|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
AHCI problem (** This version supports only Hard Disk and CDROM drives **)
LJUDI POMAGAJTE!!! Naletio sam na problem kod podizanja Win7 na SSD u AHCI modu. Prebacio sam na AHCI prije instalacije. Izformatirao disk, instalirao windoze i nakon prvog reboota (pri kraju instalacije) mi se kod loadanja BIOSa javlja poruka i tu se smrzne: Serial ATA AHCI BIOS, Version iSrc 1.20E Copyright (c) 2003-2008 Intel Corporation 23 ** This version supports only Hard Disk and CDROM drives ** Please wait. This will take few seconds. Controller Bus#00, Device1#F, Function#02: 06 Ports, 03 Devices Jedino rješenje u toj situaciji mi je isključivanje SSDa i uključivanje WDa sa XPom, pa onda mogu ući u BIOS isključiti AHCI. SSD je dobar jer u IDE modu sve funkcionira kako treba, znači problem je sa pločom, tj. BIOSom. Ploča je: Gigabyte EP45-UD3LR (konfa pod Moj Komp) a SSD Intel 320 160GB Jedino konkretno o ovom problemu sam našao na OVOM LINKU gdje čovjek ima isti problem i di je isprobao sve moguće varijante, bezuspješno. Već sam pitao i SSD gurua antraxa, ali niti njemu nije poznat problem. Da li se netko već susreo sa problemom na Gigabyte pločama sa Intel ICH10R kontrolerom? Postoji li rješenje? Za sada sam se vratio u IDE mod. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|