|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Problem: Suse i Ati9600
imam jedan problem. naime, instalirao sam si suse 9.1 i prepoznao mi je graficku kao RV350. inace, imam 9600xt. skinuo sam drivere sa atievih stranica i instalirao ih. sad sam dobio ati control panel ali i dalje mi kaze da imam rv350 i nemam 3d ubrzanje. nemam niti opengl za najobicniji screensaver...! zna li netko kako to srediti? trazio sam malo po netu ali ne mogu nista naci... unaprijed zahvaljujem na odgovorima... pozdrav!
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Probaj u xorg.conf tamo gdje piše: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
znas koji je najgori dio? uopce nemam taj file! ![]() nema ga uopce na disku. trebao bi biti u /etc/X11/ ali ga nema...
![]() |
#4 |
Premium
|
eh ovako... nemam xorg.conf jer sam stavio nove ati-eve drivere pa imam xf86config-4. uglavnom ono sto si rekao je na 0666. mala pomoc je sto sam nasao kao nekakav test. u konzoli mogu upisati glxgears ili fgl_glxgears. glxgears koristi Mesa softversko ubrzanje i to mi radi... fgl_glxgears koristi FireGL hardversko ubrzanje i to mi NE radi... poruka koju dobijem je: domi@linux:~> fgl_glxgears X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes) Major opcode of failed request: 143 (GLX) Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent) Serial number of failed request: 32 Current serial number in output stream: 32 ima li netko kakvu ideju? ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
nemaš xorg conf jer koristiš stari, xf86 xserver (Suse 9.1 ga koristi, ustvari). ATI inače ima problema s driverima za Linux. Dugo vremena je bila nekakva online peticija za potpisivanje koja ih je trebala natjerati da to napokon naprave kak' spada (ali nisu se baš potrudili). Ako se dobro sjećam (nemam ATI-ja već neko vrijeme), nakon instalacije drivera bilo je potrebno pokrenuti i neki config tool za podešavanje (sam će ti postavljati pitanja na koja treba odgovoriti). Jesi li pokretao išta takvo? Postaj xf86config-4, pa da pogledamo što piše unutra. Imaš li i xf86config (bez -4 suffixa) u istom dir-u? Ako nemaš, iskopiraj ovaj s tim imenom (cp xf86config-4 xf86config).
![]() |
#6 |
Premium
|
previse je teksta za ovako ubaciti pa saljem kao txt file... btw.nakon instalacije drivera sam pokrenuo config i valjda sve dobro namjestio... tko zna, neka prouci moj config file pa nek kaze u cemu je problem... hvala!
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Uh, koliko se stvari promijenilo otkad nemam ATIja. Sorry, nek ti netko drugi proba pomoći, ja sad nemam stroj sa ATIjem i Linuxom pri ruci, a više od pol' ovih opcija ne poznajem (a one koje poznajem mi se čine OK).
![]() |
#8 |
Premium
|
problem je rijesen... glavni problem je bio sto sam imao neku jadnu verziju bez "make" i "gcc" pa nisam nista mogao. drugi problem je bio sama instalacija jer su malo nejasno napisane upute. ako ce netko imati problema sa ovom ili nekom drugom kombinacijom (samo da je ati u pitanju) neka se slobodno javi. pozdrav drustvu! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|