|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Access point na Win XP - 2 Wlan kartice
Pozdrav, pokušavam na starom kompu napraviti da radi kao Access point. Dvije WLAN kartice su Realtekove (pci i usb), i imaju instaliran onaj RALINK software. E sad, da je komp LANom povezan na router, ne bi bilo problema, isključio bih usb karticu, te na ovu pci, desnim klikom na Ralink softver - switch to AP mode, te mi onda ja mislim da na odabir koju vezu da koristi za internet i to je to. Stos je da je meni komp povezan sa routerom preko pci wlan kartice, i sada ja sam mislio ovu usb napravit access point, a da koristi ovu pci karticu kao vezu za net. Ali ralink softver ili obje stavi na AP iako da da odeberes sa kojom upravljas, ili neki buckuris napravi, pa nemam neta itd itd... Pokusao sam i na ovaj nacin, link cu stavit da ne objasnjavam ( http://www.brighthub.com/computing/w...cles/7785.aspx )...ali ni tako neće... valjda ne razabire koja radi kao izlaz (shareana konekcija btw), a koja kao hotspot. Ovo mi je potrebno jer mi tablet na tom katu u kući ne može lovit router od adsla. Pokusavao sam folije i to za signal al ne ide. Pa sam mislio ovu soluciju al ne znam dal je moguce to na XP izvest? Na win7 sam pokusao ono adhoc dodat mrezu, samo za test na mom laptopu, to radi, ali naravno iskljuci mi net preko wlana, te bi komp trebao kabelski biti spojen da bi to radilo sa 1 wlan karticom. ne znam da li je situacija na 7mici drgacija ukoliko imas 2 wlan kartice. Hvala
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Za navedeno nisu potrebne dvije WLAN kartice, nego samo jedna i softver kao Connectify Hotspot. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|