|
![]() |
#1 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
LAN DSL Sent-Received
Imam DSL Router modem P600 ZyXEL i spojio sam ga na LAN i kada se spajam na internet i ništa ne radim on stalnpo nešto šalje i rima nije to nešto veliko da on sad megu. šalje nego npr. 100 bytova primi i šalje ,ali opet kolko ja znam na kad je na LANu mi ništa nebi trebao slati ni primati kada ništa ne radim.Imao sam i USB na njemu znam da stalno nešto prima i šalje jer USB je druga stvar, pa mi nije bilo čudno,bio sam kod frenda on ima samo drukčiji DSL modem onaj Siemensov ethernet neki c.... i kod njega kad ne surfaš monitori dolje ne svijetle čak mu je bio spojen i na ICQ i nisu mu svijetlili dok nije nekom poslao poruku ,neznam kaj da radim probao sam skenirat od virusa,spywarea i nije ništa našao imam AVG i Spybot - Search & Destroy ,ali dali je to dovoljno?Ako netko zna kako da napravim da mi kad ništa ne radim ne prima i ne šalje ništa neka napiše.Hvala unapijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Tu i tam modem mora prokomunicirat da održi vezu, ali veliku većinu vremena monitorčići bi trebali bit ugašeni.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
1
|
Ma ne svijetle meni cijelo vrijeme nego samo onak malo zasvijetle pa se ugasi ,a neznam kak onda mom frendu na Simensovom ethernet modemu kad npr.surfa i čim ugasi browser prestanu svijetliti možda još koji put savijetle jednom ili dvaput ,ali onda više ne.
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
To tak treba bit, nist se ne sekiraj dok ne pocne vuc Mb po Mb ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Isključi Wireless Zero Configuration servis, ak ti ne treba.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
1
|
Srky, daj mi onda reci kak mojim frendovima koje sam pitao, neide niš ako ne surfaju,evo bio sam čak kod jednog frenda i istina njemu fakat niš neide, čak i ICQ mu je upaljen i niš neide dok ne pošalje poruku nekom. P.S Isključena mi je bila Wireless Zero Configuration u servisu i opet isto.
![]() |
#7 |
1
|
Kaj zna netko?
![]() |
#8 |
1
|
nitko nezna????
![]() |
#9 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Je, znam ja. Kraj zone alarma mi na "surfanje" u jednom danu ošlo 185 mb prometa kad sam router ostavio na always on. Nazoveš t-com službu i pitaš gdje i kako i dobiješ : finger : . Doduše mislim da router mora svako malo nešto slati da ne izbaci vezu na t-comovoj strani. Stavi neki dobar firewall i onemogući promet prema net-u svim programima osim onima koji moraju imat pristup da bi radili pa vidi.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
1
|
Probao sam s Zonealarmom i znam kaj ga troši svchost.exe ali kad njega blokiram više neće na net ???? niti jedan više proces ne komunicira s netom ,jel to može biti zbog hdd jer ima bad sectore?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Nije zbog hdd sigurno. Možda neki virus, trojanac i sl. I btw ono što si vidio kod frenda da mu ICQ ne radi promet dok ne pošalje poruku ne može bit točno. ICQ svako malo "provjeri" jel dobio kakvu novu poruku. Uostalom nije mi jasno što te to opće tolko muči. Stavi na ZA internet lock dok ne surfaš, router da gasi vezu nakon par minuta neaktivnosti i : goood :
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 26.02.2006. u 21:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni ICQ i na mobu povuče svako malo 1 kB, a kamoli na kompu...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
1
|
evo u tri sata ništa nisam radio i received 3.001.210 bytes ,sent 1.000.00 bytes ???
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Cek, ti to gledas bas za net (preko nekog programa za mjerenje internet prometa ili user.t-com.hr) ili promet preko LAN-a, ono desni mis i properties? Jer ako gledas preko propertiesa, onda nis cudno. mrezna svako malo salje podatke da vidi dal je spojena. Probaj ovako, pretpostavljam da ti je ADSL veza stalno upaljena, zgasi router na 5 minuta i izstekaj sve iz njega. onda ga upali i ostavi ga tako (znaci da nis nije na njega ustekano, nikakav LAN kabel ili WLAN) jedno 30minuta. onda ga zgasi i zabiljezi si vrijeme kad si ga upalio i kad si ga zgasio. Ako imas ADSL preko t-com-a odi na user.t-com.hr , upisi tamo username i sifru te odi na ispis spajanja. I onda pogledaj kolko ti je prometa otislo u tih 30 minuta....tocno ces vidjet kolko ti samo router salje i prima podataka.... I onda ako oces, spoji sve natrag na njega (kablove i WLAN ako imas) i onda odi mjerit opet 30minuta i opet zgasi router i odi pogledat na user.t-com.hr kolko ti je potrosio. Ako je vise MB onda imas mozda trojanca ili virus, a mozda ti je Anti Virusni tocno tad update-ao bazu virusa ili je neki program nes skinuo...
![]() |
#15 |
1
|
Stisnem desni na monitore i status ,nije mi upaljen stalno DSL to ja imam router modem koji možeš spojiti jedan LAN i jedan USB.Nisam još probao ovaj tvoj način javim ti ako uspije i btw preko Iskona sam spojen.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|