|
![]() |
#1 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() daklem vako, ja prije svega okorjeli hardveras (citaj strojar) i nisam se htio petljat u ono kaj me ne zanima, ali eto pojavila se potreba da naucim nekaj o softu i mrezama... guglo jesam, vmware manual sam laganini bacio oko no kako nisam u tim vodama prije nego nekaj zeznem da pitam tu znalce ![]() situacija slijedeca: Host: Proliant ML350G4P, nic's 2x1000 i 3x100, W2K8R2, 1x1000 i 2x100 su "slobodni" Virtual 1: W2K8 (32bit) - htio bi da ovaj koristi 1x1000 Virtual 2: W7 (32bit) - htio bi da ovaj koristi 1x100 mreza, sve staticki IPovi, HP non managed switchevi, HP access point, HP router sa firewallom, hitlercom neki beli ADSL modem u modu da radi kao modem... da li je moguce postici ovo crveno, da virtualne masine nemaju dodira sa ovim master 1000 NIC, tj da ne usporavaju promet nego da svaka virtualka koristi svoj nic ![]() ![]() ![]() unapred se zahvaljujem! ![]()
![]() |
#2 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
da ne ispadne da te odhebavam ja sam sa ovim searchom dosao do rjesenja jer su mi virtualke koristile krive mrežne kartice a sa ovim virtual network editorom odrediš točno koja virtualka koristi koju karticu. samo sto sam ja koristio obični stroj sa vmware playerom, ne workstationom. https://www.google.hr/search?aq=0&oq...network+editor
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Sta smatras pod VMware? Bare metal ili Workstation? Bilo kako bilo mozes u oba, sam sto ces morati napraviti odvojene vSwitcheve ili u drugom slucaju odvojene VMnetworke i disableati auto bridge. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ajde malo da ukradem temu (isprike autoru), ali imal sam pitanje vezano za vmware prije ohoho mjeseci pa mi niko nije znal odgovoriti, a sad vidim da ima ljudi koji se bave time. Zanimalo me kak automatski spojiti miš i tipkovnicu na gosta. Kopal sam valjda godinu dana, isprobal sve živo, zval predstavništvo u RH i niko da mi pomogne. Prije mjesec dana iznova slažem OS, stavim VM i u 10 minuta složim da odma veže. Nemam pojma kak sad radi, a prije nije, al sam tu proceduru probal x puta na y načina i sad od prve proradi ... Jedino kaj bi još htel je da mogu webcam spojiti. Druga stvar koju sam primijetil je da zna zaj*bavati ako se u gost ne podesit minimum CPU freq na 100%. Problemi nisu vidljivi dok zauzeće host nije veliko: npr. VM ima 2 jezgre za sebe, a dok su ostale na hostu pod 100% -tnim opterećenjem, guest ne radi glatko. Podešavanjem affinity -a problem se rješava, ali nakon završetka opterećenja guest je zaleđen sve dok se ne vrati affinity na sve jezgre. Stalno sam krivil Intel za to jer se kod AMD -a slične stvari ne događaju. I onda, jbg, idem čeprkati, maknem tu power opciju i sve radi ko urica ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|