Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2006., 21:06   #1
Captiva
Registered User

Captiva's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
WLAN Default gateway i portovi...

Spojen sam na wlan ( bežičnu mrezu ), i do sada sam koristio normalno…Svi programi su radili..
No sada, provajder mi je javio da izbrišem u control panel > network connections > Wireless Network Connection

Pod TCP/IP:
Default gateway

I da u browseru pod postavkama stavim kao proxy konekciju ip adresu i port 808

Ok, Internet mi radi…ali problem je sto sam koristio neke druge programe kao ftp ( koji sam uspio napraviti da se spaja preko proxya onog gore ), ali zato npr. RDP ili Remote desktop connection mi neradi…poznto mi je da radi na drugom portu, a ja mogu na 808, kao i igrice multiplayer nemogu pristupiti na određeni port…

Zanima me što bih ja mogao napraviti, kakve su mogućnosti mog wireless tj. bežičnog Internet provajdera… dali on može napraviti nešto po tom pitanju…

Ja sam ih već zvao, ali očito momak koji radi oko toga ili nema dovoljno znanja po pitanju toga ili nemože to napraviti…

Hvala.
-->
Pozdrav,

Spojen sam na wlan ( bežičnu mrezu ), i do sada sam koristio normalno…Svi programi su radili..
No sada, provajder mi je javio da izbrišem u control panel > network connections > Wireless Network Connection

Pod TCP/IP:
Default gateway

I da u browseru pod postavkama stavim kao proxy konekciju ip adresu i port 808

Ok, Internet mi radi…ali problem je sto sam koristio neke druge programe kao ftp ( koji sam uspio napraviti da se spaja preko proxya onog gore ), ali zato npr. RDP ili Remote desktop connection mi neradi…poznto mi je da radi na drugom portu, a ja mogu na 808, kao i igrice multiplayer nemogu pristupiti na određeni port…

Zanima me što bih ja mogao napraviti, kakve su mogućnosti mog wireless tj. bežičnog Internet provajdera… dali on može napraviti nešto po tom pitanju…

Ja sam ih već zvao, ali očito momak koji radi oko toga ili nema dovoljno znanja po pitanju toga ili nemože to napraviti…

Hvala.
Captiva je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2006., 10:32   #2
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
kakav je to wlan ISP?

jesi probao bez proxy-a?
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2006., 19:28   #3
Captiva
Registered User

Captiva's Avatar

Citiraj:
Autor MasterX
kakav je to wlan ISP?

jesi probao bez proxy-a?
Na to kakav je...ni sam nemogu odgovoriti

Da, probao sam bez proxya i neće, mislim da je i to rezultat samog problema oko spajanja na RDP koji ne koristi proxy i ne/ili nemože na port 3389 ako me pamćenje služi na tom portu radi RDP..
Staro 06.03.2006., 20:16   #4
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
ako si uhvatio wlan signal neke firme pa neznas kako je admin konfigurirao proxy, zao mi je ali tu ti nemogu pomoci...

probaj kontaktirati "support" tog tvog "ISP-a"
Staro 06.03.2006., 22:50   #5
Captiva
Registered User

Captiva's Avatar

Citiraj:
Autor MasterX
ako si uhvatio wlan signal neke firme pa neznas kako je admin konfigurirao proxy, zao mi je ali tu ti nemogu pomoci...

probaj kontaktirati "support" tog tvog "ISP-a"
Ja nisam tek tako "uhvatio" signal neke firme..

Uredno sam kod njih pretplacen, i koristim njihove usluge koje i platim...
Znači ništa "po strani da se razumijemo.."

Problem je u tome što dotični "admin" nezna šta bi mogao napraviti po tom pitanju... i zato Vas pitam šta bi mogao, da mu preporučim jer čovjek očito ...
Staro 07.03.2006., 00:45   #6
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Jesi siguran da imaš full pristup netu od strane providera?
Sve bi ti trebalo uredno raditi ako u postavkama mrežne kartice postaviš zadanu IP adresu, subnet mask, default gateway i DNS, dalje sve ovisi od providera.

I o kojem provideru se radi axe smije znat?
Roller je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2006., 00:57   #7
Captiva
Registered User

Captiva's Avatar

Citiraj:
Autor Roller
Jesi siguran da imaš full pristup netu od strane providera?
Sve bi ti trebalo uredno raditi ako u postavkama mrežne kartice postaviš zadanu IP adresu, subnet mask, default gateway i DNS, dalje sve ovisi od providera.

I o kojem provideru se radi axe smije znat?
Da, full pristup bi bio kako si naveo: (Sve bi ti trebalo uredno raditi ako u postavkama mrežne kartice postaviš zadanu IP adresu, subnet mask, default gateway i DNS), samo što mi je taj "admin" javio da uklonim default gateway, a i ako ga ostavim nemogu koristiti internet...

Njima je navodno lakše preko proxya...

Nebih navodio ime providera...ako netko od njih čita ovo ili njihovih korisnika, prepoznat ce... ;-)
Staro 07.03.2006., 01:26   #8
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Captiva
Da, full pristup bi bio kako si naveo: (Sve bi ti trebalo uredno raditi ako u postavkama mrežne kartice postaviš zadanu IP adresu, subnet mask, default gateway i DNS), samo što mi je taj "admin" javio da uklonim default gateway, a i ako ga ostavim nemogu koristiti internet...

Njima je navodno lakše preko proxya...

Nebih navodio ime providera...ako netko od njih čita ovo ili njihovih korisnika, prepoznat ce... ;-)

Vidim da su neki polulegalni putevi u pitanju, ili neke muljaže
A ništa, onda se snalazite kako znate, jer očito ti je administratoru i cilj da ne možeš koristiti sve
portove.
Kod nas na wlanu isto tako nemaju svi full pristup, nego neki mogu samo surfati/chatat dok drugi dio komotno koristi i p2p i igra online, a svi idu preko istog proxya, i svi imamo isti default gateway.

A kako...heh...vjerojatno zna i tvoj admin koji će se ovdje prepoznati.
Roller je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno