|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
PCI Wireless kartica u računaru, konektovana. a LAN izlaz prema ruteru,može ?
Pozdravljam, -koristim PCI wireless karticu za konektovanje na internet . -kako u računalu stoji i integrisana mrežna kartica , zanima me može li se podesiti da putem te integrisane mrežne pružim kabl do D-link 604 rutera u WAN port, kako bi on šerovao konekciju za druge računare . u neki bridge mod , ili ? PCI wireless kartici pristupam 192.168.1.1 ruteru pristupam (kad je kabl u port 1 , ne wan ) 192.168.1.20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Koji windowsi? U pravilu se radi bridge između wireless kartice i lana. Selektiraš LAN i Wireless i napraviš bridge. Na taj način to računalo i ta kartica rade u ajmo reć AP modu. Tak ja nekad složim laptop za pojačanje signala ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
pokušao sam, spojio wireless karticu i mrežnu, u bridge , al neće . ne pušta mi net na drugom računaru kad ga prikačim na ruter, tako da po mom mišljenju treba podesiti štogod . Ip adrese, gateway, ?? mada to bi sve opcija bringe trebala da odradi ? windows je xp , na kompu u kojem je wireless kartica prikopčana ,i koji je na netu . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Kako drugi računar prikačiš na ruter? Valjda ga prikačiš na taj računar koji glumi gateway. Ček ček, sad čitam ponovno post. Ajmo iz početka: 1. Imaš laptop/računalo sa LAN karticom i Wireless karticom te Xp operativnim sustavom? 2. D-Link 604 je ruter Njegove priključnice su tu WAN i LAN. 4 porta LAN.a rade kao switch dok je WAN obično interface prema modemu odnosno vanjskoj mreži. 3. Koliko ima tih drugih računara i kako se oni spajaju? LAN kablom na D-link? Ako ih imaš 3 ili manje onda štekaš laptop tj. mrežni interfejs bridganog računala u LAN port rutera zajedno sa 3 kompa. Ne treba ti WAN port. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
2. D-Link 604 je ruter 3. jedan računar je u pitanju , priključen u ruter putem LAN-a . -stavljao sam u WAN port, i nije radilo . pokušat ću na taj način u ponedjeljak , pa javim jel sve ok . Hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|