|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
![]() dakle, da počnem. jučer odlučim kupit novi komp, tj. kupit si sve potrebne dijelove i sklepat to doma. odem ja u trgovinu sa informatičkom opremom, sad razgledavam i nije baš neka ponuda, ali ono našao sam si sve što mi treba i čini mi se kao solidna konfa za idućih 2-3 godine. konfa je: 500Gb hdd HITACHI i3 2120 3.3Ghz 8Gb Trandscend DDR3 1600MHz(2x4GB) Sapphire HD 7750 1GB DDR5 DB75EN(matična) neko žnj napajanje od 500W. to me sve ispalo negdje oko 3500kn. I sad da nastavim priču, sav sretan dođem doma, krenem ja slagat redom. nakon nekih 15ak min kad sam sve spojio došlo je vrijeme za prvo startanje nove mašine. E sad tu nastaju problemi.. Prva stvar, imam stari dvd čitač i nisam ga mogao spojit na novu matičnu. Reko nema veze, pukno njegov hard u drugi komp i instalirao win 7.(par puta sam isprobao te win na svom računalu..znači par puta palit i gasit.) vratio hard u novi komp i vrijeme je za paljenje. Druga stvar - Lijepo se digne bios, sve to prođe kak treba i sad se pokaže win 7 animacija. na toj animaciji se smrzne slika i resetira se komp. Sad mi nije jasno koji k* se dešava. Reko aj dobro, prvi put je, možda nešt nije bilo kak treba ali sad će se normalno pokrenut. i naravno opet ništa. Pokušao sam par puta pokrenuti win ali bez uspjeha. Treća stvar. nakon tih silnih problema došao je još jedan. nakon 5-6 puta pokušavanja dizanja win na novom računalu više se nije ni bios htio dignut!?!?!? probao sam maknut bateriju, clear cmos, i šta ti ja znam šta sve ne. ali nula bodova. pa pitanje slad glasi ko tu koga je*e i da li mi je nova matična prdnula? samo da napomenem u toj trgovini dobio sam matičnu u papirnatoj vrećici. bez kutije, samo sa onim limićem za kučište i driverima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Ti si instalirao windowse na jednom kompu, prebacio hdd u drugi komp i sad se čudis sto ti se operativni sistem ne diže? instaliraj windowse sa usb-a ili kupi sata dvd čitač, nisu skupi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ma nije u pitanu win, nego bios. ne pokreće se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
prvo i osnovno si trebao očekivati probleme kod windowsa jer su instalirani na jednom kompu, a vračeni u novi komp. drugo , od silnog resetiranja kompa možda je krepalo to žnj napajanje..... u svakom slučaju si napravio zajeb... trebao si normalno kupiti sata dvd pržu... |
![]() |
![]() |
#5 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
"neko žnj napajanje od 500W" nije ti bas bio najbolji potez ![]() Ako ti je taj drugi komp pri ruci izvadi iz njega napajanje ili posudi od nekog i spoji ga na novi komp. Ovo sto ti je maticna dosla u vrecici samo s limicem je zato, jer si kupio bulk pakiranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
stavio sam svoje staro napajanje ali i dalje neće..negdje ima lufta ili nečega jer i sa mojom napajanjem gubi struju i ponovno se pali. ne znam stvarno koji se bog dešava. ma dvd pržilica mi nije bila ni na kraj pameti , nisam razmišljao o tome. i još netko kakav savjet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Zaboravi ova gore upozorenja za W7 jer bez beda prežive mijenjanje proca/ploče/čega već ne. Vrati matičnu da ti daju istu. Zapakiranu. Možda nije do nje, ali nije red. Gdi su kablovi, manual i kultura? Jel si dobro namjestio RAM i hladnjake? Dal se diže BIOS dok je spojen samo proc, ram i gpu? Probaj staviti samo jednu pločicu RAM -a ili nabavi drugi pa probaj. Ako se slučajno probudi - novi BIOS odma gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
a morat ću je vratit ako se ne probudi, moglo bi proć pod garanciju ako malo zaobiđem istinu. da, rami i hladnjak su sjeli kak spada. paste ima dovoljno. ne, bios se nikak ne diže. budem još probao s tim drugima ramima, možda nešta bude. ima još problem koji mi ej jako čudan. naime, komp mi je na podu u ležećem položaju, upalim ga i i idem ga uspravit on se ugasi ponovno počne palit. kao da negdje gubi kontakt. stavio sam svoje staro napajanje i isti slučaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Sve van iz kućišta i pospojiti na stolu. Provjeri više puta, da nisi slučajno zašarafio više distancera pod ploču, nego što ti treba i slične pogreške Koristan link http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=223008 Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 29.12.2012. u 20:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
upravo se sad pripremam sve spojit na stolu pa ćemo vidjet. hvala za link. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Mislim da bi ti bilo najbolje dati to nekome tko ima iskustva da ti složi, a ti usput promatraj i uči. A što se tiče "zaobilaženja istine" - nemaš šta lagati, nisi napravio ništa što bi moglo uzrokovati kvar ploče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
@The AC otići ću kod frenda, možda on bolje zna. aličistosumjnam da će išta bit od toga jer sam skoro sve napravio. @s0liver na ovoj matičnoj nemam clear bios nego MEBX reset. nisam siguran jel to isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
probao sam sve živo, morat ću je vratit pa da dobijem drugu. nema mi druge opcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
probao sam i jedno i drugo, ni jednom nije pokazalo sliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
si spojio buzzer? dosta ljudi ga ne spaja, ali zna bit vrlo vrlo koristan u ovakvim situacijama |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ili matična ili RAM nema šta drugo biti.Probaj sa jednom pločicom Ram-a, ako neće daj drugi Ram a ako ne po drugu matičnu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|