Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.06.2012., 17:22   #1
damir_
Registered User

Datum registracije: May 2012
smartphone i WLAN se ne vole

Draga nacijo patim se sa sljedećom stvari pa kome se mozga slobodno neka me savjetuje ..

Naime, nakon susreta groma i mog WLAN routera Edimaxa (inače sam na Optimi) pribavio sam T-comov Zyxel P660HW -T3.. i tu nastaju problemi pošto je dotični gospodin router isključivo annex B, a Optima annex A i naravno ne postoji firmware za taj router koji bi mi omogućio oba.. tako sam ja preko običnog prvotnog Optiminog Huawei MT880 modema spojio Zyxela routera ,laptopom se spojio na WLAN,PC se spojio istovremeno(sve funkcionira savršeno).

Međutim, nakon uspješnog spajanja smartphona na mrežu jednostavno se događa timeout,uređaj je spojen na mrežu ali nema mogućnost niti otvaranja preglednika,niti aplikacija(Youtube,Speedtest,fejs i sl.).
MAC filter je isključen..
Ako vam je potrebno više informacija samo recite..
Pozdrav
damir_ je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 21:20   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Znači:
- MT880 si konfigurirao u router mode, IP=192.168.1.1
- ZyXEL - u si promjenio IP=192.168.1.2, ugasio MaxTv konekciju, ugasio DHCP Server, manualno definirao DNS - ove (DNS1=192.168.1.1, DNS2=vidi DNS by ISP), ako treba definiraj mu Static Route (0.0.0.0, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1)
- spoji ih po Lan1 - Lan1 principu
- wireless nisam spominjao jer će željeno preko njega raditi kad odradiš ovo poviše
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.06.2012., 23:11   #3
damir_
Registered User

Datum registracije: May 2012
uspio sam postaviti da sve radi..uz tvoju pomoć uvelike ..
prva greška koju sam napravio je bila to što sam Zyxela ostavio u router modu..
Iptv opcije ili nečega sličnog nisam naša, a kada se ugasi DHCP Server DNS se ne može unositi..Tako da sam ostavio DHCP server i postavio DNS kako si rekao..
trenutno su 3 uređaja na wlanu i sve radi ok,ukljućujući smartphone..(iako nisam postavljao zaštitu na mrežu još uvjek,nadam se da to neće imati kobne posljedice )
damir_ je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2012., 08:16   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Vezano za DHCP Server, onda ga ugasi u MT880 da nebi "smetali" međusobno.
Vezano za unos DNS servera, kod dosta uređaja je slična greška da ti nedozvoljava unos ali jednako tako i dalje vrijedi / funkcionira prethodno uneseno.
Za wireless nebi smjelo biti problema, može se slučajno desiti da se neki klijent ne želi spojiti kada je zaštita WPA ili WPA2 tipa.
Tada prvo probaš sa drugom šifrom (izgeneriraj novu "po standardu" > WPA Password Generator ili klijent ne podržava taj tip zaštite (danas sve rijeđe).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno