|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Povezivanje pc-a i macbook-a
1. Želim povezati pc (win7) i macbook (mavericks) u mrežu (za međusobni prijenos file-ova) pomoću ethernet kabla. Zanima me da li je potrebno da bude crossover kabel ili može i običan? Probao sam s običnim (pošto nemam crossover pri ruci) i kad spojim kabel na macu (pod Network) piše Ethernet (Self-assigned IP) Status Connected IP Addresss 169... Subnet Mask: 255.. Da li to znaci to bi to trebalo funkcionirati ili? Problem je kad odem na macu na Connect to Server, upišem smb://my pc ip address dobijem onaj dialog Enter your name and password for the server... za Guest ili Registered User (Name i Password), ali ne uspjevam se konektirati. Dobivam grešku: Access to your account on the server ... has been denied. Pratio sam ovaj tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=EQaFNgU2cBU kako se konektirati kao Guest i ne uspjevam. 2. Trenutno imam samo jedan ethernet port na pc-u (u koji mi je uštekan modem). Koji je najjeftiniji način da dobijem još jedan ethernet port? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
1. Treba ti crossover za direktno povezivanje. Kažeš dolje da imaš modem (ADSL?) uštekan na ethernet port na PC-u. Pa spoji i mac na taj modem i to je to. 2. USB LAN kartica http://www.nabava.net/search.php?tp=...0%2F100%2F1000
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Više nije potrebno, svi gigabitni uređaji imaju Auto MDI-X opciju (unutar 1000BASE-T standarda). Ilitiga mrežne kartice same vide jel potrebno crossat Tx i Rx linije ili ne. ![]() Što je autor napravio je dobro - OS X je dobio vezu s Windows računalom, samo treba kreirati korisnički račun na Windowsima s lozinkom ili na postojeći dodati lozinku te dopustiti Sharing i NTFS access tom korisniku do dijeljenog direktorija. Spoj OS X-a na SMB(CIFS) Windows računala nebu prošlo ako korisnik s kojim se spaja nema lozinke. A IP adrese na OS X-u i Windowsu su unutar istog 169.254.0.0/16 subneta (APIPA), zato i radi bez fiksnih IP adresa ili DHCP-a. Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|