Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.03.2013., 23:04   #1
bondb
Registered User
Moj komp

bondb's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
(riješeno) problemi sa kompom, artefakti u igrama

prvi problem je sto mi se kad sam u igri na ekranu pojavljuju nekakve horizontalne linije koje su svaka razlicite debljine i putuju malo gore malo dole, najvise ih ima u mracnim prostorima, kada otvorim neki proziran menu, kada vozim tenk.. nemogu ih nikako lijepo uslikat, posto se pomicu brzu dode mi kao da masem rukom ispred kamere i pokusam uslikat, rubovi se jednostavno nevide, to sve sve raskelji po slici i vi nemozete nista skuzit.. eno dole ipak jedna od 500 slika na kojoj se to vidi

mislio sam video napravit al neda mi se zahebavat sa editom, a bez edita ima 300mb to nebi tjedan dana uploado.. pa sam pustio video u windows media player i uzeo par print screenova

-napravio sam reinstal i update svih drivera za graficku, direct x.. ne pomaze
-do monitora nebi trebalo biti posto sam ih uhvatio i print screenom

temperature (igra minimizirana i odma ss uzet)

i jedan ss star par dana uzet print screenom na kojem se problem vidi kristalno jasno

drugi problem je taj sto mi maticna neda da klokam proc, odnosno postavke vraca na "Auto", o ovome problemu sam pisao na 20 stranih foruma i nitko nezna rjesenje..

snimio sam i video

http://www.youtube.com/watch?v=Cz9Wd90EJTg

-problem je postojao na biosu sa kojim sam kupio maticnu, stavio sam gore najnoviji bios ali problem je i dalje tu

i jos jedna "sitnica" komp kada se jako optereti nesto pocne cvrcat, stvarat nekakav pisteci zvuk

ako ima ko kakvu ideju neka pise sta da radim, ja razmisljam o kupovini jaceg napajanja (drugi problem me toliko ne brine posto planiram promjenit maticnu jel sa ovom nemogu nikakav jaci proc)

bondb je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2013., 23:19   #2
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Bojim se da imaš sreće kao i ja, imaš MSI-jevu karticu iz 'zloglasne' serije koja ima svakakvih problema.
Prolistaj malo ovu temu.

Citiraj:
i jos jedna "sitnica" komp kada se jako optereti nesto pocne cvrcat, stvarat nekakav pisteci zvuk
Vrlo vjerojatno "vrišti" zavojnica u napajanju. Približi se malo kućištu i probaj dokučiti odakle dolazi zvuk.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.03.2013., 00:15   #3
bondb
Registered User
Moj komp

bondb's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Bojim se da imaš sreće kao i ja, imaš MSI-jevu karticu iz 'zloglasne' serije koja ima svakakvih problema.
Prolistaj malo ovu temu.

Vrlo vjerojatno "vrišti" zavojnica u napajanju. Približi se malo kućištu i probaj dokučiti odakle dolazi zvuk.
da kod napajanja se cuje, jel to normalno ?

Staro 14.03.2013., 01:08   #4
bamuja
ex zmaster76
Moj komp

bamuja's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Pa bas I nije normalno da ti napajanje pisti, vjerovatno je pri kraju, trebao bi ga zamjeniti, otvori ga pa ga pregledaj dal ima napuhnutih kondezatora, moguce da ti zbog toga grafa dobija premalo struje pa te zafrkava, a moguce je I da je grafa u banani. Posudi ako mozes od nekoga napajanje pa vidi dal ce te grafa I dalje zafrkavati, mozda rijesis dva problema zamjenom napajanja.
bamuja je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2013., 05:17   #5
bondb
Registered User
Moj komp

bondb's Avatar

uzet cu novo napajanje, ioako planiram dosta komponenata uzet jacih a ovo napajanje to nebi guralo.. dajte predlozite neko (u planu je promjena maticne i kupovina nekog od am3 procesora ili mozda cak prelazak na intel konfu)

ja koliko sam procitao "prejako" napajanje nemoze donjest nista lose osim vece potrosenje

na raspolaganju 800kn, iz future-it bi molio, imaju lijepu ponudu valjda cete naci neko koje mi pase

Staro 14.03.2013., 08:20   #6
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor bondb Pregled postova
uzet cu novo napajanje, ioako planiram dosta komponenata uzet jacih a ovo napajanje to nebi guralo.. dajte predlozite neko (u planu je promjena maticne i kupovina nekog od am3 procesora ili mozda cak prelazak na intel konfu)

ja koliko sam procitao "prejako" napajanje nemoze donjest nista lose osim vece potrosenje

na raspolaganju 800kn, iz future-it bi molio, imaju lijepu ponudu valjda cete naci neko koje mi pase
Zašto bi bila veća potrošnja s jačim napajanjem ako komponente ostaju iste?
Biti će jedino veća potrošnja ako će komponente vuči više struje.
Staro 14.03.2013., 12:02   #7
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor bondb Pregled postova

drugi problem je taj sto mi maticna neda da klokam proc, odnosno postavke vraca na "Auto", o ovome problemu sam pisao na 20 stranih foruma i nitko nezna rjesenje..

