|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
machine check exception
blue screen of death kaze: machine check exception. znam sto kazu na drugim stranicama vezano uz to, zanima me jeli tko imao problem sa time i kako ga je rjeshio? meni se javlja prilikom ulaska u igru ili prilikom defragmentiranja ili prilikom ....
![]() |
#2 |
Moderator
|
eh da, to je moja nova konfiguracija. asrock uli1695 amd venice 3000 leadtek 6600gt (testirana, ispravna) kingmax hardcore pc4000 (posudjen, ispravan) sve ostale komponente su u sigu. svaka ideja, savjet i pomoc su dobrodoshli, zadnjih 30 sati se zezam sa ovim (i slicnim problemima).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja bih atha na tvom mjestu ipak probao s nekim drugim napajenjem...čisto da budeš siguran i da to eliminiraš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Međutim... isto tako sam neko vrijeme imao problema sa restartanjem i defregmentacijom ali bez ikakve poruke. To je bilo na staroj konfi a uzrok je bio divx codec i Elecard MPEG2 codec pack. Disk defragmenter koristi neke network servise pa postoji mogućnost da si nešto potrebno isključio ako si prilagođavao servise. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
nisam nista prckao po servisima. nisam niti codece instalirao. zadnjih 15ak dana (dok je josh stara konfa bila u pogonu) dogadjala su mi se neka cudna trzanja u igrama, vidjelo se da nije do grafike, veec kada bi preskocilo, culo bi se da disk nesto prebire. ali posto sam igrao sa dx8 grafckom,rekao sam si mozda je u njoj problem. jucer sam sa novom grafickom probao istu igru, ista stvar, trzanje, ali se vidi da nie do grafike. nakon toga dva puta zaredom plavi ekran i restart. i nakon toga vishe nije zeljelo u windowse, kaze da fali neki sistemski fajl. napravio repair, chkdsk kaze da je bilo nekih errora i da je ispravilo, ponovno bootam sa diska, nece, i dalje fali fajl. sad sam napravio fresh instalaciju na novome disku, za sada nikakvih problema. malo cu opteretiti racunalo da vidim sto se dogadja.
![]() |
#10 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
googlj veli ovo http://support.microsoft.com/?kbid=329284 ... ak to kaj opce pomaze .. i ak to je to opce i efo jos nekaj kaj sam nasel Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
yes, vidjeh to. u memoriju nije problem, radi na drugom kompu. trenutno radim sa drugim diskom, sto sam gore i spomenuo, no problem "trzanja" u igrama se i dalje javlja. prebaciti cu se na overclocking podforum, jer ocito da ovdje necu dobiti odgovor zbog vrlo male posjecenosti. no kada nekome treba rjeshenje za njegov problem... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|