|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Dijeljenje wifi mreze na drugu (ICS) sa 1. usb na 2. usb uredjaj
Pozdrav ! Imam problem oko ICS na WinXP koji mi je do sada uvijek radio pa Vas molim za pomoć. Naime nalazim se na moru pa sam ogranicen sa opremom ali da Vas uvedeem u problem ili kako sam do sada imao internet. Ima stan u stanbenoj zgradi i internet imam od susjeda sa kojim sa super pa mi ustupa svoj internet dok sam na moru. Do sada sam se spajao na njegov internet preko wifi usb uredjaja i normalno koristio racunalo. Kako nema neki ruter koji ima osim AP moda i clien mod neta za stan sam si pravio preko drugog usb uredjaja koji sam preko njigovih drivera mogao prebaciti softverski u AP moda i onda bi mi se automatski pojavio popup prozora da odredim koja mreza je ona koja ima internet konekciju i sam bi se napravio ICS (internet card shareing ) i nakon toga bi druga kartica postala AP i imao bih WIFI u stanu preko tog nacina djeljenja mreze. WIFI u stanu mi treba za tablet par smartphonea kojih imamo. Ove godine sve je podeseno kao i svih dosadasnjih godina i ICS je normalno odradjen ali nikako ne mogu dobiti net u stanu. Imam pristup netu na racunalu ali ICS ne radi tj. nema neta na drugoj konekciji. Sve sam probao pa vas molim za savjet ako sam sta ispustio. Stavio sam fixne ip adrse ili probao na automatske, pa sam probao umjesti ICS raditi bridge mod pa ni to ne radi. Kako postaviti ip adrese i gateway i dns da sve prosljaka. Mozda sam tu negdje u postavkam pogrijesio. Ukoliko napravim bridge mod uopće nemam neta. Ako idem preko ICS-a net imam na racunalu ali dalje ne. Nekako mi se cini da bilo i ICS-u ili bridge modu da se na drugu usb karticu ne prenosi dobro ili ip adresa ili dns i gateway. Barem mislim da je tako. Imate li mozda ideju kako ovo rijesiti ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Najednostavnije rješenje je da zaboraviš na ICS (sa kojim samo problemi), i nabavi za siću AP (preporuke uređaja imaš u x susjednih tema), podesiš u Universal Repeter mod rada ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Daj malo pojasni ovo sto si rekao. Dali si mislio da se sa tim AP onda spajam ili da ga samo koristi za daljnje djeljenje mreze. Thx! P.S. jos bi bilo najbolje kad bi bilo za sitno para neki uredjaj koji moze istovremeno biti i AP i clien mod pa ga onda spjim na susjeda i jos si napravim mrezu za stan... pozzz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa fino piše, uzmeš AP koji ima Universal Repeter mod rada i x Lan priključaka, npr. TL-WR743ND ili EW-7228APn, inače teško bilo naći u susjednim sličnim temama, pročitaš manual i podesiš u navedeni Universal Repeter mod rada, trebati će ti podaci susjeda (wireless mreža, pass, koji mu je operater odnosno ip adresa njegovog routera, ...) Kasnije je štos naći poziciju uređaja da ima uredan link prema susjedu a da usput i tebi pokrije prostor wireless signalom. Kompove bez wireless - a spajaš žicom (Lan) na uređaj. Ako nebudeš zadovoljan, pogotovo drugim dijelom, onda moraš nabaviti još jedan uređaj (ukupno dva). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|