|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Spajanje bez dodatne konekcije
Pozdrav, Trazio sam po internetu odgovor na svoje pitanje u nadi da postoji jos ljudi sa slicnim "problemom" no naisao sam na razne routere i stvari u koje se ne kuzim bas najbolje. Doduse, tokom svog malog istrazivanja shvatio sam da je to sto trazim moguce, samo sto nemam tocan, odnosno precizan odgovor kako to napraviti. Imam iskonov router THOMSON ST780 preko kojeg mi je spojen kompjuter (bezicno, koristim trio.carnet uslugu). Nakon toga se moram spojiti na jos jednu konekciju kako bi imao pristup internetu (carnet podaci). Dosao sam na ideju da si ipak olaksam tu situaciju (ma da nije pretjerano teska ali opet...) te da spojim jos nekakav router(?) koji bi imao podesene korisnicke podatke preko kojeg bi bio izravno spojen na internet te se ne bih trebao spajati na tu jos jednu konekciju (skraceno receno, ta konekcija bi bila nekako u tom routeru, hipotetski receno). Mislim da se to zove PPPoE, ako se ne varam, nemojte me uzimati za riječ. Isto tako, otprije (od koristenja maxadsla) imam njihov, sad vec prastari, router kasda (ne znam tocne detalje) koji sam mislio uzeti za ovo spajanje. Moje,konacno,pitanje bi glasilo: Moze li se to napraviti preko tog kasda routera ili bih trebao kupiti router u kojem cu sam podesiti postavke te cu se spajati na taj router koji ce mi davati direktan "ulazak" na internet? Po mogucnosti, da se spajam bezicno na taj router a ne zicno, s obzirom da bi tako se onda mogao spajati i preko mobitela na taj router i bio povezan na internet. Nadam se da sam detaljno objasnio svoju situaciju, te da nisam nista zaboravio. Isto tako se nadam da ce netko od vas imati strpljenja i volje objasniti cijeli postupak kako to sve napraviti pa da sam vise miran. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.04.2013. u 20:59. Razlog: lupaj te razmake |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Lupaj te razmake, ne naplačuju ti ih kao kod sms - a. Kasdu ne možeš upotrebiti za željeno. Nađi na forumu temu Iskon + Carnet sa mogućim rješenjima. Kod nekih operatera za Carnet se traži WAN (Wireless) Router sa PPTP konekcijom i to radi samo ograničeni broj uređaja, kod drugih radi i klasični PPPoE kojeg podržava skoro svaki WAN (Wireless) Router. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.04.2013. u 21:25. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Moze nekakva preporuka WLAN routera do 200kn? Usput,jel moze ovaj proci? Bežični router D-LINK GoRouterN150 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|