|
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Da... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Avocado
|
ljudi daj postajte da moze il ne moze a ne ono pa mogla bi. sad sam vam dao primjer da mi radi 8x grafa na 4x. razlika u 8x i 4x je zapravo samo u mogucoj kolicini prenesenih podataka od jednom kroz agp sabirnivu. prema svim kriterijima to bi trebalo radit bez beda.
![]() |
#8 |
Avocado
|
Mislim da bi stvarno morala radit. Iako svima izgleda da je velika razlika, ono cak 2 puta a performanse ne moraju uopce pasti ili padnu vrlo malo. Malu razliku izmedu 4x i 8x dokazuje i to da se pojavio pci express koji ima propusnost (teoretski) 8000 MB/s dok agp, ne znam nekih 2200 MB/s. ispravite me ako grijesim. znaci rijeseno je, moja maticna moze pokrenuti agp 8x grafu.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
može pokrenut.. i razlike N.E.M.A . ako mene pitate agp8x je marketinški trik...
:: TH3_R3dR0cket // MSI I865PE - Neo2 FIS2R @ Ultra Turbo Mode, AGB BUS@70mhz@1.6V :: :: Intel Pentium 4 2,6ghz@3.51ghz (270FSB) -CM JET4 cooled:: :: 2x512mb Kingmax SuperRAM DDR 433 ( 2-3-3-6, 2.7V) // Gigabyte Silentpipe 6800@1.39V 16,6 415/875 :: :: WD EIDE 80gb 7200rpm, 8mb cache // TITAN Hard disk cooler - 2 venta + aluminijski heatsink :: :: LG DVD ROM 48x max // LG CD/RW 52x/24x/52x // Samsung 1.44mb Floppy drive //Hiper 525W PSU :: :: 3D Mark 2001SE - 20960 // 3D Mark 2003 - 12402 // 3D Mark 2005 - 5013 // Aquamark3 - 68062 :: :: www.cro-gaming.com :: |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Razlike IMA ali su toliko male da su nezamjetne. Naravno, nijedna agp4x ploča nije dobra. Svi danas uzimaju agp8x zato šta više ni nema agp4 matičnih ispravite me ako griješim
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Avocado
|
kazes da nijedna agp 4x maticna nije dobra. ehe he, malo si se zahebo. ti valjda to mislis jer se ne moze kupit ni jedan proc bolji. ja ti mogu rec, i sam vidis koju plocu imam, kazes sranje a ja kazem da je bolja i od nekih danasnjih iako je bazirana na via-inom cipsetu. procu mos podesavat voltazu ono od 1,3 do 1,85, sabirnicu od 100-200 MHz, ima kontrolu vrtnje ventova, itd. itd. da ne nabrajam. i nemoj ljutit neke tim svojim izrazima poput mene jer ja imam 2 kompa bazirana na maticnoj s agp 4x. znam da nisi mislio nis lose al pazi. da i ja mislim da je nes ko markenting ovdje umijesan jer je razlika vrlo mala.
![]() |
#14 | |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Mislim upravo to, ako agpx8 nema smisla, onda pci-e isto nema smisla -zasad. Slažem se, nema smisla kupit agp4x ploču pored agp8x. Btw, radit će ti najnormalnije kartica na agp4x, meni je 9600pro radila na QDI Legend ploči za PIII, isto VIA chipset, tako da nemaš frke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
isto je agp4x
![]() |
![]() |
#17 |
Avocado
|
e vidis da nisu lose. osim toga imam stari BIOS iz 2001 ajd fala ljudi! zas ne bi bilo smisla za pci ex? pa danasnje memorije su puno brze i to je zapravo natjeralo na povecavanje propusnosti sabirnice za grafu, osim toga pci ex vuce vise struje od agp-a tak da nekim jacim karticama nema dodatnog napajanja.
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Raditi će ti grafa agp 8x na toj ploči. Moguće je jedino da ćeš u biosu radi stabilnosti morati agp spustiti na 2x. Događa se to sa 9600 i 9550 serijom radeona na via čipsetu, jednostavno se kolju. Ne pitaj me zašto, to bi vjerojatno Jelc bolje objasnio. Probaj rađe nabaviti 9700 ili 9800 polovne. Neku osobitu razliku nećeš primjetiti jer 9550xt ima dovoljno svoje memorije pa komunikacija preko agp-a nije presudna. Inače, radi se o ploči sa s370 koji na žalost ne postoji u dobavljivoj verziji sa DDR-om i agp 8x. Ali na tu ploču zato ide najbolji procesor svih vremena p3/celeron tualatin!
![]() |
#20 |
Premium
|
Mislim da je taj bios najbolji (a i najnoviji) za tu ploču, tak da ti ne preporučam čarobiranje sa biosima. I na agp 2x će ti raditi dobro, nemoj se previše uzbuđivati oko toga kaj piše ako od toga nema puno koristi.
![]() |
#21 |
Avocado
|
ma znam. kod ove maticne radio bi agp 2x u 2.0 standardu tak da bi imo sve sto treba (sideband adressing...) znas, neki misle da je agp 8x isto sto i agp version 3.0, a ne znaju da postoji i agp 4x verzija 3.0. razlika je samo u propusnosti agp sabirnice prema memi.
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
...hoće li raditi kartica na AGP 4x ovisi o tome dal kartica podržava AGP4x ili samo 8x Nije samo razlika u mogučoj količini protoka podataka nego i u radnom naponu....AGP8x 0,8v, AGP4x 1,6v, AGP2x mislim oko 2,2v ili tako nešto....većina ´novijih´ AGP8x kartica moze radit na 4x ali na 2x ne jer ili neće post-at, ili će se ubrzo spalit zbog napona...lik je puknuo 9800pro u AGP2x i nije dugo radila.... Tako da prvo vidi na web stranici proizvođaća dal taj model podržava 4x i 8x ili samo 8x.....
![]() |
#23 |
Avocado
|
za tvoju informaciju imam agp universal utor i klko znam vecina ak ne i sve kartice mogu radit na agp universal, nemoj uvodit zbrku, pliz. i pogledaj prethodni post tam ti sve pise. ne odnosi se voltaza na agp (neki)x vec na agp x.0
![]() |
#25 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Samo provjere radi http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/...atibility.html
![]() |
#26 |
Avocado
|
nema veze. evo linka pa pogledajte svi https://support.ati.com/ics/support/...asp?deptID=894
![]() |
#27 |
Premium
|
Ja sam na toj ploči imao gf2mx400, gf4mx, r9000, r9600 i r9550se. Sa 9550se sam u biosu morao agp transfer spustiti na 2x jer je sa agp 4x sistem bio nestabilan. Sa svim drugim karticama radio je na agp 4x bez problema. Ovo je isprobano, a priče i teoriju možete razvijati dalje.
![]() |
#29 |
Avocado
|
radi mi kao sto je mljac reko na agp 2x. usšio sam pokrenuti sa agp 4x sa riva tunerom (namjestio da kad se win pokrece da ukljuci 4x. no onda je catalyst nes zezno...
![]() |
#30 |
Premium
|
Ma ne gubiš tak skoro ništa, ako ti to baš ide na živce probaj sa nekom 6600, via-nvidia kombinacija uredno dadi na 4×.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|