|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Problemi Linksys 54gl i ddwrt
Bok, ekipa....potrebna mi je mala pomoć pošto sam već sve opcije "ispucao"! Navedeni ruter sa ddwrt (v24 sp1 mini) imam već 5-6 godina i sa njime stvarno nikada nikakvih problema do unatrag mjesec dana, kada su se počele događati neke neobjašnjive stvari. Samo da navedem da sam na internet spojen preko čuvenog ADB T-com modema koji je od prije 2 tjedna u bridge modu, a Linksys koristi pppoe. Dakle, sve je počelo tako da su laptop i Ipad počeli gubiti wifi konekciju. U jednom trenutku sve radi, a u drugom internet je spojen, ali je užasno spor (ponekada se znala i izgubiti konekcija na ruter ali se automatski vrati nakon nekoliko sekundi). Potom sam metodom uzaludnih pokušaja mijenjao i kombinirao sve moguće opcije u wireless settingsima i sve je bajno proradilo kada sam brzinu wifi-a maknuo sa auto i postavio je na 36Mbps. Dakle, interneta ima i veza se ne gubi. Sada kao da je odlučio pokušati zajeb*** na drugi način. Stranice tipa pceksperta i jutarnjeg se ne mogu otvarati sa uređaja koji su na wifi-u dok računala u lokalnoj mreži rade uredno i sve se otvara bez problema. Nakon restartanja rutera (linksys-a) problem se riješava. Također sam primjetio i da grafikoni u bandwith monitoru su smrznuti, odnosno ne pokazuju nikakave vrijednosti, a na mjestu gdje bi trebala biti očitavana brzina pojedinog sučenja (WAN, lan i wifi) piše NaN. E tu sam ostao bez ideje....pa ako netko može uskočiti bio bih zahvalan... MTU je po defaultnim postavkama stavljen na 1492 i nisam ga dirao pošto računala u lan-u rade perfektno. Lijep pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ako ti nije problem, otvori uređaj i pogledaj u kakvom su stanju kondići. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da ti polako crkava wireless dio na tom wrt - u. Da nisi slučajno kroz tih "5-6 godina" forsirao veću snagu a da mu nisi osigurao bolje hlađenje ? Nakon toliko godina možda treba zamijeniti elektrolite a po info na webu tvornički su "faliveni" + direktno ih povezuju sa problematičnim wireless - om. Dobro se vide na ovim slikama: http://wiki.openwrt.org/_detail/oldw...nksys%3Awrt54g http://upload.wikimedia.org/wikipedi...s_close-up.jpg O zamjeni imaš ovdje > http://blog.savel.org/2008/08/10/wrt54ggl/ trebaš kvalitetne Low-esr elektrolite, prvi 25V x 470uF, a ostali 6.3V x 1500uF ili 10V x 1000uF, bitno da "stanu na mjesto". Usput provjeri vanjski adapter tj. kakav napon daje. Na kraju pogledaj: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=649786 http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=51486 gore nisi precizno naveo hw verziju a i koji bulid od DD-WRT sada vrtiš, možda trebaš mali update na noviju i stabilniju verziju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Evo meni upravo sada isti problem. Novi router, ASUS RT-N66U, raspakovan u petak, stavljen Tomato gore. Do danas sve ok, sad kad se vratio sa posla gledam neće da mi radi internet na mobitelu iako na kompjuteru koji je preko LAN-a spojen sve radi bez problema. Mislim sam da je zato što mi je baterija na 8% pa se uključila štednja, ali kad sam vidio ovu temu uzeo od žene mobitel da vidim na njenom, kad vidi vraga, ne radi niti na njenom... EDIT: Sada proradilo... izgleda da još to nije 100% najstabilnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Jacina izlaza je uvijek bila na defaultnih 70 mW. Na linksysu vrtim v24-sp1 iz 07/2008 i nikada s tim os-om nisam imao problema. Samo da napomenem ... kada sam ga tuzio velikim dečkima na forumu nije vise radio probleme, pa ćemo vidjeti do kada. Jedina opcija ostaje staviti noviji os pa vidjeti kako će se ponašati iako ne vidim razlog da bi bio problem u nečemu sto 5 godina radi bez ijedne greške ... Pozz Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.12.2013. u 18:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Elektroliti ne moraju biti napuhani / iscuriti a isto su za smeće, naprosto izgube kapacitet. U gornjim linkovima imaš objašnjenje da su originalno stavljeni čudnih karakteristika, čitaj inicijalno premalog kapaciteta. Problem koji si u uvodu opisao ekipa po iskustvu navodi kao direktno vezano sa elektrolitima. Za sw si rekao verziju ali pogledaj koji bulid precizno, mislim da piše negdje na status stranici. Prati kako će se ponašati, sve preporuke su tu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Kratki report... 05.12. me opet zajebavao i još mi je jedino ostalo promjeniti MTU na 1486 i nakon toga radi ko urica...hmmm....cudno....budemo vidjeli do kada, ako opet bude zajebavao idem na mikrotik... pozz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|