Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.05.2014., 22:28   #1
Albert Wesker
Premium
Moj komp

Albert Wesker's Avatar

Datum registracije: May 2010
Catalyst 14.6 beta

Izasao je novi AMD driver.Ima neki improvement za Watch Dogs.

http://www.guru3d.com/files_details/..._download.html
Staro 28.06.2014., 18:31   #2
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Postoji li neki software koji bi mi mogao underclockati graficku vise nego Catalyst?
Catalyst mi dopusta da ga underclockam samo do 700/900mhz...
dinos3 je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.06.2014., 18:33   #3
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor dinos3 Pregled postova
Postoji li neki software koji bi mi mogao underclockati graficku vise nego Catalyst?
Catalyst mi dopusta da ga underclockam samo do 700/900mhz...
AtiTrayTool
Meni drži 6870 na 300/300.
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2014., 19:51   #4
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
AtiTrayTool
Meni drži 6870 na 300/300.
Koji ATT koristis?
Na novijim verzijama ATI drivera javlja error missing atipdlxx.dll. Kako si to popravio?
Staro 28.06.2014., 19:59   #5
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Pa ATT je prastar valjda. Zašto ne probaš sa MSI Afterburnerom? On ima čudo opcija i mogućnosti
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2014., 20:56   #6
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Pa ATT je prastar valjda. Zašto ne probaš sa MSI Afterburnerom? On ima čudo opcija i mogućnosti
Evo Afterburner ima opcije do 450Mhz, to mi pase. Samo ne mogu staviti clock jer mi on uvijek vrati na one postavke koje stavi Catalyst...
Staro 29.06.2014., 09:39   #7
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Citiraj:
Kakve veze ima što je stari progarm kada još uvijek savršeno radi i ima opcije koji novi nemaju.

Citiraj:
Autor dinos3 Pregled postova
Evo Afterburner ima opcije do 450Mhz, to mi pase. Samo ne mogu staviti clock jer mi on uvijek vrati na one postavke koje stavi Catalyst...
Samo isključi User Account Control Setings na LOW i trebalo bi raditi, jer ATT nema signed drivere pa moraš to zaobići.Imaš tutorial kako ga instalirati na njihovim stranicama.Ja sam si napravio dva profila jedan ide sa paljenjem kompa automatski na 300/300-undervoltano, a drugi se pali automatski kod pokretanja 3D aplikacija i ide na stock brzine i voltaže.
Staro 29.06.2014., 13:25   #8
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Ček, pitanje samo - čemu to?

Pa još je HD5850 što je generacija prije imala lijepo 2D i 3D profile po defalutu, pa je u idle 2D-u clock bio 157 mhz (tako nešto) i naranvo undervoltan...
Staro 29.06.2014., 15:01   #9
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Pa zato što ti CCC u igri mijenja clock kartice zavisno o potrebama i onda iz zamračene sobe izađeš na otvoreno gdje kartica treba snage i ona ne odreagira na vrijeme a ti imaš lag,a sa ATT-om su ti clockovi fiksni.Mislim uopće ne kužim to preseravanje da je novo bolje i pljuvanje po starijem software-u samo zato što je vremenski stariji.Znači po tvome svako sranje sa novijim datumom je bolje od starog i provjerenog koji radi.Sami driveri su ti dokaz da si pomodan i letiš za onim što je novo , dok na primjer stariji driveri daju puno bolje performasne na starijim karticama od novih koji nisu za njih napravljeni.Znači koristi software u skladu sa hardware-om.Lako tebi sa 7950 i R9 pravit se pametan po forumu dok sirotinja ganja 5xxx i 6xx kartice i traže kako da im produže život i izvuku nabolje iz stare kartice.Kupi si R9 290xx super mega pa pametuj nekome sa 4850 kako je MSI ne znam šta software super,a kada je njegova kartica napravljena MSI se češkao po glavi pitao se šta je to pošteni GPU.
Staro 29.06.2014., 18:50   #10
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Catalyst 14.6 beta

Jesus man, sto si ti ovdje izasr'o sve i koje si zakljucke iznio na temelju cega, ne zelim ni komentirati.

Znao sam imati ponekad problema sa driverima da je udju u 3d clock profile i zblesirajuse, ali zaista rijetko. Obicno je restart rijesavao probleme. Nisam uopce shvatio u cemu je poanta tog underclockanja u startu s obzirom sa postoje defalutni 2d i 3d clock/voltage profili, i moje isprike.

Msi afterburner je zaista najkompletniji program za tweakanje grafickih kartica i zato sam ga predlozio. Ima odmah u settingsima opciju "extend overclocking limits".

Moja "pomodnost" jer sam instalirao najnovije drivere? Kako uopce mozes znati koje drivere imam? Dafuq vidoviti Milane?

Daj se zbroji malo covjece.

Ovo sve ostalo tvoje samo pokazuje neke opasne frustracije. :/

Zadnje izmijenjeno od: Sam Fischer. 29.06.2014. u 19:01.
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 29.06.2014., 20:12   #11
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Pa to i ja govorim, ti koji imaš novu karticu pričaš tako, ali da si pogledao koju on ima i vidio da mu je kartica 7g stara onda bi ti bilo jasno zašto mu se preporučava stariji SW.A tvoja pomodnost je zbog onoga, pa to je prastaro a ne zbog drivera,znači sve staro ne valja,reče čovjek koji ima karticu skuplju od cijelog njegovog kompa.
Staro 29.06.2014., 20:36   #12
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Citiraj:
Kakve veze ima što je stari progarm kada još uvijek savršeno radi i ima opcije koji novi nemaju.

Samo isključi User Account Control Setings na LOW i trebalo bi raditi, jer ATT nema signed drivere pa moraš to zaobići.Imaš tutorial kako ga instalirati na njihovim stranicama.Ja sam si napravio dva profila jedan ide sa paljenjem kompa automatski na 300/300-undervoltano, a drugi se pali automatski kod pokretanja 3D aplikacija i ide na stock brzine i voltaže.
Stavio sam na Never notify, ako na to mislis?

Citiraj:
Nisam uopce shvatio u cemu je poanta tog underclockanja u startu s obzirom sa postoje defalutni 2d i 3d clock/voltage profili, i moje isprike.
Kod mene je slucaj da mi se grafa brejka na defaultnim frekvencijama u 3D modu, jer je pri kraju. To je razlog zasto bi smanjio frekvenciju.
Staro 29.06.2014., 21:03   #13
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Citiraj:
Pa to i ja govorim, ti koji imaš novu karticu pričaš tako, ali da si pogledao koju on ima i vidio da mu je kartica 7g stara onda bi ti bilo jasno zašto mu se preporučava stariji SW.A tvoja pomodnost je zbog onoga, pa to je prastaro a ne zbog drivera,znači sve staro ne valja,reče čovjek koji ima karticu skuplju od cijelog njegovog kompa.
Pa zašto je dovraga bitno kakvu ja karticu imam !?
Samo sam htio pomoći čovjeku.
Znam da sam još prije par godina pokušavao instalirati Ati tray tools i slično kao i za Ati tool mi je bacao neku grešku da ne podržava drivere, radio probleme nekakve i da je support za te programčiće (još onda) davno završio.

Sve staro ne valja?

Zašto mi stavljaš riječi u usta?

Dafuq HD6870 je iz 1993. g.?

Ja sam do jučer imao HD5850 i odlično me služila.

Popij pivu i oladi.

@ Dinos

Sad mi je sve jasno kada si opisao malo detaljnije situaciju, ima smisla
Staro 25.07.2014., 11:54   #14
edge
Premium

edge's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Kod mene je XFX 7750, sa Catalyst 14.4 sam imao 15-20FPS-ova manje u Doti 2 u odnosu na 14.2. Tako da uopće ne namjeravam više novije drivere ni instalirat.

Zadnje izmijenjeno od: edge. 25.07.2014. u 12:29.
edge je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2014., 14:16   #15
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Đizs, tek sam sad pročitao sve ovo lol, jbga ali ako nekome treba ubuduće, znači ako koristite alternativni program za DC ili OC kod AMD (ATI) kartica, bitno je da se disable CCC jer pri podizanju sustava on uvijek vrati na svoje a ne kako ste Vi namjestili u tom drugom programu, a to se napravi na 2 načina.

1. Svoj alternativni program namjestiti da se podiže po redosljedu nakon CCC tako da namjestite delay od 10-15 sec kako CCC nebi overwrite-ao postavke ovog drugog jer i jedan i drugi onda rade sličnu stvar pa se kolju u smislu rade probleme korisniku upravo te koje ste gore napisali.

2. START - Msconfig - startup programs - nađite tu CCC i makneš kvačicu - aplly - restart - voila

U oba slučaja i dalje na kompu imate CCC ako zatreba zato je meni riješenje br.2 najbolje, da se CCC uopće ne podiže, a ako kojim slučajem treba ručno ga pokrenem (NIKAD ) sad kako kome LP.
virus1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno