|
![]() |
#1 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Kabel za adsl?
Frend ima u jednoj sobi komp i Maxadsl ( eksterni modem) pa bi htio da i klinac u svojoj sobi može na net putem istog. Je li moguće povući kabel od modema ( kakav?) na daljinu od 15 metara pa da se i na drugi komp može na net. Naravno, kad je jedan na netu, drugi nije tj. trebala bi nekakva sklopka iza modema koja bi prebacila signal na jedan ili drugi komp. Ima li netko kakve spoznaje ?
![]() |
#2 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
pristojan router bi bio mnogo pametnije rjesenje!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mislim da na putu do DSL-a ne smiješ imat prekida. Bolje kupi router za 150-200 kn pa oba kompa mogu bit istovremeno na netu. Ak nemaš love, poigraj se sa Internet Connection Sharingom. Za to će ti trebat crossover UTP kabal i dosta živaca.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Jednostavno je ![]() Na taj način san ima spojena 3 kompa, al pošto mi je to bilo debilno ( jer mi je jedan komp zapravo bija router ) onda san preša na običan lan preko Switcha ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Ok, treba router i ako sam dobro shvatio, on ide iza modema i dijeli internet vezu prema dva računala i na net ide tko kad želi, neovisno od drugoga?
![]() |
#6 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |