|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
X1800XT Crossfire review
Nadam se da nije vec bilo o tome rijec... Uglavnom, na Guru3d je izasao review doticne kartice u crossfire sistemu a protivnik joj je 7800GTX 512MB SLI Link to review Uglavnom, u vecini slucajeva SLI je bolja, ali ATI ima prednosti u mogucnostima vece rezolucije, ali isto tako nekih problema u igrama (FEAR) ali to nije nista sto se sa novim drajverima ne moze srediti... Takodjer, negativno je kod ATI-ja sto su bucni cooleri i viskote temp. (do 80°C) Negativno od Nvidije-Nema na trzistu 7800GTX 512MB ![]() Kako god bilo, koji god sistem kupili, nebudete pogrijesili... ![]()
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ma mene bi više veselilo dobar proc, dvije gige meme i "vulgaris" X1800XT ![]() Ne bi ni kakav kvalitetan LCD bio za zanemariti... Malo sam gledao koliko troše takve GTX 512 SLI konfe i mam mi je bilo muka ![]() A i za dvije XT ti treba malo jače napajanje ako hoćeš clockati... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ljudi nejte mi zameriti, ali kad već imate CrossFire na tapeti, pa da ne otvaram novu temu. Evo kaj vele ljudi iz Sapphire-a vezano za X800 CrossFire Edttion: ''You can pair the X800 CrossFire card with any X800, X800PRO, X800XL, X800GTO, X800XT and X800XTPE in the market. But when pairing a card with a lower specification, the programmable engine will reduce the hardware capability to match the other card. Both cards will continue to operate at their individual clock speeds.'' X800CF specifikacije: ''Based on the report from ATITool, this card has a R430 GPU core and 16 pixel-pipelines similar to X800XL. In addition, it has 256MB of DDR3 memory with 256-bit memory bus. The default GPU and Memory clockspeed were found to be 400Mhz and 980Mhz(DDR) respectively.'' Evo link da ne OT-am/spamam više. Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.12.2005. u 22:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Nemam ja na umu sad razapeti ATI i njihov Crossfire kao kakav Nvidia freak... Napisao sam ono kaj stoji, Jelc je lijepo dodao o potrosnji, sto nisam znao (procitao)... P.S. Jelc, kaj mislis da bi se ja bunil protiv jedne takve grafe? ![]() ![]()
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Krivo si me skužil. Ja sam to tu postal, pošto je riječ o CrossFire-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ma, i SLI i Crossfire su muda pod bubrege, ne znam kome to treba... Da su optimizirali drivere i da se to može koristiti i u "ozbiljnijim" aplikacijama ajd...ali onda ne bi imali kome prodavati skupe "profesionalne" grafulje ![]() A ako hoćeš naclockavati treba ti mala trafo-stanica a ne normalno napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|