|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
(riješeno) Laptop Qosmio X300 jednostavno smrzne
Iman jedan problem sa qosmio X300 i niako ne mogu naći nekakav post koji mi objašnjava problem. Naime, dogodi mi se da laptop jednostavno smrzne i nereagira. Bilo to tijekom surfanja ili bilo koje obične radnje. Gledao sam core temp. i sve ok, rastavio ga te očistio ventilatore koji su bili čisti, u biti sve napravio što je u mojoj moće ali i dalje mi se događa isti problem. Konfig je sljedeći: procesor: Intel® Core™2 Quad processor Q9000 RAM: 4GB Hard disk: 640 GB 7,200 rpm Grafička: NVIDIA® GeForce® 9800M GTS Display:17 " Toshiba TruBrite® WSXGA+ TFT High Brightness display , 1,680 x 1,050 Win vista 64-bit neznan što da radim. Naravno to se počelo događati nakon isteka garancije. što da radim s obziron da san pošteno platio laptop? Također sam ga bio posalo na servis te mi je rečeno da su sve komponente u redu te da se njima taj problem nije javljao. Vjerovatno je ali ga ni oni nisu znali otklonuti. Jedino na netu sam našao nekakav post gdje govore da je možda kvar u tome jer dolazi do sukoba nvidia chipseta sa ostalim komponentama. Zadnje izmijenjeno od: Loctus. 06.08.2012. u 22:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Jesi mijenjao pastu na procu, grafici?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ubuduce brisem topice zbog takvih naslova, upoznaj se sa pravilima ovog podforuma. Zašto je tema obrisana? > Pravila postanja na podforumu Hardverski problemi Programi za testiranje komponenata Dalje, koje si testove sam napravio? Sto su tocno rekli u servisu i o kojem se servisu radi? Nemoj linkove stavljat, opisi vaznije komponente u postu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Pa napravio nisi ništa jer, kao što si napisao, samo si očistio ventove koji su bili čisti. Da ponovim, pasta? Napiši koje su temp.
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Hmm, smrzavanje. Smrdi na neke viruščiće! Skeniraj sa nekim live usb/cd antivirusom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Pasta O.K. za viruse čisto sumnjan jer san inastalira win na novo. sutra cu provat stavit win 7 pa da vidim oce to pomoć. Smrzava mi i na punjaću i na bateriji, a što se tiće temp. ne prelazi mi 35 stupnjeva. Slao sam ga na servis u Zagrebu u Toshibin ovlašteni servis (www.mojservis.hr) te mi je rečeno da oni tijekom testiranja nisu našli nikakav problem pa ni taj koji sam ja opisao. Napravili su sljedeće: zamijenili pastu na grafičkoj ali na procesoru ne jer nije trebalo kako mi je rečeno, sve ostalo je bilo ok. Ja sam sam napravio test opterećenja procesora i grafičke, komp se nije smrzao tada, također sam koristio program cupid HWmonitor da provjerim voltažu i temp. procesora i grafičke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Stavio win 7 i sada je sve ok. Nema više nikakvih problema. |
![]() |
![]() |
|
|