|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
WAN-LAN interakcija
Imam 2434 Scientific Atlanta modem/wireless router i TX-P50UT50 TV koji je trenutno preko lana spojen sa routerom i ima pristup internetu. TV primjećuje samo druge kompjutere koji su spojeni lanom na router, tj. uređaji spojeni na wi-fi ne primjećuju uređaje spojene preko lana na router i obratno... dosta sam kopao po settingsima na slijepo pa čak posustao i počeo čitat upute i googlat al nikako da skužim u čemu je stvar. Što bi tu uopće trebalo podesit, uz pretpostavku da router može povezat te dvije mreže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kod dosta roitera je Lan i Wlan odvojen tj. nije u istoj grupi po defaultu iz sigurnosnih razloga. Ako već imaš pristup postavkama, vidi kako da je Lan i Wlan u istoj grupi. Obavezno napravi Backup postavki na komp, da možeš vratiti ako šta zezneš. Vidi manual > http://www.cisco.com/web/consumer/su...s2/4011350.pdf Nabrzinu nisam našao gdje se Lan i Wlan "spaja" u isti bridge šta tebi treba. Ako ne nađeš onda ugasi Wlan na EPC2434 i preko Lan - a spoji neki drugi ap. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nisam našao. Ako spojim još jedan ap preko lana da li puno žrtvujem brzinu, možda bi bilo bolje kupit novi router? Pretpostavljam da sad svi imaju tu opciju. Još jedno pitanje, upravo si gradim HTPC da li je moguće njega koristit kao wireless ethernet bridge ako vec EPC2434 to ne može? ps jel se moze s ovim nesto http://tinypic.com/r/2i79381/6 Zadnje izmijenjeno od: alushi. 06.04.2013. u 18:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Najprije, uopće je čudno da imaš pristup postavkama jer ih obično zaključaju, bit će instalater zaboravio. Ne gubiš ništa na brzini preko dodatnog ap - a, ujedno ti je to najbrže rješenje. Glavni router ne možeš samostalno mijenjati zbog x razloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hvala, a HTPC kao wireless ethernet bridge? Vec sam mjenjao sam router, EPC2434 je moj a b.net mi je dao neko najjeftinije rjesenje koje nema ni WAN =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Pa onda taj HTPC mora stalno raditi, još ako su na njemu winsi upadaš u miljonček nepotrebnih problema ... Sve ti već piše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Hvala, rijeseno s novim ap ![]() |
![]() |
![]() |
|
|