|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
WLAN u maxDSL ponudi...
Prvo da kazem kako nemam pojma o umrezavanju kompova(znam da postoji zicno i bezicno i mislim da bi to bilo to...) Imam 2 neumrezena kompa i na jednom imam DSL a na drugi namjeravam stavit sad i zato cu uzeti onaj WLAN uredaj iz T-com ponude pa me zanima dali je s tim uredajem moguc samo internet na vise kompova ili sa time odmah dobivam i to da su mi umrezeni kompovi?? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
prvo, to je smeće od uređaja (routera) rađe bih ti preporučio da uzmeš neki drugi router.... drugo, s wlan routerom dobiješ i internet na svim kompovima kao i mrežu, ali naravno, to moraš sam složit.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Dark side Moderator
|
ja imam se555 vec 2 mjeseca i otad ga nisam ni pogledo. Radi mi ok, Cuo sam da su neki imali bedove. Za ono sto meni treba radi dobro. Pa ti sad vidi. Uglavnom imas 4 ethernet porta, iskonfiguriras router (lagano je) i sam bodes mrezne kablitose i 4 koma su gore. Mzes i bezicno ovisno u kakvoj si semi. Moze ti glumit i server jer ima usb port. Ak neko ima od frendova uzmi probaj pa vidi.
![]() |
#4 |
Guest
|
ak ćeš ga sa žicom spojit, onda još nekako, ali bežično nikako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A zašto ne bežično? Kod mene šljaka bez problema. Jedino me trenutno muči privremeni komp, nije baš bajna konfa za to čudo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
ako hoćeš 1 komp spojit na rputer sa onom siemnesovom karticom, onda ok. ali nedaj bože da trebaš još 1 (ili više) kompova spojit na router....koju karticu kupit nitko ne zna, jer se sve odpsajaju i imaju problema s mrežom (jedino sam čuo da buffalo radi s siemensovim routerom)...ja sam se s wi-fi-em nahebo previše..i pto je najgore izgubio sam i vremena i živaca i novacaa opet ne radi kako spada...za mene je žica rulz... drugo stvar je da je u pitanju neki pošteni router, ali ovo...ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
znam za to (i ja imam laptop), a jesi igdje vidio da ima za kupiti intelova wi-fi kartica za desktop kompove?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
".....Jedna od predstavljenih tehnologija jest i Intel Wireless Connect Technology, koja korisnicima omogućuje da instaliraju i podese kućnu bežičnu mrežu u četiri koraka. Za to je potreban sustav s dodatnom inačicom čipseta Intel 915 G/P ili 925X Express te posebnim rješenjem za mrežno povezivanje Intel PRO/Wireless 2225BG. Takav sustav omogućuje jednostavniju razmjenu digitalnih videozapisa, fotografija i glazbe unutar i oko kuće ili ureda. Sustav također omogućuje da nekoliko korisnika s računalima koja imaju mogućnost bežičnog povezivanja dijeli jedan internetski priključak ili pisač...." A moze i Intel usb 2.0 zasto ne?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
čuo sam za to, ali nisam naišao na još niti jedan takav proizvod kod nas u trgovinama.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A šta misliš kak ja sad surfam internetom? Nas trojica-četvorica smo spojeni na susjedov router i ide. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
a kad susjed stavi enkripciju ![]() uglavnom, moja iskutsva s tim routerom su jako loša (dapace, sad mi je još i crknuo)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Propali Amigaš
|
Ja trenutno imam onaj žičani Siemens, ali ima manu da ima samo jedan mrežni port. E sad, ima netko prijedlog za kakav jeftin a dobar switch sa bežičnim AP-om, ili je bolje uzeti taj Siemens u T-Coma za 200kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja sam si uzeo taj famozni wlan (Siemens se555 + usb adapter 108). Meni je isto radio probleme. Router je još i dobar, nego ovo malo sranje (USB adapter) on jede govna.... Sa siemensovim driverima i onim monitorom više nije radio nego što je (a na njihovim stranicama verzija drivera je starija nego ova na cd-U LOL), pa sam probao bez drivera podići mrežu, samo sa onim sto ima u XP-u +oddisey client i evo već tjedan dana bez problema LOL. Što me najviše nervira je da kod nasilnog restarta USB adapter uvijek ostane neprepoznat od strane Windowsa. Inaće kada je router povezan žicom radi bez greške
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 12.01.2006. u 19:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
da. tako je i kod mene bilo....na kraju sam skroz maknuo taj njihov glupi program a ostavio sam odisey client i prek win-a si slažem mrežu....a router je dobar dok je žicom povezan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Onda imam problema jer nemrem nac mrezu svoju, probam napraviti novu wireless mrezu a tamo me onda cima radi WEP enkripcije, nekaj prica da mora imati 5 ili 10 znakova šifra, a prije mi je preko onog drek programa radilo bez problema sa 8 znakova sifra... Uglavnom, ako mos, daj mi objasni (ti ili neko drugi)
![]() |
![]() |
#18 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Instaliraj samo driver za usb 108. Spojiš ga i u device manageru ideš na update driver. Dodatni software sa cd-a ne instaliraš, nego napraviš wireless network sa wireless network setup wizardom i stvar radi, barem kod mene, na win xp sp2. Onaj oddisej client ti nije potreban, jer i windoze podržavaju wpa enkripciju.
