|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
Backup smart card USB donglea
Vjerojatno spada pod softverske probleme ali stavit cu ovdje jer se ipak radi o hardverskom ključu za softvare. Naime, uz program za lasersko graviranje Laser cut 5.3 dobio sam usb stick koji u sebi sadrzi softdog driver za pokretanje samog programa. Nakon malo guglanja i istraživanja skužio sam da se radi o harverskom ključu tj "dongle" Mene zanima kako doći do podataka tako da si napravim backup, jer ukoliko izgubim taj "usb", moram zvat kineze i dat masne pare za novi. U my computer ga uopce ne prepozna, dok u devices vec prepozna kao smart card reader sa nazivom Elite4 2.x , samo sto ga naravno nemogu otvorit, jedino formatirat a to nikako necu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema "kopije", pripazi da ga ne "izgubiš" ![]() Problem je u tome šta tražiš nešto šta je na granici legalnosti. Origigi sw se tim mehanizmom štiti, cijeli niz sw se štiti na isti način. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Nebi rekao da je na granici na legalnosti jer nisam nigdje procitao ili potpisao vezano za nacin koristenja tog keya al bilo kako bilo zaključak je da nemogu nikako doć do podataka i onda ih prebacit negdje drugdje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
1
|
Da je to tako lako kopirat ne bi imalo svrhu kao zaštita nego bi iskopirao na drugi stick nekom dao i on bi taj program koristio ko orginal, a nije ni lipe platio. Ista stvar sa muzičkim programima Nuendo, Cubase... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Shvaćam svrhu i težinu zaštite ali vrijedi pitati... |
![]() |
![]() |
|
|