snimio sam i video

http://www.youtube.com/watch?v=Cz9Wd90EJTg

-problem je postojao na biosu sa kojim sam kupio maticnu, stavio sam gore najnoviji bios ali problem je i dalje tu
http://lmgtfy.com/?q=amd+turbo+core+technology

To ne spada pod hardverske probleme.
http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2

Grafičku nosi na reklamaciju.

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 14.03.2013. u 12:21.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2013., 13:49   #8
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Dobro ti vele kolege, sličan problem i ja imao, za to ti je kriva isključivo grafa.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2013., 14:04   #9
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
U svezi glede prvog problema. Pokušaj, ako imaš mogućnost, spojiti neki drugi monitor pa vidi da li se te "crte" pojavljuju.
Nekako mi se čini da bi moglo biti do monitora.
E-mil je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2013., 15:51   #10
Phylip
Premium
Moj komp

Phylip's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Prije reklamacije probaj nešto stariju verziju drivera za grafičku instalirat,
jer novi nekad zanju radit problema na nekim igrama.

Probaj još neku igru provuć kroz grafičku.

Neku stariju igricu probaj koja nije možda toliko zahtjevna.

U 90% slučajeva je kvar neka glupost.

Može bit i do prašine. Probaj komp očistit.
Phylip je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.03.2013., 17:51   #11
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
ne bi rekao da je do grafe, jer kada se fps locka na 60 onda sve šljaka bez crta

problem se desava kada je fps preko ili kada se npr u cod4 proba lockati na max 250, dok na max 60 sve sljaka

Znaci crte se pojavljuju kada fps prelazi 60

Sada, kada se napravi SS crta nema iako se vide...znaci monitor je u pitanju,radi se o S22B300N

Sada jos jedno pitanje, jer ja to ne kuzim da li se monitor moze reklamirati zbog toga ili šta? da li neki monitori podrzavaju manje neki vise fps,sto se tu mora gledati? nob sam za fps i igre
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2013., 18:10   #12
bondb
Registered User
Moj komp

bondb's Avatar

na prijedlog rippera i njegovog frenda ukljucio sam neki sync i crte su nestale

kasnije sam iskljucio sync i smetnje su se odma vratile, upisao sam com_maxfps 30, smetnje nestale, tako da je sada sigurno da se smetnje pojavljuju pri vecim fpsima

evo video, video pocinje dok u igri imam 700 fps, na 0:07 fps postavim na 30, slika odjednom miruje, nema smetnji....http://www.youtube.com/watch?v=lu4_vyfQi6E

u toku snimanja uzeo sam i ss na kojem nema ni jedne smetnje..... pa bit ce sad na kraju da je ipak do monitora

slika
http://screenshot.xfire.com/s/127578115-4.jpg

Staro 14.03.2013., 18:47   #13
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Samo da komentiram napajanje - nemoj više builder seriju od Corsaira pobogu (pogotovo jer imaš malo jaču grafu).
Ne moraš naravno uzimat neko kilovatno, ali provjerena tipa Seasonic /XFX su jako poželjna.
Uostalom ima tema "Preporuka napajanja" di se takva napajanja kao tvoje preporučava za uredske konfe. Ta jeftinija Corsairova napajanja više ne radi Seasonic već CWT pa su sad pod jamstvom 36mj. a ne 60mj. ko prije.

To šta zavojnica cvrči ne znači nužno da je za reklamaciju, možda u tom servisu di si kupija ne opterete dovoljno pa ne bude cvrčala ili zavojnica jednostavno nije dovoljno dobro polivena tekućom platikom pa se više čuje.
Kontaktiraj dućan di si kupija i dogovori se s njima, možda ti odobre zamjenu za neko drugo bolje - uz tvoju nadoplatu.

