Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.12.2002., 10:12   #1
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Kompatibilnosti paralelnih portova

vec sam pisao na ovu temu mislim da nema sanse da ja dovedem ovu stvar da radi ali odlucio sam u mikro detalje istraziti sve do kraja. imam 200mmx sa paralelnim portom koji nije ECP nego samo pise Pralel port u system devices. u biosu pise u modu kojeg on koristi COMPATIBLE. kada okrenem na ECP pise da izaberem verziju 1.7 ili 1.9 ... onda kad restartam u windowse ga opet pocme trazit i napise ECP port. imam Athlona 900mhz u biosu pise ECP + EPP a mogu ga postaviti i na NORMAL. u system devices pise ECP port. Nakon sto sam na oba racunala instalirao win98se, imam paralelni kabel nisam nikakvim protokolima svjetskim metodama i razlictim programima uspio spojiti dva kompjutera. diagnosticki programi samo racunaju jednu stranu kabela sa obje strane na kojih ga pokrenem. pitanje glasi dali je resenje u updateu biosa na mmxu ili instaliranje nekih super novih drivera na toj strani ili mater mu ubit cu ga kurcem zajebavam se tko zna koliko, bi trebao kupiti dvije mrezne ?
Staro 28.12.2002., 07:38   #2
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Re: Kompatibilnosti paralelnih portova

Citiraj:
Originally posted by gospar
vec sam pisao na ovu temu mislim da nema sanse da ja dovedem ovu stvar da radi ali odlucio sam u mikro detalje istraziti sve do kraja. imam 200mmx sa paralelnim portom koji nije ECP nego samo pise Pralel port u system devices. u biosu pise u modu kojeg on koristi COMPATIBLE. kada okrenem na ECP pise da izaberem verziju 1.7 ili 1.9 ... onda kad restartam u windowse ga opet pocme trazit i napise ECP port. imam Athlona 900mhz u biosu pise ECP + EPP a mogu ga postaviti i na NORMAL. u system devices pise ECP port. Nakon sto sam na oba racunala instalirao win98se, imam paralelni kabel nisam nikakvim protokolima svjetskim metodama i razlictim programima uspio spojiti dva kompjutera. diagnosticki programi samo racunaju jednu stranu kabela sa obje strane na kojih ga pokrenem. pitanje glasi dali je resenje u updateu biosa na mmxu ili instaliranje nekih super novih drivera na toj strani ili mater mu ubit cu ga kurcem zajebavam se tko zna koliko, bi trebao kupiti dvije mrezne ?
dve mrezne te kostaju 200kn max plus 20 kn za kabel...ja sam shvatio da ti trebas one time deal a ne konstantno...odnosno da ti to trebas jednom u dva mjseca ili sl...naime mrezne ti usporavaju komp i nije bas luda ideja da jos mmx usporavas...

nadji na netu ll3 odnosno lap link 3..za paralelnu konekciju najbolji sw
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 28.12.2002., 12:17   #3
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
probao sam sve nece nabijem ga jednostavno kupit cu glupe dvije mrezne to je oko 150kn sve skupa one najjeftinije ubacit cu ih i izvadit kasnije.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno