
![]() |
#13 |
JDM
|
Sram ih bilo ! A zasto nisi provjerio napajanje na nekom drugom PCu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Svega je tu bilo.. Iako sam pristasa da je od tagana 300 w bolji maxpower 500-600W to sad nema veze. Jesi li ikad probao stavit to napajanje u neki drugi sličan komp po potrosnji pa vidjet kaj se desava kod opterecenja? MOze bit da ti ne valja ploča pa dolazi do pada napona, a kad jednom dodje onda vise ni ocitanja nisu točna.
__________________ |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Links je uvijek bio govno kod reklamacija!!!NHF |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Krivo sam mislio! ![]() AN7 je stara manje od godinu dana i i na njoj je bio TbreB 2200+@2GHz koji je radio na 150MHz fsb-a i 512MB rama s jednim HDD-om. Mislim da to i nije neko opterecenje. Radila je jedno 2-3 mjeseca uredno s mobilcem@10x220@1.5V i 2x256MB BH5@2.95V dok nisam nabavio DFI LP!
![]() |
![]() |
#17 |
JDM
|
Pa jebote kad nekej crkne nema tu zurbe.... Polako. uvjek mozes nac nekog kod kog mozes probat napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ma polako ili ne isti ti qrac, jer ti njima doneses komp a oni umjesto da testiraju komponentu u slicnom, oni sve na intela, pa je*o te nije isto napajanje testirat na intelu i AMD-u. Intel se napaja sa 12, a tbred sa 3,3V raila. Eto to bi ekipa trebala znat, a ne ubost intela i rec kod nas stvar radi. Mislio sam da su ipak strucniji, ali nista od toga, od svega tamo strucne su im samo cjene : sweating |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
istina links su fakat pedercine sto se tice reklamacije meni su sprzenu plocu prodali ako se sjecate prije mjesec dana i nisu htjeli zamjeniti drugu sam uzeo u spotu ali sam im ju dao da ju isprobaju cim sam ju kupio... i odsada nema tog smjeska koji ce me natjerati da NE isprobam svaku komponentu koju kupim, previse zivaca na to odlazi a cini se da cu im i grafu nosit nazad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Gle, Links je jos dobar. Kod mene je slucaj da dobavljac nece zamjenit proizvod koji sam kupio u ducanu (koji prodaje maticne od dobavljaca), iako su u tome ducanu sami ustanovili da maticna ne radi (bila je na servisu kod njih i memtest je padao). Izgovor je da meni proc ne radi i da se ne slaze sa maticnom (a radio je s njom 6 mjeseci bez problema). Pa sad, go figure.... I sta sad? Ducan mi je reko da sam idem do dobavljaca...neka mi lagano po**** A da ne velim da je maticna bila na reklamaciji 3 tjedna prvi put ![]()
![]() |
#22 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Koji Ducan Vučko?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Koji k... oni uopce zaj... ekipu na reklamaciji kada komponente ionako salju dalje! Oni ako se ne varam samo gube proviziju na tu komponentu a ne vrijednost cijele komponente (ako i to!)!
![]() |
#24 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Čudno, ja sa ekipom u Linksu imam samo pozitivna iskustva što se tiče reklamacije. Sve je obavljano korektno i u roku. Dapače, popravili su mi jednom ploču koju sam zagrebao postavljajući grafu pa mi više nije radio jedan kanal na zvučnoj, a što nisu trebali napraviti jer je to mehaničko oštećenje. Uglavnom, Links je najciviliziraniji od svih shopova gdje sam bio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Pa imao sam i ja pozitivna iskustva s Ve-Milom iako ekipa naveliko pljuje po njima. Npr., donesem grafu i kazem da je slika otisla i tip izvadi iste sekunde drugu, ubode je u komp radi probe i kaze: Izvolite i oprostite na gnjavazi! ![]() Ista prica je bila s DVD-RW NEC 2500 koju su drzali 3-4 dana i dali mi u zamjenu 3500. Za Ve-Mil: goood :
![]() |
#27 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Drago mi je da si spomenuo VeMil, ekipu koja mi je uvalila rabljenu 8RDA+ pod novu kod reklamacije PS2 portova nakon 3 tjedna čekanja i natezanja i ekipu koja mi je kad sam kupovao 7800GT "zaboravila" dati Splinter Cell. A kad sam došao po igru, lijepo su je uzeli iz druge kutije, tako da je netko drugi ostao uskraćen. Reći da pljujem po njima je premalo, pose*em im se u čarapu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() Naravno , primi moje saućešće što su te izvaljali a ovaj službeni serviserov zaključak je jedna od većih budalaština što sam čuo. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|