|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Komp se neće bootat samo se zavrte ventilatori
Pozdrav Kupio sam nove komponente, sastavio ih i prilikom paljenja ventilatori se samo zavrte i onda se resetira...i tako uzastopce. Nije se nijednom uspio bootati. Pročitao sam već ovdje dvadesetak tema o sličnom problemu ali nije ništa uspjelo. Komponente: i5 3550 3.3 GHz MBO Asus P8Z68-V PRO/GEN3 ram Crosair ddr3 2x4GB 1600MHz napajanje ocz 750W Fatal1ty ssd kingston sata 3 120 gb v+200 hdd WD 1,5 TB sata 3 64 mb chace grafička vtx3d hd6870 1gb v2 E sada... piše na asusovim službenim stranicama da matična podržava second generation intelovih procesora. Pošto je ovo ivy bridge, ja sam skinuo novu verziju biosa i stavio na stick ali nemogu flashat matičnu kada se nemože bootat! Probao sam s grafičkom i bez, kombinirao sve slotove za ddr i obje kartice ddr-a, probao sa ssd-om i sa hdd-om i bez, vadio bateriiju i radio clear cmos... Molim Vas dragi ljudi pokušajte me razumjeti i staviti se u moju poziciju. Sav sretan dodem doma s komponentama i kada ih složim... NEĆE! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
ne vijerujem da je do biosa jer su izasla jos 2 poslje 3202 koji podrzava taj proc... jesi sam sastavljao komp? jesu oba 6pinska uštekana u grafičku? 8pin za matičnu isto uštekan? pogledaj da li hladnjak od procesora dobro lezi.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
probao sam s grafičkom i bez (jer ima i integriranu), nekoliko puta skidao cooler i proc, na matičnoj sve napajanje poštekano, jedan 24 pinski i jedan 8 pinski... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Flashaj zadnji BIOS, vjerojatno ne prepoznaje CPU. Dakle ili posudi od nekog Sandy Bridge procesor ili nosi u trgovinu/servis di si je kupio da flashaju bios
![]() |
#6 |
Premium
|
u protisu je većina djelova kupljeno... jel ima neki način flashanja biosa bez toga da stavljam sandy bridge? problem mi je nać sad |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MiningMod
|
ne mozes bes sb procesora to napraviti... nadji nekoga,ili u nekoj trgovini...ili ima tko iz zg ovdje da mu to rijesi? ja da sam tamo rijesio bi al eto malo sam daleko ![]() a onako,zadovoljan sam, samo mi malo ventilator ide na zivce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Drugi već ovaj tjedan. Neke Asus ploče mogu flashat BIOS sa USB sticka i bez ikakvog procesora no tvoja ploča nema tu opciju. Dakle trebaš ili naći CPU ili nositi na servis da ti oni flashaju bios. Gen3 znači samo da je PCIe 3.0 ready
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ma znam... Tražio sam ja Sabertooth P67 al u nekih desetak trgovina nisam je našo pa reko uzmem ovu. Vidio piše socket 1155, memorija mi ok, sata konektori... i te neke điđabaje. Al nije mi palo na pamet da tvornički ne podržava ivy bridge...da bi trebao flashat bios... Što ću sutra i ućiniti pa javim jel je u tome bila stvar. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
ista stvar se meni događala...no moj komp ima već koju godinu...ispalo da je matična otišla u klinac, morao sam uzet novu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]() |
#14 |
MiningMod
|
da samo da ne bi i ovaj slao u protis...bezveze... ako ne nadjes neki proc odnesi kod nekog na servis, links,futura,adm...neka ti to naprave... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|