Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.11.2013., 11:00   #1
Amila
Registered User

Datum registracije: Nov 2013
Exclamation NETGEAR ROUTER

Posjedujem ruter koji sam dobila od prijateljice. U pitanju je NETGEAR wireless router. Laptop ga prepoznaje, signal je odlican. Medjutim problem je sto je ona sifru zaboravila, a ne mozemo pristupiti internet stranici: www.routerlogin.net , na kojoj bi mogli promijeniti password.

Svi prijedlozi su dobrodosli.
Unaprijed hvala!!!

Zadnje izmijenjeno od: Amila. 23.11.2013. u 11:07.
Amila je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2013., 11:03   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Naslov teme ne smije biti ništa poput "(Imam) problem", "Trebam (hitno) pomoć", jer time činite forum nepreglednim i monotonim. Pokušajte biti što precizniji u određivanju opisnog naslova teme kako bi se unaprijed znalo o kojem se problemu radi, npr: "Memorija "XYZ" ne radi kako treba na "XYZ" ploči".
Savjetujemo svim članovima koji namjeravaju koristiti forum "Problemi" da imaju potpis (signature) koji u sebi sadržava detaljan opis Vaše konfiguracije. Ako se radi o nekoj drugoj konfiguraciji, molimo da to istaknete prilikom opisivanja problema. Na taj način sebi olakšavamo i ubrzavamo rješavanje problema, a ostalim članovima čuvamo vrijeme i živce.
Prije otvaranja teme, razmislite da li ona spada više pod hardverske ili softverske probleme. Ovo je opet zbog bolje preglednosti foruma. Ukoliko se među korisnicima utvrdi da tema pripada recimo hardverskim problemima, a bila je pod softverskim (i obrnuto), temu ću preseliti na odgovarajući podforum i autoru teme poslati PM kako ne bi mislio da mu je tema pobrisana.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.11.2013., 11:09   #3
Amila
Registered User

Hvala na ispravci, amater sam sto se tice informatickih naziva, na kraju krajeva zato sam i tu. Nadam se da da ce oni koji mi znaju pomoci, prepoznati i ovakav naziv.
Hvala na "lijepoj dobrodoslici"
Staro 23.11.2013., 11:25   #4
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Amila u router se trebas ulogirati tako da u browseru upises 192.168.0.1 ili 192.168.1.1.

Ako username i password od routera nisu mjenjani, probaj sa username "admin" i password "password", te tamo u postavkama nadjes wireless, nekakav security i promijenis sifru.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2013., 11:39   #5
Amila
Registered User

Sve probala, trazi mi username i password koji ja ne znam, jer nije taj standardni "admin" sa password-om "password"

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.11.2013. u 19:42.
Staro 23.11.2013., 11:43   #6
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
U tom slucaju trebas ga resetirati na tvornicke postavke. Obicno je negdje na routeru rupica gdje gurnes spajalicu s kojom stisnes reset gumb na jedno 5 sekundi.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.11.2013. u 19:44.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2013., 12:28   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
U međuvremenu, pogledaj naljepnicu na uređaju gdje piše oznaka / tip.
Dečki te zezaju upravo zato jer nisi navela tip.
Sa tom informacijom ćeš / ćemo lako naći user manual u kojem piše odgovarajuća factory reset procedura nakon čega router ima defaultne postavke.

Također trebaš navesti isp / operatera, kako je šta spojeno a kako bi ti kasnije pomogli u podešavanju uređaja.

PAZI: Ako se radi o adsl routeru, provjeri jel imaš negdje zapisane podatke (user / pass) za adsl konekciju, jer će nakon reseta to "nestati" iz uređaja.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.11.2013. u 19:45.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno