|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Data Error (Cyclic redundancy check)
Kad kopiram fajle koje sam zapržio na DVD-u neke mi fajle javljaju poruku " Canot copy .. Data Error ( Cyclic redundancy check) Pržilica je nova, pa ne kužim zašto to javlja samo kod nekih DVD-ova i to kod nekih fajli, a inače se ti isti DVD-ovi ( fajle ) lijepo kompletni iskopiraju na nekom drugom kompu koji ima običan DVD, a ne DVD pečenjaru. To mi javlja na jednom od deset DVD-ova u prosjeku, i nema veze sa vrstom medija itd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
daj malo vise podataka, koji uredjaj, mediji, brzine snimanja, soft,...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Traxdata DVD-R 4X speed
Citiraj:
Uređaj je NEC DVD-RW ND2500A Mediji su Traxdata DVD-R 4X Snimano je na brzini 4X Software NERO 6.3 To je to uglavnom, čudno je da od 20 medija koji su snimljeni isti dan na dva medija zeza, tj neće iskopirati neku od fajli te javlja prije navedenu grešku, dok taj isti medij odem na drugi komp i iskopira ga fino sve....itd.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
@rprivrat nepada mi nista na pamet, osim da probas Verbatim ili mozda TDK, nemres nis zgubit i eventualno napravit par minuta pauze nakon 3-4 snimljena DVD-a pa nastavis...
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
OK, probati ću sa drugim medijima
Citiraj:
Probati ću sa drugim medijima pa se čujemo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja imam isti problem sa NEC3500A, dešavalo mi se sa cd-ima različitih proizvođača Negdje sam pročitao da se ta poruka javlja kad je cd oštećen pa ga ne može pročitat.Kažu da ako je original treba ga dobro očistit pa onda probat, a ako je zapržen nema mu spasa.Meni se čini da nije u tome problem jer takve cd-e,dvd-e neki drugi uređaji bez problema čitaju pa me to polako već živcira jer niko nezna u čemu je konkretno problem.Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Imao sam i ja slican problem, pa je ispalo da ne valja memorija i procesor. Ne bi te htio plasit, al nis te ne kosta da probas skinut sa Microsoft-ovog site-a Windows Memory Diagnostic tool, napravit boot disketu i pustit da se odvrte svi testovi. Evo i adrese: oca.microsoft.com/en/windiag.asp Good luck! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
dosta ljudi ima problema s citanjem upravo s nec dvd przilicama.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Re: Traxdata DVD-R 4X speed
Citiraj:
pa postaj rezultate o proizvođaču diska i potraži dal ima neki firmware koji poboljšava kompatibilnost sa tim medijima
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
ne treba ti DVD identifirer ipak hvala na linjku (koji by the way sad kad sam probao Ne radi ![]() Dovoljan je i nero cd/dvd speed koji pod disc info kad je disk u przilici pokaze sve. ispravno isprzen medij ce se citat u svakoj przilici kao i svakom ROM-u. Upravo NEC ima najmanje problema sa kompatibilnošću. Iako mu (barem 2510a) ne pasu ritek mediji. al to se manifestira kao neravna crta u cd /dvd speedu kod vecih brzina citanja. Vec przenjem sa 4x ritek medija koji je inace normalno przit sa 8x taj se problem smanjuje ili nestaje.Konkretno to su sam platinum + mediji 8x iz Autronica., koji su jos do nedavno bili RICOH a sad su RITEK. U toj seriji Platinuma dobio sad 4 neispravna (3 su przena na mom NEC-u a jedan na pioneeru ..svi su kod kopiranja imali redunancy error) a u CD/DVD speedu, lijepu ravnu crtu dok nisu dosli do mjesta gdje ne valjaju. Inace pioneeru od frebnda ne smetaju RITEK-i , al smetaju neispravni mediji. Prva 3 iz kutije sam sprzio OK sa necom, slijedeca 4 nisu valjala i nakon toga sam jos 2 isprzio ja na svom i jedan frend na pioneeru.
__________________ |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Kod mene isti slučaj.Popodne posudim Nec ND-3540A da bi kopirao nekoliko dvd-ova. Nec nije mogao pročitati neke avi (divx) datoteke (u stvari 3 od 200-tinjak) i izbacuje istu grešku.Moj dvd čitač (Samsung sd-616e) ih je uredno pročitao. Inače te divx datoteke su bile spržene sa Nerom 6.6 na 8x a mediji su Gigamaster. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
stavi taj medij u samsung i pokreni nero cd /dvd speed pa vidi krivuljicu. vjerujem da je rubna.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|