|
![]() |
#1 |
daysleeper
Datum registracije: Apr 2004
|
Komp mi ne vidi usb
odnedavno mi se usb flash memorija uopće ne prikazuje pod 'my computer' kad ju stavim.. pojavi se dolje u trayu ono 'sigurno uklanjanje hardvera'-znači da ju prepoznaje, ne? :confused: u disk managementu je flash drive bio označen samo kao disk 1, bez ikakvog slova..probala sam mu dodijelit slovo i tamo se činilo sve ok, ali se još uvijek nije vidio pod 'my computer'.. a dok sam restartala komp i ponovo otišla u disk management, flash drive je opet bio označen kao disk 1, nestalo je ono slovo koje sam mu dodijelila :confused: što da napravim da se pojavi pod 'my computer' jer zasad ga jedino mogu otvorit preko disk managementa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Probaj ga formatirati sa alatom, softverom koji je dosao uz usb stick!
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
daysleeper
|
e da..zaboravila sam reći da mi se to isto dogodilo s fotićem.. nedavno sam htjela prebaciti neke slike na komp i isti slučaj kao i s usb-om.. i usb i fotić šljakaju bez problema na drugim kompovima |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možda bi pomoglo i flešanje BIOS-a... Koju matičnu imaš?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Sad sam gledo šta donosi koji BIOS i nigdje se ne spominje USB. Probaj u BIOS-u uključit opciju Enhanced USB Compatibility, ne znam točno di se nalazi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
daysleeper
|
Citiraj:
ali stvarno mi nije jasno zašto mi je to odjednom prestalo raditi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
slican problem imam i ja s diskom kad ga spojim sa hp-ovim serverom, uglavnom isto ga prepozna..al ga ne vidi, odnosno nemogu nis skopirat na njega i sl... tak da nebi znao koje je rjesenje, ali me interesira..sto bi to moglo biti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
kad si zadnji put reinstalirala win? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
eto, našla si problem..... windowsi su za sve krivi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
@fairy, probaj u device manageru pod usb controllers, uninstall sve sto imash pa restart, moguce da ce ti sve prepoznat kod ponovnog dizanja sistema... ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
pur3 pwnage
Datum registracije: Nov 2005
|
ista stvar. ne prepoznaje mi usb 2.0 stick. imam zadnje drivere za plocu cak sam i skinuo sve updajtevoe za win. svaki puta me trazi drivere. i jos nesto me kopka. hdd mi isto prepoznaje kao usb ?? lijepo ga mogu remove ![]()
![]() |
#16 | |
Guest
|
Citiraj:
sljedeći put kad budeš instalirao drivere za chipset, nemoj korisit nvdine IDE drivere... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
daysleeper
|
Citiraj:
![]() još ću probat uninstall u device manageru.. i ako to ne upali, onda pogledat kabel.. prokleti usb ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Moj najdraži prijatelj format c: ja kad dobijem bilo koji virus nakon 15min zajebavanja s njim neda mi se dalje samo lupim format i tako su mi na c: samo win i programi, za 20min sam natrag za nliteanim winxp sp2, samo nakeljim driverei programe i to je to... ![]() na kraju ti nekad dođe i brže od toga da se zajebavaš s njim... nemam ja ni znanja ni živaca za to ![]() ako se neda, neda ![]() jedino nekad kad mi je dosta svega onda ga ručno maknem tune up shredderom ako ga nod 32 nemre maknut (samo upišem njegovu lokaciju) i bye-bye: hello2 : ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Kod mene ista stvar i ista ploca kako kod tebe fairy. Od frenda hard normalno prepozna dva puta i poslije vise ne bi da ga j.... Imam usb kabela sa infra redom i radi ok i najedanput vise nece...pa restart ponekad pomogne isto ne kuzim u cemu je fora... nekad radi nekada ne...boooo! dolje desno pise safetly remove hardware i nece ga prepoznati.
