Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 05.07.2012., 15:21   #1
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
(riješeno) HP-Compaq 615 ne daje sliku na displayu CapsLock zasvijetli 5 puta i ništa

pozz
Problem kod laptopa HP-Compaq 615 jucer navecer sam ga htio upaliti kad se upali ori power lampica Wifi lampica a lampica CapsLock zasvjetli pet puta vremenski razmak između svijetljenja lampice je nekih 3s, na displayu nema nikakvog signala ni pozadinskog osvjetljenja.Probao sam memoriju izvaditi i prebaciti u drugi memorijski utor ali ništa se ne događa, probao sam i spojiti na vanjski LCD monitor dal možda nije do grafičke no ni tada ne daje sliku?
K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje
lkw_pkw je offline  
Staro 05.07.2012., 15:30   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
5 x caps lock blink = mainboard dead.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.07.2012., 16:25   #3
nitrooxid
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
Davno imao isti problem na nx6110.
Ošla matična,stavio rabljenu i dao starom da koristi.Još uvijek radi!
nitrooxid je offline  
Staro 05.07.2012., 17:33   #4
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Na nekoliko HP-a ista stvar. Svuda je bila matična.
Staro 05.07.2012., 18:22   #5
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

ple

a to sa i mislio da je do matične od šogora mi je on ga je kupio ravno prije tri godine u Mikronisu za 4000kn AMDTurion X2 2.6Ghz,2GBDDRII,320GB mašina i pol u ono vrijeme jedini nedostatak to što se kod dužeg rada tipa više od 2h jako zagrijavao.
Koliko bi došla rabljanja ili reparirana matična za njega?
lkw_pkw je offline  
Staro 06.07.2012., 08:15   #6
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

lkw

jucer spoji HDD radi barem podaci nisu izgubljeni.Koliko bi dobio za njega ako bi ga prodavao bez HDD, znaci sve ostalo je ispravno osim MBO?
lkw_pkw je offline  
Staro 17.07.2012., 13:35   #7
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Imaš na njuškalu takav sa razbijenim LCD-om, bez HDD i punjača za 500 Kn. Kupi si taj pa presipaj.
Staro 17.07.2012., 14:36   #8
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
Imaš na njuškalu takav sa razbijenim LCD-om, bez HDD i punjača za 500 Kn. Kupi si taj pa presipaj.
Ne isplati se to nikako. Proda djelove od svoga i može nać C2D stroj na njuškalu bez problema.
Baja 001 je offline  
Staro 17.07.2012., 20:07   #9
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Može, da. Neki odron koji će krepati za pola godine. Ako mu je ovaj dobar, za 500 Kn inače ne bi ni našao matičnu. Uz to će najvjerojatnije i poduplati memoriju, usput očistiti hladnjak koji je i doveo do ovog kvara, promijeniti pastu...

Uz to mu ostane za prodati dijelova za barem 300-400 Kn. Ti sad meni objasni kako je neisplativo, jer sam sigurno negdje propustio dublju misao koju si plasirao..?
Staro 03.11.2013., 19:02   #10
Techo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2011
Pozdrav!

Imam isti problem sa istim laptopom, iste komponente. Znači laptop kod paljenja ne daje sliku, caps lock 5 put zablinka.

Dao sam ga na nekakav popravak jer mi je rekao čovjek da će vidjeti jel se da bilo kaj napraviti, u krajnjem slučaju da će mi naći polovnu matičnu.

Ali, uspio je dobiti sliku na laptopu, rekao je da je koristio neku tekućinu za dobivanje boljih vodljivih svojstava i da je pustio laptop da odradi na bateriji dok se ne potroši ali s time da je stavio laptop u vrećicu da se zagrije.

I super, slika je tu sve super radi, ali OS nije gore još. Stavio sam Windows 7, sve je bilo ok radio je par sati i nakon prvog gašenja slike više nije bilo.

Isto sam napravio i ja, stavio sam ga u vrećicu da se zagrije na neku temepraturu pod opterećenjem i nakon nekog vremena laptop se sam resetira, boota Windows i slika je tu. I tako svaki put nakon gašenja, morao bi ga stavljati u vrećicu da dobijem sliku xD

Ne znam zbog čega se tak događa i zanima me kaj napraviti sada osim zamijene matične.
Techo je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.11.2013., 23:31   #11
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ili mjenjaj matičnu ili prodaj laptop u dijelove pa kupuj drugi laptop...
Iako zamjena matične ne garantira dugi vijek trajanja jer HP u zadnje vrijeme radi shit laptope pa je bolje preći na neš drugo, npr Samsung sa 4 godine garncije.
BojanZD je offline  
Staro 03.11.2013., 23:52   #12
seno
Registered User
Moj komp

seno's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ako ti se ne bacaju velike pare, daj nekome neka ti sredi maticnu (reball) ili neka uradi reflow (ali kako treba ne na rerni). Ako se uradi kvalitetno za "male" pare mozes produziti vijek jos koju godinu.
seno je offline  
Staro 04.11.2013., 20:58   #13
kum
Premium

Datum registracije: Apr 2006
Ako neželiš raditi reballing, rađe ga prodaj u djelove i nabavi neki drugi laptop u sljedećoj kombinaciji:

Intel proc + Intel grafika
Intel proc + Ati grafika

Obavezno barem jedanput godišnje (poželjno pred ljeto) očistit laptop od prašine (propuhat zračnim kompresorom ili otvorit i fizički očistit), provjeriti temperature i po potrebi zamijeniti pastu..
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno