Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.11.2013., 09:51   #1
djdblaster
Premium

Datum registracije: Nov 2013
Unhappy GTX 670M se ne ocitaje u Device Manageru

Pozdrav ekipa,

Nedavno je bilo nevrijeme u Splitu i udar groma se dogodio 100 m od kuce... Posjedujem MS 16F32 laptop (MSI GT60) koji je bio ugasen, ali pristekan na punjac. Nakon duge noci odlucim se upaliti laptop...

GTX 670M se ne ocitaje uopce. Sve vezano za nVidiu je nestalo. Takoder ventilator se vrti non stop na 100%, ali pretpostaviti cu da je to zato jer ne moze ocitati graficku i njen senzor. (posto imam iGPU u stanju sam koristiti laptop sasvim normalno)

Ono sto sam dosad ucinio: izvadio graficku i pregledao je, ima jedno mjesto gdje je tamnija s donje strane te je ponovno ubacio i laptop je opet ne ocitaje. Doduse, graficka se grije lagano dok laptop radi. Da li to ima ikakve veze? Takoder, napravio sam BIOS reset te flash, CMOS reset, EC reset i nista od navedenog nije pomoglo.

Takoder citao sam jedan post sa nVidia foruma o momku koji je imao GTX 580M i takoder je laptop nije ocitavao, te je pregledana od strane strucnjaka i zakljuceno je bilo da je problem u vRamu. Moze li i meni biti taj problem?

Sto se tice BIOS-a, tu sam limitiran opcijama, ne mogu iskljuciti niti ukljuciti ikakve opcije u vezi grafickih.

Garanciju nemam jer je istekla tako da eliminiramo moguce odgovore o slanju na sluzbeni servis.

Nalazim se u Splitu i volio bih probati graficku u drugom laptopu ako je netko voljan pomoci.

Mislim da je to vise manje sve, ako imate prijedloge kakve pucajte. Zadnja mi je opcija da je pokusam industrijskim fenom ili grijanjem u pecnici 'oziviti' ako je uopce mrtva...

Uploadat cu slike uskoro!
djdblaster je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2013., 11:07   #2
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ma kakvo grijanje fenom - to se radi kad je problem u kuglicama lema ispod čipa. Tebi je kratko i jasno - izgorila.
Oglas

Oglas
Staro 25.11.2013., 19:52   #3
djdblaster
Premium

Pokusao sam metodu 'pecenja u pecnici' i grijanje industrijskim fenom, ali nema pomaka. Interesira me kako mogu bootati u Safe Mode da je tamo pokusam ocitati ako se uopce moze ocitati? Tipka F8 za Safe Mode ne radi tj. nista se ne dogada prilikom boota. Maticna je MS 16F3.

I dalje stoji ponuda u vezi isprobavanja grafe cisto da budem 100% siguran.

Vrlo vjerojatno si u pravu Bluzer, no volio bih je isprobati jos negdje cisto za svaki slucaj.
Staro 26.11.2013., 00:51   #4
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Imam ti ja(tj prijatelj) msi gt783 kojem je riknula 580m, tako da ti je ja mogu provjerit, samo sam u guzvi s vrimenom(faks) pa nezz kad bi njega moga uvatit da probamo, al garant ti je riknula
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2013., 00:56   #5
djdblaster
Premium

Odlicno. Kad bude bude, nece moja nigdje.

Izgleda da sam sve opcije potrosio, tako da mi jedino ostaje da je pregledam u drugom laptopu.

Hvala na pomoci!
Staro 27.11.2013., 19:22   #6
djdblaster
Premium

S obzirom na utvrdenu situaciju, da li netko zna gdje bi se mogla nabaviti/kupiti graficka kartica?
Staro 27.11.2013., 19:56   #7
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Staro 27.11.2013., 20:05   #8
djdblaster
Premium

Odlicno. Ne znam je li ovo off topic, no kakvi su izgledi da carina uplete svoje prste?
Staro 27.11.2013., 20:07   #9
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Napisali su da označavaju kao gift i "low value". A bit će sigurno mali paketić tako da sumnjam da će ti dirati paket. Za shipping piše da ima tracking tako da je sigurno. Provjeri jel ima jeftinije, samo obavezno gledaj da paše na MSI.
Staro 27.11.2013., 20:13   #10
djdblaster
Premium

Hvala lijepa! Vidim da imaju i druge kartice tipa 675m i 675mx. Pokusavam naci compatiblity listu kartica, no ne ide bas sa barebone sustavima. Sto tocno trebam gledati? Podrzava li maticna ploca ili?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno