|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Brisanje "neobrisivih" podataka s HDD
Imam dvoje XP windowse na dvije particije. Trenutno koristim windowse s d particije jer su ovi na c particiji riknuli. Kak da ja sad obrisem te windowse i sve documentse u tim windowsima koji su na c:? Probao sam sa start up 98 disketom formatirat i nije islo. Iz ovih windowsa kaj su na d: isto nemogu formatirat. A kad ocu zdravo seljacki obrisat podatke sa te c: particije ne da mi.
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
safe mode ? ili sa win cd-om ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Nije mi jasno, ako su Win (C: i D: ) međusobno neovisni, zašto oni "drugi" ne dozvoljavaju brisanje onih "prvih"? Probaj recimo sa Partition Magicom izbrisati cijelu particiju C, tj. pretvoriti ju "neformatiran dio diska". Nakon toga ponovno iz tog dijela kreiraš particiju i formatiraš ju u NTFS. To bi trebalo proći, ali ne kužim, zašto ne prolazi ona "standardna" procedura ![]() Ako nemaš PQM ili slične programe, probaj ubaciti WinXP CD i pokrenuti instalaciju. Radiš sve isto ko i kod svake instalacije XPa do trenutka kad te pita na koju ih particiju želiš instalirati. Tada kažeš C: i nakon toga "inzistiraš" na full format C: particije u NTFS. Po završetku formata, jednostavno ga resetiraš i izvadiš WinXP CD i digneš one stare Win sa D: particije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Ako mu je "boot.ini" bio (a vjerojatno je) na C particiji, onda mislim da niš od dizanja s D particije nakon formatiranja C particije. Ispravite me ako griješim.
![]() |
#5 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
imo sam i ja takav problem. probaj nać boot.ini (on je UVIJEK na C: PARTICIJI), iskopiraj ga na d: , pa instaliraj "norton system works". u njemu imaš alata da poprave taj problem ili da ti obrišu c particiju ![]()
![]() |
#6 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
ima 3 pravila ako su podaci na disku bitni: 1. backup 2. backup 3. backup ![]() dakle, obavezno ghostaj cijeli disk (obje particije) ako imaš gdje, ili barem na cd-e |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
boot.ini file je skriven i moraš staviti u folder options da vidi skrivene datoteke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
E da i prilikom instalacije može se formatirati c: particija ili ista prepeglati, ali će onda izgubiti d: particiju tak da će morati u bot.ini ručno upisati redak za dizanje ovisno o tome gdje se drugi windowsi nalaze npr.: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Home Edition Internet" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Media Center i Presnimavanje" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(5)\WINDOWS="Scene Edition Igre" /noexecute=optin /fastdetect /kernel=oemkrnl.exe multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOWS="Professional Work" /fastdetect ili prepeglati i d: particiju. @Perkovic0 Ako imaš dual boot ili više (ja imam primjerice četvore Windowse, Profesional, Home, Multimedija i Scien Edition, isprobavam da vidim koji najbolje rade) uvjek napravi C: particiju, dovoljno je samo 2 Mb za boot.ini i neke sistemske datoteke ili si uračunaj i za virtual memoriju koju si ručno prebaciš u svim Windozama na C:, jer ti je ta particija najbrža. Windoze stavi na D:, E:,F:, itd po volji. Kad ti se dogodi problem kao tebi jednostavno bilo koje windowse formatiraš i prepeglaš, a prilikom instalacije pronaći će sve instalirane windoze i napraviti novu boot.ini datoteku na C: ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ako si prvo instalirao windowse na c, onda ti ondi na d ovise o c, tj neki djelovi windowsa sa d su na c. ako si me išta shvatio. Probaj instalirati Recovery Konzolu. Zatim Run>gpedit.msc te nakon toga >Local Computer Policy>Windows settings >Security settings>Security Options i omoguči opciju: Recovery Console:allow floppy copy and acces to all drives and all folders Nakon što uđeš u r. konzolu upiši: set AllowAllPaths = True i preimenuj windows datoteku, program files i Documents and Settings |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
dva XP na dve particije...pa kaj se može formatirat sa startup 98 disketom?? da probaš restart,del,odaberi boot device cd/dvd,ubaci cd od XP-a ,i zahebi ga....kreni "kao" instalirat XP,doši do onog dijela di moraš odabrat particiju za install,odaberi c:,izbriši tu particiju,kreira novu ,formatiraj istu i odustani od instalacije,odaberi nazad HDD ko boot device! prije tog backup obavezno....barem "važnih" dokumenata i sl...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Live linux distribucija MEPIS npr s njim ces najlakse shebat windows particiju imas program za pravljenje particija formatiranje i sve ostalo u njemu a za razliku od nekih windowsa njemu bas i nesmetaju windows fileovi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Najlakše i najučinkovitije
Kopiraj boot.ini na D: ili ga napravi na D:-u //boot.ini [boot loader] default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /noexecute=optin Obriši prvu particiju pomoću Windows setup CD-a na način tako da izbrišeš, kreiraš novu i formatiraš je na što god želiš. Restartiraj sa Win 98 startup diskete, upiši fdisk, ajde na set active partition i postavi na D:. Sada ti je D postao C, a C postao D. Nema veze što je D u logical prostoru, trebalo bi ti raditi. P.S. Na sve poruke koje fdisk pošalje odgovori sa Y (Yes) P.P.S Ovo neka ti bude privremeno jer je malo neetički da C bude u logical prostoru. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|