|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
(riješeno) Zvuk radi samo na dva zvučnika u WMP i BSPlayeru, a kod ostalih ga nema
Dakle imam čudan problem sa zvukom! Zvuk mi radi samo kad vrtim zvuk preko palyera tipa Media Player, BS Player i sl. No ostalo ne radi (youtube, razni zvukovi na kompu u windowsima). Koristim Windows XP. Moram napomenuti da mi ovo zvuk u playerima uspijem dobiti tek kad u 'Realtek Audio Manager' postavim na 4CH Speaker ili 6CH Speaker. Pod 2CH Spekaer mi niti ovo u playeru ne radi. A naravno imam obične zvučnike. Probao i na slušalice i sve skupa i uvijek ista situacija, problem je dakle negdje u kompu. znači problem je kad idem na testiranje zvuka tamo u tom utilityju, prihvaća mi zvučnike kao da su oni zadnji, iza mene od njih 4 (ili više). Kad stavim postavke da su samo dva (što zapravo i jesu) onda uopće nema zvuka. Znači po tome nešto je svakako u postavkama ili u driverima? Instalirao nove drivere i nije pomoglo. Jel moguće da je grom spržio 3.5mm audio port? jer prestalo je raditi taman kad zagrmilo. Ali da je to problem, onda ne bi uopće radio zvuk, zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Ja sad nista nekontam ![]() Jel sve radilo normalno dok nije grom udario? Meni po ovoj prici koda si zvucnike ustekao u krivi izlaz, provjeri jesu li u zelenom utoru (vjerojatno su takve boje) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Dakle zvučnici rade samo kad stavim na opciju 4 ili više zvučnika da imam u Realtek Audio Manageru (normalno imam obične zvučnike, probao sa dva različita seta zvučnika, probao i na slušalice, isto je), a to kad rade onda prepoznaje kao da su zadnji - to kad idem na onaj test. I jedino tada rade, i to samo kad vrtim na BS Player, Media Player i sl. Youtube recimo nikada ne radi bez obzira kako namješteno u Realtek Audio Manageru. Da, prije groma je normalno radilo, čini mi se da je zagrmilo i od tog trena prestalo normalno raditi. Ne znam jel slučajnost ili nešto znači. U pravom zelenom utoru je uštekano. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Jedino mi jos pada na pamat da probas ustekat zvucnike u neki drugi utor pa probati. Jer on tebi, po prici, na zvucnike salje zvukove koji su namjenjeni za zadnji par. Znam da se i u drajverima od realteka mogu podesavati sta ce biti na kojem utoru, mozda je samo to u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
U tom programu koji ti je došao sa driverima imaš opciju da zamijeniš prednje za stražnje zvučnike. Vjerojatno imaš 5.1 izlaz na zvučnoj/ploči, zvučnike spoji u crni (ili koje ti je već boje izlaz za stražnje zvučnike) ili promijeni kao što ti piše poviše. Još bolje bi bilo da napišeš o kojoj ploči/zvučnoj je riječ.
![]() |
#6 |
Registered User
|
Eh, sad mali ispravak. Sad sam malo bolje i u detalje sve pregledao i skužio da kad uštekam normalno u zeleni utor da mi se čuje zvuk ali skroz slabi. Dakle jedva da nešto čujem, ali čujem u pozadini. I to je taj utor u koji sam uvijek imao i prije uštekane zvučnike. Onaj drugi (svjetloplavi) je znači za zadnje zvučnike samo i u taj plavi sam imao uštekano prije kad mi je vrtio zvuk samo na BS Playeru. Jel to onda znači da je neki problem ipak sa zvučnom od groma kad se čuje samo onako slabo u pozadini ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Kako ti se čuje zvuk kada na taj zeleni utor uštekaš slušalice? Isto jako slabo ili? Ako nisi ajd probaj ištekat zvučnike i uštekat slušalice na taj zeleni. Kad se zvuč čuje slabo kako ti je podešeno u windowsima na driveru 2.0 sustav ili nešto drugo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kako misliš na driveru 2.0 sustav? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Mislim na realtek wudio manager, pa onda u njemu podesavanje na 2 chanel sound. Probaj i ovu drugu opciju sta je netko predlozio, zamijenit prednje i straznje ili mozes odabrat 2ch sound ali ustekat u neku drugu boju te onda u tom mwnageru rucno odredit da je recimo u crnoj uticnici zvucnici. Za to moras iskljucit automatsko prepoznavanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
uštekao u plavi utor, i u Realtek audio manager pod Sound Effect pod Enviromnment je bilo 'None' i sad stavio na bilo što drugo tamo izabrao, tipa Room, Cave, Arena... i sad radi! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|