|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
(riješeno) \boot\bcd status 0xc000000f error
pozdrav ljudi, nov sam na forumu iako ovaj forum meni nije nov ![]() imam slijedeći problem: komp radi savršeno, taman pred nekoliko dana sam na friško instalirao windowse. jučer odjednom, komp se zblesira i resetira. dobivam ovu poruku : "windows has failed to start. a recent hardware or software change might be the cause." onda nudi one opcije da napravim startup repair i sl. File: \boot\bcd Status: 0xc000000f error info: an error ocurred while attempting to read the boot configuration data. Ok, ja stavim repair disc, i to sve, ali kaže da ne može popraviti error. probao sam i one šeme fixboot i sve moguće kaj sam prošnjofao na internetu, ali nema pomaka.. zaključio sam da se radi o eksternom hardu jer sam njega ukopčao i netom kasnije se zblesiralo... naravno, restart ali s iskopčanim hardom i dalje error.. ok, pomirio sam se s tim da moram novu instalaciju raditi. započnem instalaciju, kad tamo u odabiru particija, meni je vidljiva samo ona system reserved.!!! ![]() nema ostale 2 particije od 250 GB svaka. (na kojima su mi vitalni podaci poput wowa, swtor,lol-a i sl.) Ima jedna interesantna stvar.. stavim ja neki stari IDE HDD i instaliram win na njega. radi sve ok. odem u disc management, i tamo su prikazane particije koje fale, ali ne mogu s njima ništa. nema nikakvih opcija, nit u njima piše ono tipa system, boot, pagefile.. a ni ne vide se u my computeru.. šta da radim?? ne mogu bootati, ne mogu instalirati nove win, ne mogu do svojih fajlova.. ljudi pomagajte... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Hirens boot cd ima hrpu aplikacija za recovery diskova http://www.hiren.info/pages/bootcd Staviš ga na usb ili spržiš na cd. Sretno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
hvala na linku, ali da li bude, u biti može li to riješiti frku sa mojim particijama a da ne izgubim podatke? ako imaš kakvog iskustva s tim, daj molim te opiši.. hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Neki dan sam si slučajno ubio sve particije na ekstercu i vratio je bez problema. Koristio sam neku aplikaciju za to sa hirensa, ne sjećam se koju. Nakon što ti vrati http://www.w7forums.com/use-chkdsk-check-disk-t448.html Najbolje cmd da ti provjeri i bad sectore - ako ih ima, reklamacija |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
chkdsk kaže da je sve super. muče me znači, taj boot koji ne mogu nikako srediti i to što se ne vide moje 2 particije. čak ni dok pokušavam instalirati nove win. vidi samo onaj system reserved particiju, ostalo ne. a naravno, ne mogu instalirati jer javlja da nema mjesta kad se samo vidi system reserved particija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Normalno da chkdsk kaže da je super kad on provjerava datotečni sustav na particiji, a tebi su otišle particije i sustav s njima. Digni hirens i imaš tamo aplikacije za vraćanje particija, napravi sken i ako disk nije fizički krepao, vratit će ti sve kako je bilo. Tek nakon toga chkdsk. I što kaže S.M.A.R.T.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prije nego sve sprčkaš do kraja, digni neki Live Linux ili Live win i u njemu vidi jel vidi "nestale" particije i podatke na njima. Ako ih vidi odmah copy važnih podataka na vanjski hdd pa je lako kasnije vratiti nakon čistog installa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
smart ne javlja isto nikakvu grešku. mislim da polako napredujem.. na onom bootcd-u koji si napisao ima mini xp. uspi sam pokrenuti taj xp i u file managementu mi i dalje javlja istu šemu. vidim da su particije tamo ali ne mogu ih aktivirati ili kaj već. uspio sam force formatirati jednu particiju gdje su bili instalirani win i pokrenuo sam novu instalaciju. sad čekam da instalira pa da vidimo. note: prilikom nove instalacije, prepoznalo je particiju koju sam formatirao. tako da sad raspolažem sa system reserved i particijom za win. nadam se da ću moći srediti nešto u vezi one 2 bitne part. kasnije u windowsima dok ovo završi sa instaliranjem.. čekam da završi pa se javim! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Huzzah!!! točno kak sam i mislio. uspio sam instalirati i pokrenuti nove win! radi. problem dalje je bio da i dalje ne prepoznaje moje 2 važne particije. vide se u disc menagementu ali ne u my computeru. kaj sam napravio dalje: skinuo partition wizzard, free verzija, tamo je našao iste te particije i napravio recovery. nakon toga, opet sam otvorio disc management i ovaj puta sam mogao dati naziv/slovo za particije. i to je to! ako netko ima sličnih problema, evo tako sam ja uspio. znači: 1. skinuti onaj cd koji je Mihael napisao (http://www.hiren.info/pages/bootcd) 2. pokrenuti mini xp (1. opcija s navedenog boot cd-a-) 3. formatirati particiju gdje se nalaze loši windowsi 4. restart i ubaciti instalaciju win7 5. sada prepoznaje particiju, nije bitno ako ne vidi ostale, to se kasnije rješava) 6. instalirati win 7. nakon instalacije, instalirati partition wizzard 8. napraviti recovery 9. u windows disc management-u naći ostale particije i dati im slova (c:, d:, e: itd.), vrijedi za particije koje nisu vidljive u my computeru,iliti koje "fale" i to je to! Puno zahvaljujem Mihaelu, jer bez predloženog cd-a, ne bih mogao ništa. isto tako zahvaljujem Nikky na pomoći! kudos x2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovaj put priča završila sretno ![]() Sada potroši još malo vremena i cd/dvd - a i sprži važne podatke za rezervu, a ni backup boot / sys particije nebi bilo loše ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
si! will do.
|
|
Oglas
|