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2013., 19:33   #14
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

ma sta sada napajanje? cx430 pobogu daje 385W, njegova grafa i cijeli komp ne trose 200W...kako mislis jaču grafu? pa ni to ništa veliki potrošač..

i ta napajanja nikad nisu imala 60mj gare pa cak i kada ih je proizvodio seasonic i btw sisa je samo proizvodila jedno jedino takvo builder napajanje cx400 i tada je imao 36mj gare

tak da je malo glupo da komentiras nesto o cemu zapravo nemas pojma i samo zbunjujes čovjeka! nhf!

a crvčanje se vise koliko sam se čuo s njime ne čuje...da je do napajanja stalno bi cvrčalo...kada bude cvrčalo i to stalno onda uvoznici to mogu zamjeniti jer je to onda reklamacija...ovako ce ga samo otpiliti
Staro 15.03.2013., 00:53   #15
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Ta jeftinija Corsairova napajanja više ne radi Seasonic već CWT pa su sad pod jamstvom 36mj. a ne 60mj. ko prije.

To šta zavojnica cvrči ne znači nužno da je za reklamaciju, možda u tom servisu di si kupija ne opterete dovoljno pa ne bude cvrčala ili zavojnica jednostavno nije dovoljno dobro polivena tekućom plastikom pa se više čuje.
Kontaktiraj dućan di si kupija i dogovori se s njima, možda ti odobre zamjenu za neko drugo bolje - uz tvoju nadoplatu.
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
i ta napajanja nikad nisu imala 60mj gare pa cak i kada ih je proizvodio seasonic i btw sisa je samo proizvodila jedno jedino takvo builder napajanje cx400 i tada je imao 36mj gare

tak da je malo glupo da komentiras nesto o cemu zapravo nemas pojma i samo zbunjujes čovjeka! nhf
Ta "jeftinija" Corsairova napajanja su imala 5 godina gare i ima ih još na tržnici/ili su prodana npr VX450 i CX400 (koristi sam tražilicu ili zagrij kristalnu kuglu).

Meni je u sjećanju ostalo tako da je nakon šta su prominili OEM za pojedine serije (sa sise na CWT smanjili jamstvo s 5g. na 3g.), a valjda ova pusta ekipa šta prodaje svoja napajanja ne laže u vezi jamstva.

Tako da ti baljezgaš (ja sam spomenija i još jednom ću "ta jeftinija" - dakle općenito, a nisam reka Builder seriju), dezinformiraš, pojma nemaš i malo glupo kometiraš. NHF
Za ovu builder seriju (CWT) je već bilo primjedbi tu na forumu (dakle tražilica/kugla).

Uostalom kolega je sam napisa prije nego si ga kontaktira da cvrčanje iz napajanja.

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2013., 08:13   #16
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
sorry, ali jedino je CX400 imao 60 mjeseci. ok, uz sva starija, 450W, 550W itd bend.

novije serije nisu imale 60 mjeseci, tj imale su, ali TX, HX i AX. a to su ipak one starije, uz noviji dizajn i zadrzanu kvalitetu. i ne prica se o njima, no o "nekim novim klincima".

bilo je o tome rijec bas kada je "jaci" 430W model izasao pa se usporedivao sa starijim 400W modelom, pa na kraju ispalo da je CX400W u svakom pogledu - bolji . tako da krivo ti govoris (IMHO), jer je o tome rijec. cors od 450W je mrcina, cors od 430W - nije mrcina . a razlika od nikakvih 20W, ali samo na papiru, u stvarnosti puno puno veca..........

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2013., 08:58   #17
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

@Drvoje

Seasonic - CX400 - CMPS-400cx - Garancija 36mj

http://www.corsair.com/builder-series-cx400.html

Tko je davao 60mj gare na njega? Asbis ili Esys? Imao sam dva i oba su imala 36mj garancije pa mi nije jasno...

Vx450 - Seasonic je imao 5god jamstva a i Vx550 koji je CWT 5god... TX serija i prije i sada ima 5 godina...HX serija je imala 5 i 7 kako koji, tako i danas. HX ima 7 god

p.s. VX ne spada u jeftina napajanja, jeftina bi znacilo builder serija iliti sadasnja nova VS serija

A i kazes ostalo ti u sječanju kada su promjenili OEM da je palo jamstvo, a koje točno promjenio OEM, koji model? Jer koliko ja znam ako ti pod jeftina smatras VX seriju, onda ovako VX450 Seasonic 5god pa je VX550 CWT isto sa 5god :S Ne znam, krivo tebe nesto pamcenje sluzi :S

CX430 najnovija verzija je sasvim ok i zadovoljavajuča,ako komp ne trosi vise od 250W sve do toga ovo napajanje je super...ali preko ne bi preporučio iako moze bez frke drzati i 300w potrošače. Ali ventilator pobenavi i vise nije tiho kako bi trebalo biti. Zato nema razloga da to jeftino builder napajanje ne bude u nekoj konfi kao sto je 750k+7850

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 15.03.2013. u 09:27.
Staro 15.03.2013., 09:45   #18
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Trkeljanja o napajanjima prebacite u odgovarajuci podforum, ovdje vidim da je kolega problem rijesio.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno