|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2016
|
Pregrijavanje matične
Pozdrav forumaši... Imam problem sa kompjuterom. Prije 3 dana sam kupio novu Sapphire Radeon RX 470 Nitro+ 4GB I napajanje Fortron Hyper S 600W I sve to fino spojio na matičnu H81M-E A procesor mi je Intel Pentium 3.20GHz Matična mi se pregrijava previše, na Speccy-u i Speedfan-u očitava 114 stupnjeva sto je ne moguce. Ali kada pipnem prstom matičnu , ne moguce je drzati duze od sekunde jer bi mi sprzila prst. Toliko je vruca. Isto tako sam primjetio da nova graficka koju sam uzeo ima dva ventilatora i ne zeli uvijek da ih vrti. Kad god pogledaj unutrasnjost kompjutera da provjerim , ventilatori se ne vrte. Samo ponekad. Molim pomoc tko zna , hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Ili si pipkao cooler od procesora? ![]() Ako ti nije problem oznaci na slici pa postaj ovdje sliku. Citiraj:
Vrlo vjerojatno graficka ima neku target temperaturu na kojoj se pocinju vrititi ventovi, stoga je normalno da se tu i tamo vrte jel. Pokreni neku igricu i trebali bi biti non stop upaljeni. btw, ispuni "moj komp" |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
114c je krivo ocitanje bilo kojeg hw info programa, toliko i meni pise za moju asus-icu. Asus jednostavno ima zbugiran/nema senzora sa system temp pa to javlja. Sto se grafe tice, tako je napravljena u idle i light loadu ventovi se ne vrte uopce. Ako sve radi, nemas razloga za brigu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Moguće je da senzor na mobo "luduje" tj. sa njega dolazi krivo očitanje, ali on kaže da ne može držati prst koliko je vruće negdje na mobo ![]() Neka na slici mobo pokaže gdje je to dirao tj. gdje je vrelo. Kolega ako nema iskustva neka potraži nekog iskusnijeg na lokaciji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|