|
![]() |
#1 |
0/0
Datum registracije: Dec 2004
|
celeroni
na kojoj jezgri su bazirani ovi celeroni 315 pa na dalje, to su nortwoodi ili prescotti(ako uopce postoje prescott celeri) i do kojeg clocka se proizvodio wilamette celer te kako raspoznat wilamette i nortwood celera hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
wilamette ima 256kb l2 cache-a i radi na višljem naponu, northwood 512, al to se odnosi na pentiume, imao wilamette 1.7, grije se jako, al služio je godinu i nešto sitno na 2.1 bez problema.... nemoj to uzimat rađe nekog sa northwood jezgrom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
0/0
|
ja bih sad htio kupiti celer baziran na nortwood jezgri, brzine oko 2ghz(+-200mhz) kako da znam da je to northwood a ne prescott? i koja je razlika izmedju northwooda i prescotta?ili je svejedno koji kupim? hvala ponovno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
prescott ti ima oznaku D i 256kb L2, i bolje performanse ali se i nešto više grije... bolje uzmi prescotta... moj frend ima 2.4D i temp mu je u loadu oko 62-63, cooler je box, bez ijednog dodatnog venta u kučištu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Northwood - od 2.0 do 2.93 GHz, 128 KB cache, 130 nm, 400 MHz FSB Prescott - od 2.53 do 3.3 GHz, 256 KB cache, 90 nm, 533 MHz FSB Osim ovoga, mislim da su Prescott Celeroni na socketu LGA775, a Northwood na 478.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
prescotti su od 2.26ghz imaš prescott celere i na S478 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
0/0
|
evo nasao ovo na netu(sto bih ja kupio): CPU INTEL Celeron 1.8 GHz (400 MHz, 128K) znaci northwood i CPU INTEL Celeron 315 (2.26 GHz, 533 MHz, 256K) znaci prescott razlika u cijeni je 20kn sto je bolje kupit? bitna mi je temperatura tj. sto manje to bolje pa koliko se otprilike razlikuju u temperaturi ova 2 procesora, ako oko 5C ok, 15C je vec puno kolika je razlika u performansama(tu i tamo bi obradio neku sliku u photoshopu,znaci samo koliko bi brze sve radilo na prescottu, ne sad da uzimam brzi proc jer netrebam)? ne mislim oc procesor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Uzmmi prescotta ako nećeš clockat, istina da se nešto više grije ali kao što si rekao bit će na defaltu, a i dodatnih 128 L2 cache-a znači.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
0/0
|
onda uzimam prescotta jos cu sam malo prosvrljat netom da vidim koliko se tocno vise grije jer jako mi je bitna tisina u kucistu pa zato sto manje stupnjeva to bolje |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
0/0
|
a koliko je razlika u temp izmedju northwood celera i northwood p4? uletjela mi primamljiva ponuda pa ono |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
mala, skoro nikakva...i northwood p4 je hladan....uzmi ako ikao možeš tog p4 northwooda!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Imao sam celera 2,4D i box cooler pa se nije toliko grijao. Stavi 2 venta u kućište da imaš propuh i to je dovoljno. Držao sam ga na 3.2GHz ali išao je i dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
p4 northwood je sigurno bolji od bilo kakvog celerona....i kaj ti znači to kaj si ga clocknuo na 3.2, kad je to još uvijek CELERON!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Poanta je tome da se meni nije toliko grijao |
![]() |
![]() |
|
|