Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.03.2006., 00:57   #1
Praetorian
Registered User

Praetorian's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Savjet

Eto kad svugdje postam da i ovdje to stavim.. nikad se nezna gdje je rješenje...

Svaka igra koju sam pokrenuo nako cca 10tak min bi se zamrzla( i nakon par min krenula dalje)a u najgorem slučaju bi mi se resetirao komp..
Odnio na servis, i kažu meni oni otišla grafička, OK, kupim drugu, stave mi je kad ono isto sranje drugo pakovanje....sad nakon možda svakih sat i nešto se zamrzne( malo blaže nego prije ) i nakon toga sve češće... Par puta mi je izbacilo Error report summary koji sam poslao Microsoftu i najbolje šta su mi našli je "You recive this mesage because a device driver instaled on your computer caused the microsoft operating sistem to stop unexpectadly" i pise pod "Cause - a video adapter device driver".
Javljalo se na obe grafičke tako da sumljam da je to... imam najnovije drajvere za grafičku, win xp pro service pack2 sa svim update-ima koji postoje.... Nedavno sam reinstalirao windowse tako da ni tu nema greške... a ovi u servisu samo slježu ramenima ...
Najbolje da kupim novi komp jer ovako mogu kupovati dio po dio dok ne otkrijem u čemu mi je problem... :confused:

Sumnjam na napajanje..... u tom slučaju zna netko kakvo jeftino dobro napajanje?
Staro 12.03.2006., 01:12   #2
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

vrlo moguce da je napajanje ali prije bih rekao da bi moglo biti nekaj s maticnom mozda
undo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.03.2006., 02:53   #3
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pa jebemu, daj napiši u sig ili đe već oćeš koja je konfiguracija, nisam vidovnjak...

(Mislim da bi se ovo sa sigovima trebalo uvest među osnovna pravila kod registracije, ccc...)

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2006., 09:16   #4
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
prema napisanom reko bi da je maticna u pitnaju
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2006., 12:10   #5
axe counter
Premium

axe counter's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
ako nije grafa onda provjeri napajanje tj potrosnju svih komponenti u kompu a zatim ako je to sve ok maticnu
axe counter je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2006., 13:41   #6
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
bilo bi isto ok da napises cijelu konfu..sve ali sve kaj imas..do zadnjeg venta u kompu..to bi puno pomoglo
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2006., 19:50   #7
Praetorian
Registered User

Praetorian's Avatar

Windows XP Pro service pack 2
Intel Pentium 4 2400 MHz
Matična MSI 645 combo
Sis 645
512 MB RAM
ATI RADENO 9600 (pro) SERIES
SiS 7012 Audio device
ADI 17" MicroScan V70

P.S. gdje mogu vidjeti koje imam napajanje.... mjenjao sam da 2 puta neznam više di su mi papiri od najnovijeg..
Staro 13.03.2006., 00:33   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Za početak isključi FastWrite, AGP prebaci na 4x te instaliraj Catalyste 4.9, a nakon toga istestiraj proc i memoriju pomoću programa Prime95, memtest86+, Super PI, OCCT i S&M. Pogledaj jel se što pregrijava te prati temperature tijekom testiranja.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305