|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
(riješeno) Windows XP nevidi dvd/rw
Konfiguracija: Athlon x2 2.7GHz WD 160GB Asus M2N68-AM 2GB rama MS 400W DVD/RW Optiarc neznam točan model moram provjerit on je ujedno i problem Windows XP SP3 Znači problem je slj. kad je pržilica spojena na matičnu (IDE kabel) windowsi dođu do onog djela gdje se učitavaju i to traje do unedogled, kad je pržilica odspojena windowsi se dižu normalno ,također windowsi nevide pržilicu ni pod Computer ni u device manager u BIOSu se vidi normalno i mogu je odabrati pod 1st boot device ali kad ubacim DVD u nju boot snjega neide??? Jumper na pržilici je na Master HDD se spaja SATA kabelom tako da mislim tu nebi trebao bit problem jel možda pržilica otišla u vječna lovišta P.S. nemam drugi komp. s IDE priključkom da jemogu testirati Hvala na pomoći i čitanju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Objasni mi malo ovo: "Jumper na pržilici je na Master HDD se spaja SATA kabelom" Jesi probao s drugim IDE kabelom? Znalo je biti problema kada se 80-žilni IDE kabel zamijenio sa starim 40-žilnim.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
evo, @nex je ispravio moju pravopisnu grešku btw. uspio sam nabavit drugi kabel i ista stvar ,predpostavljam da je onda otišla pržilica... druga pržilica sa SATA kabelom radi uredno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|