|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
![]() Pozdrav svima, evo od ranog jutra imam problem s Windows 7. Upravo pišem iz Safe moda jer ga jedino tako mogu pokrenut, bio sam na kompjuteru nekih pola sata i odjednom se u kućištu čuo nekakav zvuk kao da je nešto onak stalo/prestalo radit. Probam pomaknut miš i vidim da nema strjelice, znači kompjuter je zatrokiro. Napravim restart i kompjuter se normalno pali, no kad dođe do onog dijela di piše Starting Windows ništa se ne dešava, znači on vrti to par minuta, čak se onaj logo vrti i sve, no dalje od toga ne ide. Napravio sam nekakav Windows repair ali ni to nije pomoglo. Evo kao što sam napisao gore, sad sam u safe modu i sve normalno radi. Ima netko ideju što bi moglo bit? Unaprijed hvala na pomoći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Pa prvo bih ti rekao uzmi hiren boot cd provjeri disk tvorničkim alatom, prije toga backup. Sad može bit da nije disk, ak ti se ne da izvrti chkdsk na sistemskoj parriciji ako već nisi. To će provjerit strukturu diska i fajlova. Također probaj f8 stiskat, te odabrat last good configuration. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
nakon svega kad već možeš u SAFE napravi system restore |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ponudio mi je system restore, napravio no ne pomaže. Ne vjerujem da je do HDD kad mogu u safe mode uć. Izvadio bios bateriju, kablove malo izvadio vratio al ne pomaže. Windows reapir ne mogu napravit kad mi neće DVD učitat iz safe mode-a jel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Msconfig i pogasi sve nepotrebne servise u startup dijelu. Mozes i uninstal graficke probat u safe modu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Tko zna, mozda imas defektan windows.. Probaj ponovno instalirat, ili pak neku drugu verziju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
|
Obavezno pogledat sta prijavljuje Event viewer.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Pa baš zbog iznenadne nemogućnosti normalnog rada vuče da je možda HDD, jer u normalni ne možeš vjerojatno zbog oštećenja nekih sistemskih datoteka (jer si već eliminirao startup gašenjem). Sad iz čista mira se obično windowsi neće rasut, ali ako hard dobije koji bad sektor ovisno o sreći može se desit da baš taj zahvati sistemske fajlove. Pogledaj event viwer it safe moda, dobro nino veli. Jes izvrtio check disk na sistemskoj particiji? Znači u safe modu, CMD i onda ukucat "chkdsk c:", a poslije /f ili možeš odmah /f za popravak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Napravio sam chkdsk, ali mi /f ne da, ne znam zašto. Što se tiče tog, event viewera, prvi put sad to vidim. Jel može netko objasnit koji dio točno trebam pogledat tj. pod koju stavku? Sad vidim da imam neki error u 9:37h ![]() Vidim da je svaki dan neki error tako da ovo vjerojatno ništa ne predstavlja btw, kolke su šanse da bi reinstall windowsa pomogao? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sony1. 23.06.2013. u 13:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Šta ti kaže kad želiš /f napravit? Morao bi te pitati da li želiš prilikom sljedećeg pokretanja izvršit tu naredbu (nešto u tom stilu) uglavnom odgovoriš sa Y. Ako misliš ić na reinstalaciju provjeri si HDD, jer ako ima bad sectora može ti se desit da uspiješ instalirat, bootat normalno N puta i onda n+1 opet ista stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PizzoZder
|
Bootaj sa instalacijskog, odaberi repair, kad ti ponudi izbornik, odaberi cmd pa probaj chkdsk /r/f
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Problem je što ja ne mogu uopće pokrenut instalacijski CD iz safe mode-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
PizzoZder
|
Bootaj sa njega, ne pokretat, citaj sta pisem.
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
@Sony1: noramlno da ti to izbaci kad je voulume mountan. Pitao sam te što ti izbaci kada ukucaš /f ? Trebao bi ti napisat Unable to onmount volume ili tako nešto te ponudit Y/N pitanje želiš li pokrenut testiranje prilikom sljedećeg boota. Nakon toga pitanja restartaš računalo i pokreće ti se chkdsk prije pokretanja windowsa. Znači u prijevodu: moraš ukucat u cmd "chkdsk c: /f" - bez navodnika nakon toga "Y" bez navodnika i enter. Restartaj računalo, pusti ga da odvrti testiranje. Drugu soluciju ti je predložio nino ali s obzirom na tvoj odgovor radije prvo probaj ovo moje. p.s. CD se ne pokreće iz safe moda nego se računalo boota s njega te se na njemu pronađe konzola iz koje se onda vrši popravak .... al dok si u safe modu samo ti probaj ovo gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Napravio sam sve ali on meni zapravo nista ne chekira, idem sad probat repair s instalacijskog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Niti nakon restarta ne checkira disk? Znači nakon što ono napraviš u safe modu, restartaš komp i onda ga pustiš da proba bootat - znači ne presretneš sa f8 .. ne pokrene checking disk. Poanta je da nakon restarta ne diraš nego ga pustiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Da, kuzim sto hoces rec ali nista od tog. Zaglavi na logu i mozes ga hebat, sranje Windows repair takoder nista. Mislim da mi jedini preostaje reinstall. EDIT: sad sam ostavio logo vise od 5 min i krenulo chekiranje Edit 2 opet stalo na logu Zadnje izmijenjeno od: Sony1. 23.06.2013. u 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
PizzoZder
|
Ovo ne dobijes? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Evo ipak se pokrenuo sad nakon čekiranja, samo treba duže čekat. ![]() Hvala svima na pomoći! ![]() Ipak nista od toga. Sad je 10 minuta bio logo i sad je onaj crni screen 5 minuta i nikako da se digne do kraja. Zadnje izmijenjeno od: nino. 23.06.2013. u 19:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ajd ti fino hirena ubaci prije nove instalacije te provjeri taj hard na greške. To zvuči kao da ima bad sektora po hdd.u. Ako je hdd u redu onda obično odmah krene checkiranje diska, pa onda naće grešaka pa petlja itd., ali kad hdd ima BS.a onda to obično bude čekanje da se nešto pokrene ovak onak. Provjeri si i fizički (ako smiješ otvarat komp) da li ti je dobro uštekan hard. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Novi Windowsi su gore, riješeno je sad definitivno (nadam se). ![]() Hvala svima na pomoći još jednom! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|