|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Cisco iOS pitanje
Pozdrav, imam pitanje u vezi Cisco iOS-a. Naime, radim završni rad u GNS3, i sada pošto ja mogu naći za potrebe mog rada (nema nikakvog profita) image iosa za 3600 seriju routera koju ću koristiti besplatno, a inače cisco ios pretpostavljam nije besplatana, mene zanima da li netko zna stranicu na kojoj se može kupiti jer bih trebao objasniti u radu kako doći do licence. Tražio sam na cisco stranici 12.32 verziju i kao našao sam nešto, registrirao sam se, ali to je ko guest registracija, pa niti cijenu ne mogu vidjeti a i nju bih trebao spomenuti. Za viši nivo ne kužim kako se dođe ali očito treba imati ugovore itd... Pa ukoliko netko možda zna da li se na kakav drugi način može doći do iOSa a da je legalno ajmo reć. Ili ukoliko zna koja je caka sa tom licencom na cisco stranici isto će pomoći. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Mislim da ios možeš kupiti samo ako imaš taj uređaj, barem što se malih korisnika tiče. Pošalji im mail, oni će ti sigurno odgovoriti na sva pitanja koja im postaviš. Zadnje izmijenjeno od: gnjepar. 28.05.2012. u 14:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Hvala, pokušat ću tako... Mada vidim da korisnici na netu pišu da je Cisco svijestan da se njihov ios koristi u softveru kao gns3 ali pošto se samo emulira, i nije za nikakav profit nego čisto za edukaciju, da ništa ne poduzimaju u vezi toga... Anyways hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Kakve veze sada ima gns3? Ti si pitao koji je proces legalne nabavke iosa. Ilegalno nabaviti ios nije nikakav veliki problem ali to tebi za tvoj rad ne treba. Koliko se sjećam oni ne prodaju odvojeno ios nego plaćaš upgrade na uređaju koji imaš. Ili tako nešto slično. Objasni im u mailu što točno trebaš i oni će ti napisati koji je proces i kakvi su uvjeti nabavke. Odgovaraju na mailove dosta brzo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|