|
![]() |
#1 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Monitor se neće upalit
Ovak, imam Samsung LCD 2232BW kod sina i skontao sam da se uopće neće upalit dok ga ne ugasim pa ponovno upalim na prekidač na njemu. Pro sam mislio da grafička jebe, al nije. Isti bog i sa drugom grafom, jednostavno se upali kod POST screena i ugasi i kad treba prebacit rezoluciju na vindoze(tojest pokazat boot screen od win7) ostane u mraku dok ga ponovo ne ugasim/upalim. WTF? Ne znam jel itko skontao ovo moje objašnjenje problema ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A jel ostane raditi kad ga upališ nakon šta su se winsi skroz digli ? Boot scren i full dignuti winsi su sa nekom višom (x.y) rezolucijom. Osvjetli ekran pod kutom i vidi jeli slika prisutna a samo fali osvjetljenje. Koliko je star / u pogonu monitor ? Obzirom da se radi o Zamzungu, 90% da je zdrav za zamjenu elektrolita. https://www.google.com/search?q=2232bw+bad+caps |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Otvori ga i u napajanju provjeri elektrolite. Ako su svi na oko dobri bilo bi dobro da ih premjeris ako mozes doci u posjed ESR metra. Ako ne, onda ih sve izmjenjaj, ne bi trebalo biti skuplje od cca 5€. Ako ni poslije toga ne bude radilo kako treba onda je 99% problemu CCF lampama za pozadinsko (da li primjetis treperenje slike ili cujes zujanje iz monitora (gornji i donji rub)?). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ma radi najnormalnije i superčista je slika kad ga upalim. Ima xyz puta bolju sliku nego moj 2433LW koji mi je na glavnom kompu. Uglanvom i kad resetiram komp normalno se pali, nego taj problem sam skontao kad ga palim "na ladno" daklem prvi put ujutro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Adrenaline junkie
|
1. Upalis monitor 2. Monitor pokaze sliku na par sekundi 3. Na monitoru nestane slika ali lampica koja pokazuje da monitor radi je i dalje upljena (ne pokazuje da je monitor u stand by rezimu) 4. Ugasis monitor na taster 5. Ponovo upalis monitor 6. Monitor ponovo pokaze sliku na par sekundi i opet se isto ponvalja ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sve smo ti napisali > elektroliti, prvo na psu pcb a potom na pretvaraču (ako je na odvojenom pcb) a usput pogledaš i one na logic pcb - u. Bitno je da elektrolite zanjeniš onima low-esr karakteristike. Dobar RTV servis bi ih trebao imati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Može netko pojasniti "elektroliti", kao da sam do sada živio u zabludi. Imam sličan problem gdje svako 2-3 paljenje (nije uvijek) mog LG monitora prikaže "Power saving mode", on se isključi i ne prikazuje sliku. Kupljen je s takvom greškom. U međuvremenu koliko ga imam sam promijenio tri grafičke, dva OS, različitim DVI kabelima te se uvijek događalo: Računalo nakon 10min isključi monitor radi power saving, pomakom miša pojavi se Power saving mode i ne uključuje se. Resetiram računalo, nakon isključivanja se ne želi upaliti, nekad se upali nakon BIOS-a. Ne zuji (makar ne čujem), sve normalno radi inače (kada je upaljen) Vjerojatno je u monitoru stvar ali mi iz Makromikra odmah nakon kupovine rekli da je to do moje grafičke (sada tri probane) i uvjeravali da servis ne bi pomogao, da je monitor ispravan. Kako je jamstvo još 2 tjedna da ga odnesem na servis... Inače skoro je 3g star, više se ni ne prodaje.
![]() |
#10 |
Adrenaline junkie
|
Ako je problem zaista u monitoru onda je u pitanju "logička" pločica, a ne napajanje. Napisi tacan model monitora. Je li to ovaj W2453? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Da, riječ je o LG W2453TQ. Čini se da nisam jedini s tim problemom na ovom monitoru, odmah nakon modela slijedi druga najtraženija riječ. http://prntscr.com/2h3rgu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|