|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() Dakle imam Gigaset SE515 router Imam 2 kompa.. oba dva koriste usb wireless adaptere i normalno se spajaju na router.. Kako umrežiti ta 2 kompa preko glavnog routera da možemo i na net i istovremeno biti umreženi??? Ispričavam se ako je ovo već objašnjeno, novi sam.. Moram priznat da nemam pojma baš o dubljem konfiguriranju kompa (ili routera) za mrežu pa ak se ovo gornje može izvest bio bi zahvalan da mi netko objasni kako se to napravi.. tnx Zadnje izmijenjeno od: BlackdoG. 06.01.2006. u 00:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Kaj nitko ne zna? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
biti ce da nitko nije to radio, ili nemaju volje za pisati ![]() slijedeci tjedan cini mi se ja idem u taj mission, shogor naruchio pa da vidim sto se da napraviti. probaj mozda malo progooglati, ako ne nadjesh ja se javim kada to konfiguriram.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Iskreno ja ne kuzim bas pitanje ono sta u cemu je problem? Pa spojis ih zajedno i sta se onda desi? Jednom sam spajao taj ruteric i nemogu se sjetiti niti jedne cake koja bi te mogla zezati. Istina ja sam cijelo spajanje zavrsio nakon 15min jer sam pingao sa oba kompa direkt router ali opet mislim da nebi trebalo biti problema sa pinganjem kompa... Dali si barem malo pogledao manual od njega? Ako se ne varam cak imas i na Hrvatskom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Znaci on te pusta na net a nepusta na localni range? Strange... Znaci pingovi ti ne prolaze medjusobno? Siguran da nije firewall? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
E zbunise me sada. Dva puta sam radio na tom routericu i opcenito jako malo radim sa takvom opremom. Ako stignem sutra probam vidjeti o cemu se tu radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
....da friend mi isto taj problem....dva kompa ne mogu biti istovremeno povezani....ja doma imam jedan žično vezan i jedan wireless i sve radi bez problema, ali ovak ocito postoje neki problemi.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Vrlo jednostavno i ja sam imao taj problem. Za pocetak u system propertisima - computer name imas network id. Tamo stavi da je komp dio neke mreze i nekako ju nazovi. To identicno napravi i na drugom kompu i kad stisnes na view workgroup computers trebao bi vidjeti oba kompa:clap:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|