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Nist, probal bum tak kak si ti rekel...pa ak cu imat problema, javim tu Hvala Pomo ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Laughing Man
|
Da te utješim i meni su shebali windoze.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 20.01.2006. u 09:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
niste jedini....ja isto tako radim da idem na update driver, ne intaliram ono smce od softwarea... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
Probal ovak kak ste mi vi rekli i nisam uspio naci mrezu preko programa u windowsima... tako da sam napravio sljedece, format windowsa, i opet instalirao ponvno softvare od gigaseta, al sam u routeru maknuo DHCP server i narihtao na novoj wireless mrezi staticki IP i sad sve sljaka ko ludo...:clap: Tako da je vjerojatno DHCP radio sranja... Jucer mi je veza durala 12h bez ikakvih problema...
![]() |
#23 | |
Laughing Man
|
Preporuka da ipak natjeraš da radi sa soft. od windoza, jer sa ovim kad se nešto shebe nema repair (desni klik na ikonicu od wifi). Opcija je tu ali radi samo sa windows wireless network.
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
Nemojte mi ju sad uklesti.... Veza radi savrseno... Repair se nadam necu ni trebat... ![]() Citiraj:
UTP? daj mi malo to elaboriraj... ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Laughing Man
|
UTP- misli na to da se spojiš preko žice, i da cijela stvar bolje radi, samo što se meni ne isplati razvlačit kablovinu po cijeloj kući. Najveća prednost je sigurnost veze.
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
ako ikako mozes, kupi d-link -ovu ili linksys ovu karticu i router.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Imam Linksys-ovu WMP54G v2 ali jos je nisam stigao isprobati! Iman iste probleme ka i vi cak mi i windowse izluđuje i pati mi vezu za poludit! ![]() Zadnje izmijenjeno od: G0RKI. 22.01.2006. u 20:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Dark side Moderator
|
COriginally posted by Vucko UTP? daj mi malo to elaboriraj... ![]() Citiraj:
Mislim prava svrha tog routera je da se na njega spaja bezicno bar je ja tak vidim jer da mi treba obican router sigurno nebi bio taj. I ja sam ga kupio da u novoj kuci mogu imat net po cijeloj kuci bez da vucem kablove. Al kak je krenulo kontam ja ipak stavit sebi cjevi prije glazure, nikad se nezna, zica je zica. Totalno je glupo da svi imaju iste bedove s tim routerom. Ja ga spajam zicno i 3 mjeseca ga nisam pogledo, osim sto ga upalim i ugasim zaboravio sam kak izgleda konfigurator, radi sve 5 i bezicno s laptopa al to nisam puno testiro samo mi par puta trebalo. Ovo vam je dobra kombinacija koristiti se samo s windowsima bez tog glupog konfiguratorima , cuo sam da je vecina s istim problemom to tako rjesila, a nekad pomognu i upisivanje IP-ova i DNS-ova.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|