Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.08.2013., 21:18   #1
vujasin
Premium

Datum registracije: Dec 2007
HP omnibook xe3 bios password

Zna li netko bios password za ovaj laptop. Bios je phoenix. Sumnjam da mu je riknuo disk, ali ne mogu promijeniti boot priority da bi ga testirao jer ne mogu ući u bios.
vujasin je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2013., 07:33   #2
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Zna onaj tko je stavio. Možeš jedino probati sa master pass-om, ako će raditi:

http://www.biosflash.com/e/bios-passwords.htm

http://matrix.home.xs4all.nl/mpwlist.html
Oglas

Oglas
Staro 24.08.2013., 07:47   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ima na Hiren's Boot CD-u par programa za BIOS password, a HBCD se skoro uvijek (barem meni) učitava prvi bez obzira na postavke u BIOS-u.
Staro 24.08.2013., 10:09   #4
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Ako i ne, izvadiš hdd pa će se sigurno prvi boot-at.
Staro 24.08.2013., 13:46   #5
vujasin
Premium

Kad izvadim HDD ista priča, dođe do BIOS-a i vidim da je HDD nije prepoznao i onda brzo nestane ta slika i samo piše operating system not recognized. Isto se to događa i sa HDD-om. Probao sam i drugi HDD i sve isto. Ne mogu nikako pokrenuti Hirens boot CD. Ne znam da li je to tvornička šifra na BIOSu ili je netko stavio.
Staro 24.08.2013., 14:17   #6
vujasin
Premium

HDD iz ovog laptopa je prebačen u drugi i tamo radi. Što sad preostaje, matična? U tom slučaju da li se može nabaviti negi drugi polovan laptop i disk prebaciti u njega jer su na njemu programi važniji od laptopa. Naravno trebali bi se reinstalirai driveri. Neki programi koriste serijski port pa bi trebao takav laptop.
Staro 24.08.2013., 15:17   #7
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Može, kako se ne bi mogao, ali tko garantira da će raditi bez reinstalacije?

Ti se programi ne mogu ponovo instalirati..?
Staro 24.08.2013., 15:26   #8
vujasin
Premium

Ne mogu, to mi je od prijatelja ima neke programe za autodijagnostiku. Nema ih na CD-u. Zna li netko kako bar napraviti clear CMOS? Ne mogu nikako ući u BIOS bez passworda.
Staro 24.08.2013., 15:29   #9
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
restartaj i udaraj F9, kod hp-a je to izbornik sa čeg sa butaš
MMI je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2013., 15:57   #10
vujasin
Premium

Ne funkcionira F9, probao sam sa ovim master pass generatorom i ništa: http://dogber1.blogspot.com/2009/05/...ered-bios.html

Čini mi se da nema pomoći. Ima li on kakvu CMOS bateriju?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.08.2013., 17:10   #11
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Ima, ali tako nećeš resetirati password.

Ovo ti je jedno od mogućih rješenja: http://www.ehow.com/how_7473958_rese...-password.html

Inače, na matičnoj imaš ovaj IC, u njemu je pass. Postoji način da se resetira tako da mu kratko spojiš 2 pin-a dok se pali lap. Ne znam o kojim se točno pinovima radi, nažalost. http://www.fact4ward.com/blog/ic-if/arduino-24c16/

Zadnje izmijenjeno od: [GOW]Nec. 24.08.2013. u 17:34.
[GOW]Nec je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2013., 17:11   #12
crni2222
Premium
Moj komp

crni2222's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
da li si probao napravit update biosa? koliko vidim taj laptop ima floppy, pa probaj na drugom racunalu skinuti bios update, napraviti bootabilni floppy i jednostavno probat napravit update biosa. Ako ne pomogne, ovdje ti je naznaceno gdje se nalazi baterija na maticnoj. Negdje sam procitao da ako vadis bateriju na tom laptopu, hard disk i baterija trebaju biti odspojeni 3-4min da bi se bios resetirao.
crni2222 je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2013., 17:42   #13
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Citiraj:
Autor crni2222 Pregled postova
da li si probao napravit update biosa? koliko vidim taj laptop ima floppy, pa probaj na drugom racunalu skinuti bios update, napraviti bootabilni floppy i jednostavno probat napravit update biosa. Ako ne pomogne, ovdje ti je naznaceno gdje se nalazi baterija na maticnoj. Negdje sam procitao da ako vadis bateriju na tom laptopu, hard disk i baterija trebaju biti odspojeni 3-4min da bi se bios resetirao.
Ovo za floppy sam mu linkao gore komplet upute na stranici, a da si pročitao koliko ljudi vadi hash pa po njemu cracka pass, onda bi valjda zaključio da vađenje baterije ne radi. Nije to desktop.

@vujasin:
Po usporedbama 24c02 i 24c16, trebalo bi raditi na iste pinove kao što je ovdje prikazano: http://web.archive.org/web/200311030...ell/dell6.html

Naravno, to radiš na vlastiti rizik.

Zadnje izmijenjeno od: [GOW]Nec. 24.08.2013. u 17:55.
[GOW]Nec je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2013., 20:01   #14
vujasin
Premium

To sa floppy-em mi se čini da neće moći jer neće boota sa ničeg nego samo sa diska s kojeg ne prepoznaje i za kojeg javlja "Operating system not found". Mogu ući u nekakav boot menu ali opet traži pasword. Kad bi i osposobio bios pitanje je što bi tamo napravio kad ne prepoznaje disk.
Staro 24.08.2013., 22:23   #15
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
Po usporedbama 24c02 i 24c16, trebalo bi raditi na iste pinove kao što je ovdje prikazano: http://web.archive.org/web/200311030...ell/dell6.html
ooooo..... moze se i gro teze stvari probiti, samo treba naci da je netko uspio . ja sam recimo na IBM-u T20 morao takoder skidati sifru sa biosa, niti jedan drugi nacin nije uspio osim jednoga. a to je da se zalotaju dvije (ili tri, stvarno se ne sjecam) zice na integrirac gdje je BIOS pospremljen, te iste zice se moraju nekako spojiti na COM. pa programom (nemam pojma vise kako se zove) procitati BIOS, i to program mora biti upaljen, a laptop upaliti naknadno da ovaj izbaci podatke sa sebe......... pa tocno od nekog reda do nekog drugog (pisalo) kopirati hijeroglife, prebaciti u drugi format, pa tek onda u program naziva nesto kao IBM BIOS............

uglavnom, meni je profunkcioniralo savrseno. najvjerovatnije se moze i na ovome to napraviti, ali zahjeva malo vremena i petljanja. ja sam imao tada vremena i dalo mi se, sada se nebi igrao sa takvim necim ispod par Mazuranica......

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2013., 02:05   #16
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

E, ta varijanta igra i na ovome, a ovo sa brikanjem IC-a je način da zaobiđeš com port i upadneš drito u BIOS i obrišeš pass.

Od T61 pa nadalje stvar postaje komplicirana, nema više brikanja...
Staro 25.08.2013., 07:18   #17
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
pokusavao sam ja i sa kratkim spajanjem, nisam nista napravio . jedino je iscitavanje pomoglo.....

plus sto je ovdje IC sa 8 nozica........ mene je zapao sa 16, majku im nabijenu jedna drugoj........

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2013., 09:08   #18
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kontaktiraj Alvina. Ipak je on profi kad su laptopi u pitanju.
Staro 25.08.2013., 12:46   #19
vujasin
Premium

Kratko spajanje nožica čipa nije pomoglo. Dok su spojene laptop neće ni da upali.
Staro 25.08.2013., 19:40   #20
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Citiraj:
Autor vujasin Pregled postova
Kratko spajanje nožica čipa nije pomoglo. Dok su spojene laptop neće ni da upali.
Da si pratio upute, vidio bi da se nožice spajaju oko 3 sekunde nakon šta upališ lap, a ne da ga pališ sa spojenima.
Staro 25.08.2013., 20:37   #21
vujasin
Premium

Sad mu je gotovo. Sve i da sam ušao u bios opet ne bi doznao zašto ne prepoznaje disk. Sve mi se čini da je matična otišla i da mu nema spasa.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno