|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Kako napraviti mrezni printer?
Pozdrav. Zanima me da li postoji mogucnost da obicni ink jet printer (Epson sx 215) uštekam u wifi ruter pomoću onog adaptera (zenski usb s jedne strane i RJ45 s druge) pa da mi ga komp prepoznaje kao mrezi printer? Lijepa Vam hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
To sto hoces moras moc namjestit u ruteru
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
O kojem se točno ruteru radi? Npr: t-com Siemens ne radi sa mojim printerima, ali open-wrt Siemens radi. 763 u oba slučaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
imam t-comov speed touch 780wl, ali je njegov orginalni firmware gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jedna je stvar kada je usb printer spojen na usb port routera koji ima i print server funkciju, npr. Siemens SE555, SX763. Neki imaju više a neki manje sreće u toj kombinaciji. Druga je stvar kada usb printer spojiš na mrežu preko zasebnog print servera na mrežu. Nezgodni detalj je šta print serveri obično koštaju xyz Kn kao cijeli printer. Kolega je nedavno opisao postupak kako jeftiniji model (cca 250 Kn) Edimax PS-1216U pretvoriti u skuplji i bolji Edimax PS-1206MF promjenom firmware - a, vidi: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=239768 Da stvar bude "bolja" na tržištu je sve više modela printera iz SOHO grupe koji osim USB - a imaju i network interface i/ili wireless, pa je možda jednostavnije "utopitti" postojeći printer i nabaviti novi. Ovi mali adapteri usb > RJ-45 network, spomenuti u uvodnom postu, ne možeš koristiti jer nemaju potrebnu "pamet" za funkciju print servera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ma ti printeri s wifijem su onak 450 kuna, a ja mogu dobit 200 za svoj, znači sitnica, ali ono, čisto me zanimalo da li bi funkcioniralo. hvala svima na odg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam svojevrmeno dao frendu ovaj printer server i radio je kako treba sa par kompova. Mislim da ga još negdje ima u ormaru jer mu više ne treba. http://www.canyon-tech.com/archive/c...routers/CN-BR1
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|