Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.01.2014., 21:25   #1
Branet
Registered User

Datum registracije: Nov 2009
Audio PC

Ovako želim sastavit kompjuter koji će mi služit isključivo za puštanje muzike s hard diska,internet radio i kućne mreže.
Zamisao je da uzmem ovaj komp http://www.intel-inzinjering.hr/k_111.html ubacim linux verziju za audio i prek USB na vanjski DAC.
Vidim da to ekipa radi i prodaje za 800-900kn takav komp. Kolko je to teško složit da radi kak spada?
Branet je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2014., 12:11   #2
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ne znam odgovorit na tvoje pitanje, ali mislim da je tema zanimljiva za ovaj podforum...pa, evo mog iskustva.
Prije neki dan stigao mi je USB converter sa DXa, stvar vrijedna 22$. Spojio sam ga na adekvatno "skupi" Muse DAC 4xTDA1543 (nije hi-res) pa na Win7 laptop. Puštam foobar sa foobar2000 kontrolerom na smartphoneu. Nije mi se dalo ništa posebno podešavat za početak, čak ni ASIO, htio sam samo vidjet jel radi i kako funkcionira.....
Zaključak je da svakom preporučam da proba, jer već u ovoj fazi to svira iznenađujuće dobro. Napominjem da sam prije probavao DAC sa raznim vrtilicama i tu je pokazao da vrijedi tih 100$, no ništa što bi me izulo iz cipela, niti je bilo nekih opcija za napretkom....
Ovdje se jasno čuje ne samo razlika između Flaca i mp3, nego i između kvalitetnih mp3ca koje si je žena ripala sa originalnih diskova (njen laptop sam prisvojio i nekih "divljaka" s neta....
Sudeći prema iskustvima drugih, veliki napredak se može postići pravilnom konfiguracijom (npr. taj Audiophile linux), možda izbacivanjem mehaničkog diska (opet neveliko ulaganje) i sličnim financijski nezahtjevnim postupcima.
I remote radi odlično, tako da za sada ne mogu naći niti jednu zamjerku ovom front-endu, čak i ovoj fazi.
Obzirom da imam stvarno solidnu referencu za usporedbu (Meridian 506.20 player), mislim da mogu reći da svatko tko želi pokušati, neće pogriješiti.
jean luc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.02.2014., 12:27   #3
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Branet Pregled postova
Ovako želim sastavit kompjuter koji će mi služit isključivo za puštanje muzike s hard diska,internet radio i kućne mreže.
Zamisao je da uzmem ovaj komp http://www.intel-inzinjering.hr/k_111.html
Ovo je odlično...samo mu fali HDD, ali to se lako riješi i opet te ispadne <300kn gotovo računalo. Savršen za torrent mašinu, router, itd.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2014., 20:55   #4
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Branet Pregled postova
Zamisao je da uzmem ovaj komp http://www.intel-inzinjering.hr/k_111.html ubacim linux verziju za audio i prek USB na vanjski DAC.
Vidim da to ekipa radi i prodaje za 800-900kn takav komp. Kolko je to teško složit da radi kak spada?
ajd mi reci kak ćeš vidjet što češ odabrati za slušanje (mjuza il net radio)....
quazar912 je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno