|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Prescott 3.0 OC rezultati i par pitanja
Evo da napišem svoje oc rezultate... Konfa je iz siga omjer memorije je na 5:4 jer kingmax jednostavno ne može izdržati 245mhz FSB... Prescott je hlađen aluminijskom bazom od nekog Glacialtecha po 40kn, na njega je stavljen adapter 80>120mm i montiran je 120mm Thermaltake Thunderblade sa plavim ventom. Temperature ne prelaze 65c u loadu sa procom ocanim na 3.65ghz i naponom 1.42V.. Gledao sam malo po netu da ovaj proc bez problema ide na 3.75 sa zračnim hlađenjem, a meni za sada nije stabilan ni na 3.65 (upravo testiram dok ovo pišem), kako to? Primam sve oblike prijedloga, tako da slobodno pišete! Evo par pitanja: 1.Je li visoka temp od 65c u loadu za ocanog preskija na 3.65ghz? 2.zašto ova ploča toliko undervolta? U biosu namjestim na 1.42 cpuz pod opterečenjem javi 1.34V! 3. Da mjenjam ovaj homemade cooler za neki drugi? I za koji? Freezer možda? 4. Šta je bolje za performanse: Proc na 3.3ghz i memorija na 440, ili proc na 3.65 i mema na 390? 5. Što znači PWM u Everestu kod mjerenja temperatura? Ovo je trenutno stanje, još se testira sa dual prime http://img182.imageshack.us/img182/158/untitled5ix.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Temp je O.K. Imaš negdje na Intelovoj stranici termalne specifikacije. Meni je isto nešto slično sa V. Namjestim na 1.6 i CPU-Z mi čas pokazuje 1.69, pa 1.63 V
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Namaži bolju pastu i ispoliraš bazu pa ćeš vidjeti snagu retail coolera ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
12cm vent s onim plavim adapterom ima jako mali tlak a time i protok, jer onaj adapter stvara dosta veliko otpor jer je plitak. mislim da ekipa s pce-a koja je testirala coolere ocijenila da je sonic malo bolji. na njega ide 12cm vent ojem se tada iskoristava pun potencijal..
![]() |
#10 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
nize tem su naravno bolje, neg mislil sam da radi testiranja probas stavit neki bijesni 8cm vent tipa delta pa probas istestirat. ja sam neko vrijeme fural taj adapter na termaltekovoj bazi volcana 12 s 12cm glacialtekom () al mi se nije to previse svidjalo zbog sveukupne tezine koju trpi maticna. sad je gore 8cm gt i daje mi stupanj slabije rezultate -ak je maticnoj za vjerovt
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
nemam deltu pri ruci, ali i da imam nema teorije da bi ju mogao imati u kompu, možda jedino za test ali drugačije nikako! probat ću sutra vratit 8cm vent baš da vidim kolika je razlika... EDIT: prime mi je pukao nakon 4h... smanjio sam na 3.6ghz i tu je stabilno.. Zadnje izmijenjeno od: Crash009. 05.12.2005. u 10:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
a.k.a. Krompirator™
Datum registracije: Nov 2005
|
Intel Pentium 4, 2,8Ghz @3,7Ghz 800Mhz FSB @ 1058Mhz ASUS P4P800 SE ploča napon na procu dignut do 1,55V (preskot) Box ladnjak i Artic silver 5 Temperatura pri najvećem mogućem loadu neide preko 55C, a pri idle oko 46C (mjereno sa mnogo programa i sa termometrom direktno na poleđini ploče da bi ustvrdio što precizniju temperaturu) Na kučištu 2 venta koji upuhuju s prijeda i jedan odozgor.... Memorija omjer 4:3 Kingmax Hardcore 500Mhz @ 422Mhz 2,5-3-3-8 Temp chipseta oko 30C |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
dedicide
Datum registracije: Mar 2005
|
Imao sam istu ploču i prescota 2,4 fsb533 držao sam ga na 3,4GHz a odvrtio mi je prime95 i na 3,6GH. Nisam imao tako visoke temperature max do 55C (freezer) napon sam mu digao na 1,575V, prije nego sam ga prodao nabavio sam sonic tower na njemu sam ga držao na 3,6 neko vrjeme i max temp mi je bio 49C. Promjeni hladnjak to što imaš nemože ohladiti prescota. I stavi male hladnjake na mofsete na ploči po mogučnosti da nešto puše po njima a i kučište mora biti prozračno
![]() |
#16 |
dedicide
|
SonicTower socket A/754/939/478/775 je 225kn + Ventilator LC 120mm, blue LED 31kn a Arctic-Cooling Freezer 7 Pro, socket 775 je 256kn (www.bing.hr). Nije nikakva razlika u cjeni a sonic bolje hladi i ide na sve sockete Ovaj vent ja sam uzeo jer nisam imao novaca za nešto bolje kada sam uzimao sonic tower, na kraju sam ga ostavio jer je tih,jeftin i ima led
![]() |
#18 | |||||
Prečupavi mod
|
Re: Prescott 3.0 OC rezultati i par pitanja
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
http://public.carnet.hr/~msuvak/hw/mosfet_cooling/
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
dedicide
|
Na IS7-E stane ali če ti doči skroz do prvog slota za memoriju. Ne brini ima da ga dobro ohladi, i bolji ti je za tvoju ploču nego freezer jer če ti ispuhivat zrak prema nazad a freezer ispuhuje prema gore (zbog kopče na socketu IS7-E). Stavi 12cm vent između tornjeva na sonicu da prema nazad tjera zrak i to je to. Mogao bi ispolirati bazu jer je hrapava, na ravnu površinu(komad stakla) zaljepiš vodobrusni i udri i naravno kad budeš montiraohladnjak stavi što manje paste jer u ovom slučaju od viška boli glava.
![]() |
#21 |
Banned
|
evo uzeo sam sonic, bilo je malo problema pri montaži i morao sam ga okrenuti ventom prema stražnjem djelu kučišta jer mu smetaju memorijski slotovi kako da napravim sa onda stražnja dva venta? da upuhuju zark ili ispuhuju? evo slike pa ako netko ima kakvu ideju da još malo poboljšam hlađenje... http://img503.imageshack.us/img503/2341/hpim10488xj.jpg trenutno mi se vrti prime na 3.75ghz i temp je 54c |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
dedicide
|
Stavi vent u sredinu (između tornjeva) i da ispuhuje prema van. Sonicu ispoliraj bazu (to napravi sa vodobrusnim papirom na ravnoj podlozi i stavi samo kap paste kad ga budeš montirao)
![]() |
#23 |
Banned
|
ajd probat ću ga stavit u sredinu baš da vidim kakve će biti temp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|