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Nemojte me krivo shvatit ali dosad samo imao samo losa iskustva sa Epoxom i USB-om. Sve te fore oko USB-a sam vec prosao i to na 8rda+ ,8rdai i 8rda3+ revizija 2.1 i 2.2. Sta je naaaajgore imam par frendova kojima sam bio preporucio te epoxice prije metar vremena i skoro svi su mi j**** m**** i rekli nikad vise EPOX. I to samo zbog tih glupih USB utora i corrupted bios-a. Stick,fotoaparat,mobitel pa cak nekad i obican usb mis...sve je to stekalo stalno. Eto necu dalje da ne uvrijedim Epoxase.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
Ja sa svojom EPoX-icom nisam imao nikakvih problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Pa ima i DFI i Gigabyte (nForce4) odredene probleme sa USB-om(neprepoznaje ih kao 2.0, prekidi prilikom prebacivanja podataka na eksterni disk...). No oni su softwareske prirode-vjerojatno je to slucaj i kod Epoxa. Kod gornje dvije problem se rjesava tako da se NE instaliraju usb driveri od maticne ploce vec se koriste oni iz win xp sp2... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
daysleeper
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Senior Member
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Pogledajte koja je japancima nf2 ploča no.1 Epox, naravno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() ako nisi...onda probaj ovo: 1. makni i opet instaliraj drivere za maticnu 2. stavi sp2 3. ako ne pomaze napravi backup te napravi repair windowsa (jer kako je to nicko rekao win zna zahebavat) 4. probaj doticne aparature i kojekave dide mide na drugom kompu(kaos to je neko spomenuo moguce je da je i kabel vumto-a stik krepo...(takve sam ja obicno srece) ![]() 5. e da zaboravih napomenut, prv samo makni drivere...pa probaj ako nece...prvo baci od wina drivere a tek onda od maticne(makar obicno napisu molimo vas koristite usb drivere iz sp2) ako ni to ne pomogne...eh eh eh totalni format ce ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
@ostali Znam da i gigabyte i dfi i asus i svi ostali znaju imati problema sa usb-om ali "ZNAJU" znaci par komada na puno komada,ali epox na puno komada, puno komada ima problema.Kao sto npr. ASUS ima dosta problema sa LPT portom,kao sto recimo ABIT ima dosta problema sa COM portom,kao sto je npr DFI nf4 imao dosta problema s kompatibilnoscu memorije itd itd. Jedino EPOX (ona tri navedena modela) ima problema sa SVIME ,i USB-om i LPT-om i COM portom i crknutim BIOS chipom. Pogledajte samo koliko ljudi ima frke s epoxom. To sto bas VI ili TI nemas problema,ne znaci da vecina drugih nema. Samo iznosim vlastita iskustva i iskustva ljudi na ovom i drugim forumima,nista drugo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
daysleeper
|
Citiraj:
2. sp2 sam stavila kad sam radila repair windowsa prošli mjesec.. nažalost..bilo mi je bolje bez njega ![]() 4. ovo u zagradi ne kužim :confused: 5. gdje su od wina driveri? sori, malo sam zbunjena večeras..a i spava mi se totalno btw-budući da nisam nikad formatirala disk, nadam se da format c formatira samo c particiju..a da d ostane netaknuta? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
1. neznam 2. sp2 se sleapstreama s winom, ne instalira se kasnije, jer se onda ne instalira kak treba.... di ti je 3. ?? 4.riba je htjela reći da je kabel ili stick crknuo 5.a po nekoj logici bi trebalo biti tako, ajde ti isprobaj, pa nam javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
daysleeper
|
Citiraj:
![]() 4.ne vjerujem da je usb krepao pošto na drugom kompu radi.. čak sam ga probala staviti u usb utor gdje mi je inače miš priključen i ne radi :confused: (a miš radi ![]() ![]() 5. nemoj me zahebavat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
EMP moderator
|
Zapiši si ili upamti kolka ti je veličina i naziv sistemske (C) particije pa se prema tome ravnaš. ![]()
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|