|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Problam sa zvukom (i kapčeriranjem) na Pinnacle TV
Kupio sam neki dan Pinnacle PCTV 50i karticu... Instalacija je prošla u redu (doduše ne od prve, ali sad sve radi...) Na CD-u sam dobio oriđiđi MediaCentar software koji još nekako i radi, međutim zvuk na izlazu je jako loš bez obzira na kvalitetu video signala koji može biti i super i očajan. Kopao sam malo po postavkama no nigdje nisam našao nekaj za poštelavanje... Mislim da nije problem u zvučnoj na ploči jer kad slušam mptrice sve radi vrlo dobro. Kod snimanja programa javlja se problem sa zamrzavanjem slike (fale framovi) Ima li tko kakav prijedlog. BTW instalirao sam i WinDVR InterVideo, no i tu je zvuk jednako loš... a kod snimanja mi javlja slijedeće: Overlay is not available. Pleas close application and lower resolution, color depth anr/or refresh rate for better perfomance. Konfiguracija mi je slijedeća: Athlon XP 2,2GHz, 756MB rama HDD sa cca 100 GB slobodnog prostora, VGA Radeon 7500 64MB rama.... monitor je Samsung 997DF (19'') na rezoluciji 1152*864 na 75 Hz sa 32 bitnom bojom. Kaj treba poštelati?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ako misliš na distorziju kad kažeš "loš zvuk", onda si samo u volume propertiesima smanji line-in ulaz (ili na koji ti je već spojen zvuk od tv-tunera).... za ostalo neznam, ali probaj program power vcr2 od cyberlinka...meni je super.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Nisi napisal koju zvučnu imaš. Ja sam imal sličan problem s Winfast TV karticom i integriranom zvučnom, sve dok nisam instaliral nove drivere.
![]() |
#4 |
Premium
|
Da mislio sam na distorziju.... ali i kad smanjim zvuk gotovo na najtiše i dalje je izobličen... Zvučna je Realtek AC97 za VIA chipset integrirana na MB. Evo budem probao instalirati novi driver pa ću vidjeti... A ima li tko kakav prijedlog po pitanju slike? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj reinstalirat drivere za grafu te codece. BTW, mislim da krivu stvar stišavaš kod zvuka. Odi u recording postavke i tamo line-in/aux spuštaj dok ne nestane distorzija.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo nakon višesatnog klikanja, instaliranja, skidanja novih drivera i sličnih zahebancija... uspio sam napokon dobiti da mi je zvuk dobre kvalitete. Prva pobjeda!!! Hvala svima na prijedlozima i evo ![]() Sad me još zanima može li se popraviti kvaliteka slike jer je kod max rezolucije pomalo zrnasta, te kako se iz Pinnacle-ovog menija brišu programi koji su mi duplići ili loše kvalitete? Za reprodukciju koristim PowerDVD... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ispadanje framova obično upućuje na hardverski problem, iako kod tebe proc i više nego zadovoljavati potrebe. Jedino ako ti se ne vrti hrpa programa u pozadini koji troše resurse. Probaj pogasiti sve nepotrebne programe pa vidi. U koju kvalitetu snimaš? To se dešava bez obzira na postavljanu kvalitetu ili samo pri najvišim postavkama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ehhhh daaaa..... imam 47 procesa u pozadini... Zakaj? Zato kaj sam instalirao WinXP - BORG i onda je on natovario toga... (OK ja sam klikao po onim kvačicama...) Ali sad sam to s framovima rješio, no skužio sam sad drugu glupost... Kad snimam program HTV2 zvuk i slika su sinhronizirani, a kad snimam na HTV1 ili RTL onda mi zvuk dolazi prije nego što netko otvori usta... Dakle zvuk žuri pred slikom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Fail mi je prikazan sa .mpg ekstenziom..... Ni to s kvalitetom nisam skužio di se poštelava :confused: U InterVIDEU sam imao MPEG2, a ovdije..... E sad sam skužio ima nekaj gdje određuješ VCR, DVD, i tak nekaj... Idem pogledati koje su opcije.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Mogućnosti su slijedeće: VCD, S-VCD, DVD, DVD-long. Koja bi bila preporučljiva? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|