Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.10.2005., 17:38   #1
XxX
Premium

XxX's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Boja na printeru

Ovako: kupio sam crnu boju za printer i nije orginal. Pa mi tako neće dobro printat. Prvo mi je printalo jako mutno i netočno, sada ništa. Pitao sam nekoga o tome, i reko mi je da trebam nešto napravit da mi prizna neorginal boju, a ja neznam kako.
Inače imam HP Deskjet 610C.
Probao sam i čistit boju i išao sam ono align, ali ne pomaže. Uglavnom moje pitanje je: Kako da mi prizna neorginalnu boju na printeru?

Zadnje izmijenjeno od: XxX. 18.10.2005. u 19:30.
XxX je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2005., 23:44   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
koliko se kužim u printere to je dost teško jer se radi o HPu.
Kod njih je fora da se sa novom tintom mjenja glava printera, tako da ak netko misli uzimat boju neorginal onda uzima epson printere.
e da i ugrađuju se čipovi u hp koji "provjeravaju" dal je riječ o orginal tinti (za ovo nisam ziher al znam da sam pročitao na par mjesta).
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.10.2005., 10:35   #3
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Originally posted by buljo
e da i ugrađuju se čipovi u hp koji "provjeravaju" dal je riječ o orginal tinti (za ovo nisam ziher al znam da sam pročitao na par mjesta).
U pravu si. Postoje reprogramatori boje ali za Epson printere. Kada recimo stavis zamjensku boju, ona se relativno brzo potrosi ali u biti ostane jos ohoho boje unutra. Onda se boja stavi u reprogramator (neznam kako on u biti radi), ali kad se nakon reprogramiranja boja vrati u printer pokaze da je ima jos i nastavlja printat:confused: .

Uostalom, Epson je poznat po svom lopovluku sto se boje tice.

A zasto onaj HP gore nece da printa, to nebih bas znao...Jel pokazuje da ima boje :confused:
Vjeko je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2005., 14:44   #4
Toncek
member

Toncek's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Gabre jesi ti imao ovih problema sa printerom i tim programatorom? :confused:
Toncek je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2005., 15:01   #5
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
da ne dodje do zabune, za hp 610c i ostale do serije 8xx nema nikakvih novotarija poput ovih sto ste naveli gore. 610c guta sve sto se u njega stavi. originali, neoriginali, vlastorucna punjenja. samo sto ako se puni nanovo catridge, ne smije predugo stajati. ja sam ga imao 1999. godine, i bio je dosta brz za to vrijeme, prilicno detaljan ispis, dobroga kontrasta medju bojama, a jedina zamjerka mu je bila sto je bio vrlo bucan.

sve sto mogu reci na ovo, da ne valja boja koju si uzeo. i meni se dogadjalo da jednostavno ne funkcionira, sto su "punitelji" uglavnom okarakterizirali kao "predugo vam je stajao prazan" ili kao " izgleda da je otisla elektronika". no naravno nije, vec boja nije bila u redu.
ako si dobio kakvu garanciju, makar sumnjam, rijetki su je davali, probaj vratiti pa sa drugom probaj. uglavnom, neoriginal nema veze, samo da su iste oznake na catridgeu.
atha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno