|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Audio PC
Ovako želim sastavit kompjuter koji će mi služit isključivo za puštanje muzike s hard diska,internet radio i kućne mreže. Zamisao je da uzmem ovaj komp http://www.intel-inzinjering.hr/k_111.html ubacim linux verziju za audio i prek USB na vanjski DAC. Vidim da to ekipa radi i prodaje za 800-900kn takav komp. Kolko je to teško složit da radi kak spada? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ne znam odgovorit na tvoje pitanje, ali mislim da je tema zanimljiva za ovaj podforum...pa, evo mog iskustva. Prije neki dan stigao mi je USB converter sa DXa, stvar vrijedna 22$. Spojio sam ga na adekvatno "skupi" Muse DAC 4xTDA1543 (nije hi-res) pa na Win7 laptop. Puštam foobar sa foobar2000 kontrolerom na smartphoneu. Nije mi se dalo ništa posebno podešavat za početak, čak ni ASIO, htio sam samo vidjet jel radi i kako funkcionira..... Zaključak je da svakom preporučam da proba, jer već u ovoj fazi to svira iznenađujuće dobro. Napominjem da sam prije probavao DAC sa raznim vrtilicama i tu je pokazao da vrijedi tih 100$, no ništa što bi me izulo iz cipela, niti je bilo nekih opcija za napretkom.... Ovdje se jasno čuje ne samo razlika između Flaca i mp3, nego i između kvalitetnih mp3ca koje si je žena ripala sa originalnih diskova (njen laptop sam prisvojio ![]() Sudeći prema iskustvima drugih, veliki napredak se može postići pravilnom konfiguracijom (npr. taj Audiophile linux), možda izbacivanjem mehaničkog diska (opet neveliko ulaganje) i sličnim financijski nezahtjevnim postupcima. I remote radi odlično, tako da za sada ne mogu naći niti jednu zamjerku ovom front-endu, čak i ovoj fazi. Obzirom da imam stvarno solidnu referencu za usporedbu (Meridian 506.20 player), mislim da mogu reći da svatko tko želi pokušati, neće pogriješiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|