Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.11.2012., 22:51   #1
Mylo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Question Startup brzina i hard disk oranje

Evo zahvaljujući savjetu sa foruma (lolofuxy) danas sam konačno zamjenio svoju H61M-VS matičnu sa AsRock B75 PRO3. Još sam malo na prstima, nisam profi, sam sam sve radio, pa pazim na temperature itd. (idle u Win dok ovo pišem se mota oko 38, a stavio sam ventilator 120mm da vuče zrak na zadnjoj stranici kompa, valjda je to ok temp)

Muči me startup, sad ko da je još sporiji i ko da disk još više ore...valjda jer sam odabrao da uz drivere instalira svu silu gluposti od asrocka (xfast usb, lan itd)...to bi sve maknuo, ne vidim da mi može služit ičemu

Ali i dalje me smeta kad komp učita Win (Win 7 U x64, i2500, 8 GB, particija C od 100 Giga samo za windowse) da disk "ore" i da to traje previše, ikonice se učitavaju par sekundi, i onda to disk oranje...

Ne vjerujem da je spyware kad imam comodo i malware ne javlja ništa...kako da uopće krenem u eliminaciju bitnog i nebitnog u start-upu? Ima neki cleaner ili neki savjet generalni kako to riješit?

Defragmentiran je disk (oba diska, 4 particije) pred par dana, al bez ikakve razlike...
Mylo je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2012., 23:06   #2
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Što imaš poinstalirano tipa skype, msn, daemon/alcohol, nešto što bi se dizalo u startupu pa da ti guši računalo?

Koji HDD?
Oglas

Oglas
Staro 07.11.2012., 23:16   #3
Mylo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Imam Skype al sam ugasio mu startup...imam i Daemon, to nisam isključio vidiš...

WD Caviar Blue 750 je na prvoj particiji, i sad sam ga uštekao u ovaj SATA 6GB/s port na matičnoj, startup i dalje ore, nije komp spor kad radim, Adobe programi super rade, puno brže nego na iMac 27 i5 sa 16GB rama kojeg imam, ali to pokretanje me nervira, ko da IMTa verglam
Mylo je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2012., 23:29   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ako "patis" od toga, jednostavno uzmi ssd. To si vec umjesto ploce mogao, imao bi veci boost.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno